Web Analytics
More
    Reklāma

    Balticom atbild Tet paziņojumam par infrastruktūras bojājumiem

    Jaunākie raksti

    “Esam nepatīkami pārsteigti par Tet mēģinājumiem diskreditēt mūsu reputāciju, jo šobrīd neesam atzīti par vainīgiem nevienā apsūdzībā. Vēl dīvaināka ir Tet vēlme iesaistīt tiesvedībā ventspilniekus, kuri vispār nav iesaistīti šajā konfliktā,” šo jautājumu komentē Balticom prokūriste Anastasija Muižniece

    Balticom atzīmē, ka līdzīgus bojājumus savam tīklam esam fiksējuši arī no Tet puses un ir veiktas pārrunas ar uzņēmuma pārstāvjiem, lai problēmu atrisinātu mierīgā ceļā.

    “Telekomunikāciju tirgū darbojamies jau 24 gadus un pirmo reizi saskaramies ar tik agresīvu klientu noturēšanas stratēģiju. Mēs kā uzņēmums saprotam, ka Tet ir grūti masveidā zaudēt savus abonentus Ventspilī. Tomēr no cilvēciskā viedokļa, mums ir ļoti žēl mūsu klientu, kuri ir ievilkti jautājumu risināšanā ar policiju.”

    “Esam ļoti gandarīti, ka Balticom klienti Ventspilī saprātīgi izvērtē situāciju un paliek pie mums, neskatoties uz Tet haotiskajiem mēģinājumiem viņus atgūt. Rodas iespaids, ka pilsēta jau sen ilgojās pēc veselīgas konkurences un pārmaiņām. Šobrīd mēs gatavojam atbildes paziņojumus policijai, jo šobrīd Tet traucē mūsu tīkla darbību un atslēdz pakalpojumus mūsu klientiem. Mēs uzskatām, lai kādi strīdi izceltos starp uzņēmumiem, tiem nevajadzētu skart klientus un viņa izvēlētos pakalpojumus,” norāda Balticom pārstāvis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nils Biruta Ušakovs
    06.03.2023 15:48

    lol, tik labi redzams, ka Tet relīzes gatavo PR speciālists, bet Balticom emocionāla sekretāre vai hz kas :D

    Skābene
    06.03.2023 16:49

    Kā var sajaukt prokūristu ar sekretāri vai hz ko!? :)

    grh
    06.03.2023 17:00

    Šeit ir vieta diskusijai. Cik noprotams pēc TET teiktā, tad Balticom nogrieza TET neizmantoto optiku kāpņu telpas skapī pie dzīvokļa un tur savienoja dzīvoklī esošo vadu ar savu vadu?
    Jautājums: Ja man ir lauzts līgums ar TET, tad kāda man ir atbildība pret tet kabeli manā dzīvoklī? Ir kāds līguma laušanas papīra punkts, kur ir noteikts, ka nedrīkstu tet kabeli aiztikt savā privātīpašumā pēc līguma darbības beigām? Kāds var pakomentēt šo?
    Ja tāds punkts par kabeļa aizsardzību ir spēkā pēc līguma beigām, tad principā TET ir jāspiež nākt un no dzīvokļa savākt kabeli, nebojājot remontu?
    Ja pārdod dzīvokli citam, tad jaunajam īpašniekam uzliekas automātiski pienākums pret svēto kabeli? Vai arī vecais īpašnieks paliek atbildīgs par kabeli, jo uz viņa vārda bija līgums ar TET?

    Last edited 1 year ago by grh
    Ivars Dzerve
    06.03.2023 18:20
    Reply to  grh

    Man nav nekādu jūtu pret TET, nupat pats aizgāju no viņiem pēc līguma termiņa beigām. Bet jautājums par dzīvoklī ieejošo kabeli pēc līguma termiņa beigām ir diezgan neskaidrs. Slinkums rakties likumos, bet veselais saprāts saka, ka tu nedrīksti aiztikt kabeli, kuru tu pats neesi vilcis. Ok, netiek izmantots. Bet tas nav tavs kabelis! Negrābsties gar to!

    grh
    06.03.2023 18:30
    Reply to  Ivars Dzerve

    bet tam visam ir jābūt juridiski pamatotam.
    ja dzīvoklī izcelsies ugunsgrēks un vads tiks sabojāts, tad tev būs jāmaksā TET kompensācija par to, ka sabojāji viņu kabeli, kurš netiek izmantots?
    kad plānosi remontu, tad aicināsi ciemos TET pārstāvjus, rakstīsi projektu un iesniegsi viņiem plānu kā plāno remontēt tā, lai neaiztiktu kabeli?

    Ivars Dzerve
    07.03.2023 08:08
    Reply to  grh

    Piemēri neatbilst aprakstītajai situācijai. Raksts ir par to, ka tā vietā, lai akurāti izvilktu TET optiku un smuki sarullētu atstātu pie TET skapīša, tehniķis nogriež un pārizmanto, ietaupīdams noteiktu apjomu darba stundu. Kas gala rezultātā ir ieguvums uz sveša darba rēķina.

    dsfd
    07.03.2023 09:58
    Reply to  Ivars Dzerve

    Vēlreiz – kāds man kā dzīvokļa īpašniekam ir pienākums izvilkt katru tīkla vadu no dzīvokļa, kad laužu līgumu? Pamatojoties uz ko man tas būtu jādara? Vari iedot līguma izbeigšanas papīru, kur tas ir minēts? Kāpēc tad tas netiek izdarīts uzreiz pēc līguma laušanas? Tik pat labi es varēju pie dzīvokļa durvīm nokniebt TET vadu un aizrullēt palikušo gabalu iekšā kāpņu telpas skapī. Kas man aizliedz liekos vadus atvienot savā dzīvoklī?
    Kā vispār var TET pierādīt, ka Balticom ir pieslēdzis kaut ko pie viņu dzīvoklī vilktā kabeļa? Varbūt īpašnieks pats norāva dzīvoklī to kabeli un ievilka citu.

    Zigdevs
    06.03.2023 17:39

    TET vispār ir “burta kalpu” kantoris un nav draudzīgs klientiem.
    Pašam ir bijusi saskare ar viņiem. Paņēmu akcijas pieslēgumu mātes dzīvoklī Aizkrauklē.
    Pēc akcijas beigām nācās beigt attiecības ar skandālu un pārmaksu. Vairāk ar viņiem man nav nekā kopīga.
    Kas attiecas uz Balticom, tad esmu viņu klients jau vairāk kā 10 gadus, neko sliktu nevaru pateikt.

    Skābene
    06.03.2023 17:49
    Reply to  Zigdevs

    Par TET man viedoklis galīgi sabojājās, kad šie elektrības cenu lēciena laikā aktīvi zvanījās pensionāriem un piedāvāja pāriet uz “izdevīgo” biržas tarifu un apmaksāt elektrības rēķinu kopā ar televīzijas rēķinu. Diezgan daudz lētticīgo penžuku uzķērās uz šo apvārdošanu un no saviem fiksētajiem 7 centiem par kWh bija spiesti maksāt ~ 50 centus par kWh. Labi, ka valsts atbalsts cenu lēcienu ierobežoja līdz 16 centiem, bet tā ir cūcība, zvanīt veciem cilvēkiem un stāstīt, ka viņi ietaupīs, ja pāries uz biržas tarifu, zinot, ka tie ir meli un veci cilvēki parasti tic tam ko viņiem tamborē daļēji valstij piederošs uzņēmums.

    Robs
    06.03.2023 20:22
    Reply to  Skābene

    “Izdevìgie” elektrum lìgumi pa 39 centiem par kilovatu ir ĺoti izdevìgi, es maksàju pèc birźas cenàm un man vidējā cena nepārsniedz tos 16 valsts “palīdzības” centus, bet izdevīgie līgumi elektrum pirmo simtu maksā pa 16cnt. un virs simta pa 39cnt., ļoti izdevīgi.

    Skābene
    07.03.2023 08:03
    Reply to  Robs

    Elektrum arī ir blēžu kantoris! Kad reklamē savu fiksēto tarifu, tad stāsta, ka tas pasargā patērētāju no cenu lēcieniem biržās. Bet, ir viens Bet. Visos Elektrum līgumos mazā drukā ir punkts, kas paredz Elektrum tiesības vienpusēji mainīt “fiksēto” tarifu, ja cenu lēciena rezultātā Elektrum cieš “zaudējumus”. Līdz ar to prieks par fiksēto cenu ir līdz brīdim, kad atnāk Elektrum paziņojums, ka turpmāk tavs fiksētais tarifs būs nevis 6 centi bet 60 centi par kWh. Un tad ir WTF, kā “fiksētais” tarifs var kļūt “mainīgs”.
    Salīdzinājumam, Igauņu kantorim līgumos nav slēptu atrunu un fiksētais tarifs tiek godīgi fiksēts uz visu līguma termiņu. Igauņi arī patīkami pārsteidza, kad paši sev sarēķināja līgumsodu par kavētu izpildes termiņu. Nekad agrāk nebiju redzējis, ka Tet vai Elektrum paši sev piestādītu līgumsodu par labu patērētājam.

    Krotow
    06.03.2023 18:19

    Nupat radās viedoklis ka Balticom Kursoru tā nedaudz sponsorē ;)

    Zigdevs
    06.03.2023 18:58
    Reply to  Krotow

    Godājamais Krotow, vai pēc Jūsu domām man būtu jāraksta nepatiesība tikai tāpēc, lai kāds tajā nesaskatītu sponsorēšanu?!
    Vai pateikt kaut ko labu par pakalpojumu automātiski nozīmē to, ka pakalpojumu sniedzējs sponsorē rakstītāju?
    Dīvaina loģika…

    Krotow
    06.03.2023 20:29
    Reply to  Zigdevs

    Bija cits iemesls. Paslīdēja garām ka komentaru joslā jau ir cits raksts ar ļoti līdzīgu nosaukumu. Kur mana komentāra nebija. Likās ka Kristapam maksas cenzors ieslēdzies.
    Atvainojos jums/autoram. Variet šo tredu izdzēst.

    Kursors.lv
    06.03.2023 20:34
    Reply to  Krotow

    Jā, no sākuma mums savu preses relīzi atsūtīja Tet. Pubilcējām, jo tēma šķita interesanta. Uzreiz uzprasīju pēc komentāra arī Baltcom. Jā, nepareizajam no abiem Balt(i)comiem. Pēc tam pareizajam. Šie atsūtīja savu komentāru, ko publicēju kā atsevišķu rakstu. Tagad te ir pārstāvēti abu konfliktā iesaistīto pušu viedokļi.

    Skābene
    07.03.2023 08:06

    Tāpēc Delfi abus viedokļus sameta vienā rakstā, lai tauta neputrojās, ja palaiž garām pirmo preseni. ;)

    Vecais123
    07.03.2023 13:56
    Reply to  Krotow

    domāju ka nesponsorē, jo piemēram es pats arī esmu ”aizlaidies” no Tet, jo ļoti nepatika viņu attieksme.Gan tad, kad man noplīsa optikas modems, kas ir Tet īpašums, man meistaru bija jāgaida 5 darba dienas un finālā tas par ierašanos vēl paņēma fuckin 5eur. Nonsenss!
    Arī viņu cenu politika ir nedraudzīga….klientu atbalsta tālrunis- vispar murgs pilnīgs! Un piedevām vēl tas ir maksas pasākums.
    Nu jau kādi gadi 6 izmantoju Balticomu un nevaru teikt neko sliktu. Nets ir ok, nav nekādu slēpto ārzemju trafika šeipingu, par kuru Tet vispar klusē un kategoriski visu noliedz utt. Tur ar vesels stāsts, kā šamējie atrunājās, ka viņu pusē vienmēr viss ir okei. Tai pat laikā, viens kā piemērs- paņemam kaut kādus driverus no HP com lapas. Uzliekam tos download Tet tīklā un tieši to pašu izdaram Balticom tīklā (da kaut vai Baltcom) un rezultāts ir acīm redzams… Tet (950Kbkit down), bet Balticom (8,5Mbit). (Abos gadījumos līnijas 500Mbit.)

    Usinss
    06.03.2023 21:51

    Es no TET re;īzes sapratu, ka izmanto neizmantotās dzīslas, kas tieši pa kāpņutelpu iet, nevis pa dzīvokli. Bet reāli ‘butu jābūt tā, mājas apsaimniekotājs kāpņutelpā izvelk optikas vadu ar tieši tik dzīslām, cik dzīvokļu. Dzīvoklī ievelk optiku. Tad operators, ja grib dod savu pakalpojumu, izmanto mājā ievilkto optiku, pievelk mājai savu ienākošo optiku, ieliek komutatorus un tad piemetina pigteilu jau pie esošās dzīslas konkrētam dzīvoklim. Kad dzīvoklis maina pakalpojuma sniedzēju, pigteilu pārsprauž pie attiecīgā pakalpojuma sniedzēja komutatora. viss. Vajag normāli noregulēt šo, paredzēt mājās vietu komunikāciju skapjiem, kur visu operatoru iekārtas draudzīgi mētājas. Nevis tagad cepties.

    Skābene
    07.03.2023 08:11
    Reply to  Usinss

    Ok, izstāsti šito mājas kopsapulcē babuļiem, kas ir dzīslas, komutatori, pigteili, komunikāciju skapji un ko tie ziemā ēd un kāpēc babulim vēl par to zvēru ierīkošanu būtu jāmaksā. Gan jau ka tu esi viens no tiem blēžiem, kas rēķinā pamanās iespraust pozīciju par komunālo antenu un par radio točka! :)

    Krotow
    07.03.2023 15:37
    Reply to  Skābene

    LOL, ar šo bija reāla sāpe – cirvjiem dzīvokļu īpašnieku biedrības valdē ieskaidrot ka optikas klientiem PON kastes barojas no klientu dzīvokļa elektrības pieslēguma un no mājas “publiskā” elektrotīkla netērē neko.

    rudzu rikas
    07.03.2023 23:38

    Ja man būtu pieejama optika, man būtu pofig vai tets vai kāds cits to piedāvā. Bet nepiedāvā neviens…. ārpus daudzstāvenēm optika ir lielākoties tikai sapnis. Protams, ir tev 100 tūkstoši (virtuāls no galvas tikko izdomāts cipars) – taisi pats projektu, pats apmaksā un viss būs, tikai pēc tam tīkls piederēs ne jau tev un abonēšana vienalga būs jāmaksā.

    Reklāma