Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti valsts labākie jaunie programmētāji

    Jaunākie raksti

    Noskaidroti labākie Latvijas jaunie programmētāji – 32. Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiādes (LIO) uzvarētāji. 8.-10.klašu grupā uzvarēja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 8.klases skolnieks Matīss Kristiņš, iegūstot maksimālo iespējamo punktu skaitu – 600. 11.-12.klašu grupā 1.vieta Renātam Jurševskim no Cēsu Valsts ģimnāzijas 12.klases.

    Jaunākajā grupā otru zelta medaļu izcīnīja Artis Vijups no Salaspils 1.vidusskolas. 2.vietā – Ansis Gustavs Andersons no Druvas vidusskolas, Raivis Atteka no Valmieras Valsts ģimnāzijas un Dzintars Klušs no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas. A. G. Andersons un R. Atteka mācās tikai 7.klasē, bet jau vairākus gadus startē LIO ar labiem panākumiem. 3.vietā – Mihails Abramovs no Rīgas Purvciema vidusskolas, Kristofers Barkāns un Džonatans Miks Melgalvis no RTU Inženierzinātņu vidusskolas, Viesturs Spūlis un Vadims Čašečņikovs no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas,

    Reklāma

    Savukārt vecākajā grupā otra zelta medaļa pasniegta Kārlim Šusteram no RTU Inženierzinātņu vidusskolas, sudraba godalgas izcīnīja Eduards Gaņkins no Rīgas 88.vidusskolas, Vladimirs Ščigoļevs no Rīgas Klasiskās ģimnāzijas un Sandra Siliņa no Cēsu Valsts ģimnāzijas – vienīgā meitene laureātu vidū, izcīnot sudraba medaļu otro gadu pēc kārtas. Savukārt bronzas medaļas – Agnis Andrejevs no Rīgas 25.vidusskolas, Agnis Salmiņš no RTU Inženierzinātņu vidusskolas, Pauls Purviņš no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Niks Derums no Druvas vidusskolas un Jegors Balzins no Rīgas 10.vidusskolas.

    “Aizvadītā valsts informātikas olimpiāde apliecina ne tikai jauniešu lielo interesi par programmēšanu, bet arī drosmi iziet ārpus savas komforta zonas, lai demonstrētu savas prasmes publiski. Īpašs priekš ir par 7. klašu skolēniem, vietas, kuri uzdrīkstējās sacensties ar 8. – 10. klašu audzēkņiem, diviem izcīnot godpilnās otrās vietas. Tāpat priecē, ka otro gadu pēc kārtas laureātu vidū ir arī meitene. Īpašu paldies vēlos teikt pedagogiem, kuri velta daudz laika jauniešu sagatavošanai sacensībām, un novēlu viņiem tikpat lielu izturību, gatavojot Latvijas komandu nākošajam līmenim – dalībai Baltijas valstu programmēšanas olimpiādē,” saka Signe Bāliņa Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente, Dr.oec.

    Olimpiādes apbalvošanas ceremonijā tehnoloģiju uzņēmuma “Emergn” valdes priekšsēdētājs Pēteris Krastiņš īpašu paldies teica skolotājiem un treneriem, kuri sagatavoja skolēnus startam olimpiādē. “Bez jūsu degsmes un ieguldītā darba šodienas rezultāti noteikti būtu citādāki. Šis ir komandas darbs un tikai komandā var paveikt lielas lietas” teica P. Krastiņš. “Mēs neviens nezinām, kādas būs pieprasītākās profesijas Latvijā pēc 10 – 15 gadiem, bet es esmu pārliecināts, ka tās noteikti būs saistītas ar informācijas tehnoloģijām, tādēļ aicinu jūs nepamest šo jomu un turpināt izglītoties,” sacīja  “Emergn” valdes priekšsēdētājs.

    “Šogad Ēnu dienā pieprasītākās profesijas skolēnu vidū bija tās, kas saistītas ar tehnoloģijām, jo īpaši liela interese bija par programmēšanu. Mani īpaši priecē, ka aizvien vairāk skolēnu apzinās IT nozares potenciālu. Digitalizācija ienāk visās dzīves jomās, prasmju saraksts, ko darbiniekos meklē IT kompānijas, kļūst arvien daudzveidīgāks. Parādās jaunas profesijas, piemēram, dronu inženieri vai mākslīgā intelekta un humanoīdu dizaineri, kas strādās ar robotiem, tāpēc iemaņas, kas tiek iegūtas mācību stundās un olimpiādēs, ir zelta vērtībā,” norāda Accenture Projektu un programmu portfeļa vadītājs Latvijā Jānis Paksis.

    32. Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiādē piedalīties tika uzaicināti 80 skolēni no visas Latvijas, kuri ieguva labākos rezultātus novadu atlases kārtā. Valsts sacensības noritēja divas dienas, uzvarētāji iegūst tiesības piedalīties Baltijas informātikas olimpiādē Tartu, Igaunijā  (no 2019. gada 27. aprīļa līdz 2. maijam).

    Labākie jaunie programmētāji no Baltijas valstīm dosies uz Starptautisko informātikas olimpiādi, kas šā gada augustā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Pērn Latvijas pārstāvji Starptautiskajā informātikas olimpiādē ieguva četras bronzas medaļas.

    Valsts olimpiādi organizēja un vadīja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtu, Jūrmalas pilsētas domi, Majoru vidusskolu un Pumpuru vidusskolu.

    Olimpiādi atbalsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija kopā ar galvenajiem partneriem “Accenture Latvia” un “Emergn”, informatīvais atbalstītājs “Microsoft Latvia”. Olimpiādes satura izstrādē piedalās LU Datorikas fakultātes studenti, firmu “Progmeistars”, “Tom Sawyer Software Latvia” un “whiteCryption” speciālisti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Astro
    12.03.2019 00:03

    :-)
    Kas tad nu? Programmēšana, programmas…
    Kur ta mūsu kultivētie termini – aplikācijas? Aplikatori, kas aplicē aplikācijas!!! :-)

    12.03.2019 04:32

    Sērīgi noskatīties, ka tik maz meiteņu …

    Reklāma