Web Analytics
More
    Reklāma

    Telekomunikāciju operators BALTICOM pirmais Latvijā raidīs kanālus ULTRA HD kvalitātē

    Jaunākie raksti

    Balticom klientiem šonedēļ uzsākta pirmā oficiālā televīzijas kanāla raidīšana ULTRA HD kvalitātē.

    2014. gadā Eiropas tirgū ienāca televizori, kuri atbalsta ULTRA HD izšķirtspēju. Televizoriem piemīt laba akustika, lielisks dizains un HEVC kodeks 4K izšķirtspēja satura raidīšanai. Kopā ar šo televizoru parādīšanos Latvijas tirgū, radās arī jautājums – kādi kanāli Latvijā atbilst ieviesto televizoru kvalitātei? 2014. gadā atbilde bija nepārprotama – nekādi. Bija nepieciešami vēl 4 gadi, lai Latvijā oficiāli ienāktu pirmais ULTRA HD kanāls – Insight TV.

    Reklāma

    Insight UHD ir Nīderlandē bāzēts televīzijas kanāls, kurš strādā pēc Eiropā arvien izplatītākas prakses – “Ad-free”- bez reklāmām.

    Kanālu varēs skatīt kompānijas “Balticom” klienti, kuriem ir pieslēgta digitālā televīzija un  jaunākās paaudzes televizori, kuri atbalsta ULTRA HD izšķirtspēju. Augstāka kvalitāte skatītājus priecēs ar kristāldzidru attēlu un izcilu izšķirtspēju, ļaujot pilnībā izbaudīt televīzijas priekšrocības, un, iespējams, Jūsu nesen iegādāto, jaudīgo TV!

    Dmitrijs Beļajevs, Balticom Televīzijas departamenta vadītājs: ”Mums ir liels prieks un gandarījums Latvijā skatītājiem ieviest televīzijas skatīšanos augstākā līmenī – ULTRA HD kvalitāte spēj pārraidīt 8.3 miljonus pikseļu! Jau šobrīd cītīgi strādājam pie tā, lai piesaistītu vēl 2 kanālus ar šādu kvalitāti.”

    Ņemot vērā arī Latvijas sasniegumus, esot TOP augšgalā pēc interneta ātruma rādītājiem pasaules valstīs, šis ir uzskatāms kā liels sasniegums Latvijas tehnoloģiju un telekomunikāciju vidē, kas kārtējo reizi pierāda Latvijas tehnoloģiju attīstību augsto līmeni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars B.
    14.11.2018 16:01

    galvenais nesajaukt ar baltcom :D

    Ba nana
    14.11.2018 16:36
    Reply to  Kaspars B.

    It kā tikai viens burts, bet atšķirība liela

    Prusljix
    14.11.2018 17:27

    Pa lielam- Hui*a. Televīzijas kanāls bez konkrēta satura, kuru var pielīdzināt Youtube UHD video izlasei. PR, lai pastaipītos un kkur būtu pirmie.

    digitalk
    14.11.2018 17:40
    Reply to  Prusljix

    drīzāk jau tas ir testa kanāls, bez “tests” nosaukumā, lai varētu par to prasīt naudu. pārbauda apraides un klientu aparatūras zoodārzu uz stabilitāti.

    Yupn
    15.11.2018 00:17
    Reply to  Prusljix

    Nezinu gan, cik patiess ir Tavs apgalvojums. Ir tā laime būt vienam no Balticom klientiem, aizvakar pēc FB publikācijas atradu un nedaudz paskatījos. Kanālā vismaz ir kādas secīgas pārraides un šovi, ne tikai kaut kādi dabasskati vai kas vēl tik nekas, kas pieejams YT testiem. Prieks, ka beidzot progress aizgājis, vienīgais, cik zinu, Balticom strādā tikai Rīgā, bet pārejā Latvija jauks ar ar Baltcom. Kādam no viņiem būtu laiks beidzot nomainīt nosaukumus, citādi vairāk kā padsmit, ja ne 20 gadi kā konkurenti, bet nosaukumi jauc patērētajam galvu.

    Yan Jet
    14.11.2018 17:28

    viss jau jauki, tikai žēl, ka tas kabelis nav atvilkts līdz Langstiņiem un Baltezeram. Būtu daudz klientu.

    tramvajs bļe
    14.11.2018 19:26

    Valmierā nova kabeļtelevīzijā bija 4k testa kanals kādu bridi. So… nebija pirmais.

    Reklāma