Web Analytics
More
    Reklāma

    Sākas uzņemšana intensīvo kursu programmētāju skolā “Codelex”

    Jaunākie raksti

    Programmētāju skola “Codelex” organizē jaunus kursus, no kuriem tuvākais kurss sāksies jau 8. jūlijā. Tās ir 3 – 6 mēnešu intensīvas programmēšanas apmācības augsti motivētiem cilvēkiem, turklāt maksāt jāsāk tikai tad, kad absolvents ir sācis strādāt un pelna vismaz 1000 eiro pēc nodokļu nomaksas.

    Skola izmanto pieeju, kas plaši pazīstama ārzemēs, taču Latvijā ir jaunums – sākotnēji bez maksas apmācot perspektīvus un augsti motivētus mācīties gribētājus 3-6 mēnešus ilgos kursos, pat ja viņiem nav nekādu priekšzināšanu šai jomā, studiju maksu saņemot tikai kad absolvents ir veiksmīgi uzsācis darba gaitas.

    Reklāma

    “Šobrīd skolu ir absolvējis viens kurss, kurā no 14 studentiem visi ir uzsākuši darba gaitas IT jomā. Īsajā apmācību posmā iespējams apgūt vispieprasītākās programmēšanas prasmes – programmēšanas pamatus, savu pirmo programmēšanas valodu un visas pārējās prasmes, lai veiksmīgi startētu darba tirgū – skolas mērķis ir reāli sagatavot cilvēku darba tirgum, par mīnusu uzskatot konveijera tipa kursus (“atnes naudu, paņem diplomu”), pēc kuriem students ir bez darba, bet bieži vien – ar kredītmaksājumu par studijām,” saka Sandris Artemjevs, skolas dibinātājs un programmētājs.

    Skolas izveidotāji arī uzņemas parūpēties par darba vietu – “Jau mācību laikā studenti satiek darba devējus, kuri ir ieinteresēti viņos. Liela daļa mūsu studentu sāk strādāt jau pirms mācību beigšanas”, norāda S. Artemjevs. Šai konceptā viņiem arī tiešām ir svarīgi, ka studenti nonāk darba tirgū un saņem atbilstošu algu, jo kā viņi paši saka – “Mēs saņemsim savu algu tikai tad, kad students sāks strādāt. Un tikai tad, ja viņš pelnīs vismaz 1000 eiro pēc nodokļu nomaksas!”

    Kursi notiek Rīgā, Jūrmalas gatvē 76 un aizņem ~15-20 stundas nedēļā klātienē + mājas darbi. Pieteikties kursam, kuram apmācības sāksies jau jūlijā, iespējams līdz 30. jūnijam, taču jau drīzumā tiks organizēti vēl citi kursi (nākamais tuvākais kursa sākums – 5. augustā), tādēļ skolas dibinātāji iedrošina pieteikties arī, ja interesējošais kursa uzsākšanas laiks nav jūlijs. Pieteikšanās iespējama aizpildot elektronisko pieteikuma anketu šeit: https://codelex.io.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    16.06.2019 20:18

    “pelnīs vismaz 1000” – Rīgā normāli, bet citur Latvijā programmētājiem ne vienmēr ir tik augstas algas, it īpaši pirmajos gados. Taču pieņemu, ka uz tādiem intensīviem kursiem dodas aktīvi un ekstraverti cilvēki, kas spēj izturēt Rīgas pilsētas dzīvi, nevis tādi lauku vientuļnieki kā es, kam patīk programmēt, dzīvojot pēc iespējas mierīgākā vietā.

    Kursors.lv
    16.06.2019 22:04
    Reply to  Mārtiņš

    Saprotu, bet kursi notiek Rīgā un cilvēkus kaut kā taču ir jāpievilina. Uz vairumu strādā banāla maksimāli lielas naudas solīšana :)

    Antuāns
    17.06.2019 09:58

    Kāpēc lai nestrādātu? Vai tad tā nav viena no galvenajām lietām, ko darba devējam solīt?

    Krotow
    17.06.2019 00:32
    Reply to  Mārtiņš

    “pelnīs vismaz 1000” – LOLOLOLOLOLOLOL

    Nē nu ir jau ka atnāk galīgi zaļš gurķis un pieprasa 1500 uz rokas. Un aiziet… Gadās arī otrādi – ka gadiem ilgi sēdi uz 1000.

    Oskars
    17.06.2019 14:04

    Cik, tad jūsuprāt būtu adekvāta alga cilvēkam Rīgā, kurš pabeidzis šos kursus, bet iepriekš nav programmējis?

    Sandrs Artmjvs
    17.06.2019 14:38
    Reply to  Oskars

    Te ir jāievēro arī kas cits, daudzi universitāšu absolventi un “konveijerkursu” beidzēji, dodas pie darba devēja un nu tik sāks strādāt – reāli viņiem 90% gadījumu nav pat elementāras programmēšanas prasmes. Pie mums toties, tas cilvēks jau ir pārbaudīts un ja ir izturējis apmācības, spēs arī ātri integrēties darba vidē.

    Peecis
    26.06.2019 12:26

    Labprāt pieteiktos, interesē C++, lai nākotnē strādātu ar PLC programmēšanu, BET, man ir pilna laika darbs, un pelnu vairāk nekā 1k. Vai kāds vat ieteikt labus online kursus (no pieredzes)?

    Agnese
    01.07.2019 21:06

    Kādos laikos notiek kursi? Labprāt pieteiktos, bet nezinu vai varēšu savienot ar darbu

    Kursors.lv
    02.07.2019 05:50
    Reply to  Agnese

    Codelex lapā ir rakstīts šādi: Apmācību grafiks ir atkarīgs no pasniedzēja un grupas. Vari rēķināties ar ~15-20 stundām nedēlā klātienē + mājas darbi. Parasti tie ir trīs darba dienu vakari un viena brīvdiena.

    Reklāma