Web Analytics
More
    Reklāma

    Veiksmīgi noslēdzies akselerators “Wise Guys Fintech II sadarbībā ar Swedbank”

    Jaunākie raksti

    Astoņas jaunuzņēmumu komandas no septiņām valstīm veiksmīgi pabeigušas akcelerācijas programmu, kas trīs mēnešus pavadīja dinamiskā un intensīvā vidē, attīstot savu biznesa ideju. Swedbank plāno izskatīt sadarbības iespējas ar vairākām komandām, tādā veidā paplašinot bankas attīstības virzienus sadarbībai ar jaunuzņēmumiem.

    Akcelerācijas programma salīdzināma ar ļoti intensīvu biznesa izglītību. Uzņēmēji ar starptautisku ekspertu un mentoru palīdzību pārskatīja savu biznesa modeli, tehnoloģijas, produkta nepieciešamību tirgū, pārdošanas un mārketinga stratēģiju, kā arī uzsāka tālāka finansējuma piesaisti. Programmas dalībnieki piedalījušies 84 darbsemināros. Kopumā kopš 29. oktobra Swedbank DoBe telpās viesojušies 137 Startup Wise Guys akseleratora mentori. Akseleratora komandu mentorēšanā iesaistījās arī vairāk nekā 60 eksperti no Swedbank.

    Reklāma

    Pēc programmas noslēguma visām astoņām komandām būs iespēja turpināt attīstīt savus produktus Swedbank inovāciju telpā DoBe ar Swedbank mentoru atbalstu vēl trīs mēnešus.

    Galvenie akcelerācijas programmas rezultāti:

    • 2 uzņēmumu peļņa pārsniedza 10 000 eiro
    • 7 pilotprojekti tālākai produktu izpētei un attīstīšanai
    • 1 pilna un 1 daļēja biznesa modeļa maiņa
    • Visi dalībnieki izstrādājuši produktu
    • Biznesa ideju prezentācijas 8 pasākumos un konferencēs 4 valstīs

    “Esam gandarīti, ka veiksmīgi īstenojam jau otro fintech akseleratoru sadarbībā ar Startup Wise Guys. Dalība akcelerācijas programmā ir viens no Swedbank stratēģiskajiem virzieniem, kā paplašināt bankas attīstības virzienus sadarbībai ar fintech jaunuzņēmumiem, veidojot uz finanšu platformām balstītu biznesa modeli. Tāpat turpinām attīstīt Swedbank Open Banking, piedāvājot radīt jaunus maksājumu un konta informācijas risinājumus bankas klientiem. Liels prieks, ka starp pirmajiem, kas izmēģināja Swedbank lietojumprogrammas saskarni jeb API, ir arī divu Startup Wise Guys akseleratoru dalībnieki,” teica Reinis Rubenis, Swedbank Latvija vadītājs.

    “Kad meklējām komandas otrajam fintech akseleratoram sadarbībā ar Swedbank, vēlējāmies paplašināt fintech robežas. Piesaistot komandas no InsurTech, datu drošības un akciju tirgus jomām, pierādījās, ka tas ir iespējams. Mēs ceram, ka arī otrā akseleratora programmas dalībnieki būs tikpat veiksmīgi, piesaistot līdzekļus un apkalpojot klientus,“ teica  Kristobals Alonso (Cristobal Alonso), Startup Wise Guys izpilddirektors.

    Otrā akseleratora programmā “Wise Guys Fintech II sadarbībā ar Swedbank” pabeigušas astoņas komandas: 1) Partly (Latvija); 2) Lahdes (Latvija); 3) Tarla.in (Turcija); 4) TradersAlloy (Zviedrija); 5) Talent4gig (Šveice); 6) Ninja Lender (Ukraina); 7) Firstline.app (Igaunija); 8) CreditClick (Krievija).

    Šajā akseleratora programmā paplašinātas fintech robežas – uzņēmumu idejas salīdzinājumā ar pirmo programmu aptver plašāku jomu loku, kas vērstas uz finanšu platformu veidošanu. Šīs akseleratora programmas dalībnieku idejas saistītas ar vairākām nozarēm – apdrošināšana, personālvadība un darbaspēks, kreditēšana, investīcijas, nekustamais īpašums u.c.

    Akseleratora “Wise Guys Fintech II sadarbībā ar Swedbank” komandas

    • TradersAlloy (Zviedrija) – Rīks, kas dod iespēju individuāliem akciju tirgus dalībniekiem un iesācējiem pirkt un pārdot akcijas kā profesionāliem brokeriem.
    • Ninja Lender (Ukraina) – Platforma, kas bankām un kredītdevējiem ļauj tiešsaistē tirgoties ar noraidītiem kredīta pieteikumiem.
      Lahdes (Latvija) – Droša e-pasta sistēma, kurā katrs lietotājs tiek identificēts caur savu e-ID.
    • Tarla.in (Turcija) – Sistēma, kas ar sensoru un satelītu palīdzību savāc, apkopo un analizē laikapstākļu datus zemnieku saimniecībās, tādejādi palīdzot apdrošināšanas kompānijām precīzi novērtēt saimniecību riskus un identificēt nepatiesus apdrošināšanas atlīdzības iesniegumus.
    • Talent4Gig (Šveice) – Personāla pārvaldības rīks, kas ļauj efektīvi atrast, pārbaudīt, pieņemt darbā un noturēt kvalificētus IT darbiniekus.
    • FirstLine.app (Igaunija) – Centralizēti pārvaldāma digitālā telpa, kurā identificētiem lietotājiem iespējams ērti apstrādāt konfidenciālus dokumentus
    • Partly (Latvija) – Mobilā lietotne, kas ļauj atrast uzticamus pakalpojumu sniedzējus īstermiņa sadzīves darbu veikšanai.
    • CreditClick (Krievija) – Nekustamā īpašuma vadības platforma pārdevējiem un bankām.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma