Web Analytics
More
    Reklāma

    Tet pārmet Balticom par savas optiskā interneta infrastruktūras bojāšanu

    Jaunākie raksti

    SIA Tet (Tet) ir vērsies Valsts policijā par AS Balticom (Balticom) veiktu apzinātu Tet elektronisko sakaru tīkla infrastruktūras bojāšanu plašā apmērā Ventspils pilsētā. Iepriekšējā mēneša  laikā vairāk nekā 300 adresēs Ventspilī Tet ir konstatējis apzinātu tam piederošās infrastruktūras – optiskā interneta tīkla – bojāšanu un neatļautu izmantošanu Balticom labā, tā pakalpojumu sniegšanai. Šos pārkāpumus faktiski atzinuši arī paši Balticom pārstāvji, pusēm tikšanās laikā apspriežot situāciju, tomēr Balticom arī pēc pušu pārrunām turpina veikt arvien jaunus bojājumus jaunās adresēs. Šobrīd Valsts policijā nodoti iesniegumi par 13 adresēm un tuvākajā laikā, Tet vērsīsies policijā par pārējiem gadījumiem.

    Tet klientu aprūpes direktore Alla Krūmiņa: “Konkurences cīņa telekomunikāciju nozarē vienmēr ir bijusi sīva, tomēr ar tik cinisku cita operatora infrastruktūras tīšu bojāšanu un draudiem pret rīcību sava īpašuma atgūšanai saskaramies pirmo reizi. Varētu teikt, ka šobrīd piedzīvojam sava veida tiesisko reketierismu, kā rezultātā tiek mānīti arī Ventspils iedzīvotāji. Paldies Valsts policijas pārstāvjiem, kuriem šis process prasa daudz resursu, kurus tie varētu izlietot racionālākā veidā, un kuri nerimtīgi veic izbraukumus uz notikumu vietām, lai fiksētu pārkāpumus un rūpētos par tiesiskuma / likuma ievērošanu.”

    Papildus tam, ka Balticom rīkojas prettiesiski, nodara materiālos zaudējumus Tet un Balticom rīcības rezultātā tiek tērēti Valsts policijas resursi, nemitīgi dodoties uz bojājumu vietām, un cieš arī paši iedzīvotāji. Pakalpojuma saņemšanai nelegāli izmantotais kabelis būs jāpārvelk. Savukārt pārtraucot nesaskaņoto un nelegālo infrastruktūras izmantošanu un atjaunojot Tet tīklu iepriekšējā stāvoklī, iedzīvotājiem ir risks palikt bez vienas no mūsdienu pamatvajadzībām – interneta piekļuves, kas joprojām ir īpaši nozīmīga attālinātajam darbam un mācībām.

    Pēc Tet veiktās sava tīkla apsekošanas datiem Balticom pārstāvji, lai nodrošinātu savu interneta pakalpojumu sniegšanu, prettiesiski izmanto daļu no Tet infrastruktūras. Daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās nelegāli tiek pārgriezts Tet īpašumā esošā optiskā interneta vada pēdējais posms un tas tiek pievienots Balticom tīklam. Īstenojot šīs prettiesiskās darbības, Balticom izmanto Tet piederošo īpašumu saviem komerciāliem mērķiem. Balticom savu pakalpojumu nodrošināšanu organizē prettiesiskā veidā, bez atļaujas saņemot attiecīgus vairumtirdzniecības pakalpojumus un par tiem nemaksājot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kursors.lv
    06.03.2023 15:11
    biedrs Si
    06.03.2023 13:14

    domāju, ka te ir kašķis starp 2 kantoriem, balticomam ir izdevies piesaistīt vairāk klientus un iepārdot inetu, izmantojot teta “vairumtirdzniecības” inetu:)))) un šamējais tagad sāk šūmēties, ka balticoms bojā kabeļus

    Rēķinu bills
    06.03.2023 13:17

    Te drīzāk ir runa par to ka vads kas ir dzivokli pieder Lietotājam, bet kas izvilkts pa kapņu telpu tas pieder konkretajam pakalpojuma sniedzejam.
    Un laikam balticoms nemainija kapnu telpa vadu uz savu bet lietoja Tet ievilkto.
    Bet pie majas ieejas jau viss bija korekti!?

    Man lidziga situacija bija, izsaucu balticom piektdien vakara, Balticoms saka ka viņam jamaina viss vads kapnutelpa, tad internets bus tikai pirmdienas vakara, un stasta man par vadu īpašuma tiesībām. Ka vadi kapnutelpa ir marķēti, ka jebkurš vares to visu noskaidrot utt
    Es šamējam saku, ka vajadzetu tomer internetu piekdienas vakara, jo aukstā lietainā laikā brīvdienās internets ir vajadzigs.
    Nu tad tiku pie interneta piekdienas vakara, pa vecajiem vadiem:)

    Tas ka vadi kapnu telpa pieder pakalpojuma sniedzejam ir izlobēta lieta, jo atslēdzot internetu neviens nebrauc un nevelk savus vadus ārā, bet vai nomas maksu maksā mājas īpašniekiem par to ka glabā savu nevajadzīgo vadu ?? Protams ka nē.

    Vadam kapnutelpā vajadzētu būt līdz mājas kopējam pieslēgumam ārā arī vajadzētu būt lietotāja īpašumam.
    Tad pieaug konkurence un var viegli mainit pakapojuma sniedzejus.

    Viesturs
    06.03.2023 15:09
    Reply to  Rēķinu bills

    Kad Tev atslēdz elektrību, tad arī neviens stabus nost negāž. Maksā par sadali neatkarībā, kurš Tev pakalpojumu nodrošina. Balticoms gan jau nedalās.

    Ome
    06.03.2023 16:39
    Reply to  Viesturs

    Man ome teica, ka Salidzinaji locekli ar pirkstu.
    Elektrības Sadales gadījumā man vadi nemainas no elektrības pārdevēja, bet neta gadījumā, līdz dzīvoklim vislaiku jamaina vadi ka mainas sniedzējs.
    Neta gadījumā Vadus atslēdzot atstāj, nākamais kas man slēdz netu atkal velk jaunu vadu utt, baigas tur bus kā šanhajā uz ielas, visur vadi.

    Viesturs
    06.03.2023 19:05
    Reply to  Ome

    Zinoša Tev ome!

    Viesturs
    06.03.2023 19:11
    Reply to  Viesturs

    Ar to gribēju teikt, ka redzi, ka var pa tiem pašiem vadiem tāpat kā ar elektrību, tikai vajag vienoties ar īpašnieku un savu daļu atskaitīt.

    Pēča
    07.03.2023 08:37
    Reply to  Viesturs

    Internetam nav atvērtais tirgus, elektrībai gan tapēc pienākošos vadus izmanto jebkurš ko pēc skaitītāja samaksā savam provaiderim.. Tad jau jāsak likt kādi skaitītaji uz neta vadiem kas skaitīs katru megabaitu un tad vienkarsi atvert tirgu?
    Internetu daudzstāvenes katrs provaideris velk savu un neviens neļaus izmantot(vismaz pa velti) kādam citam jo tās ir konkrēta uzņēmuma investīcijas kurs so vadu ir izvilcis.

    Gāzi arī ja kāds cits spēletajs grib uzrasties tad neviens viņam nedos padot gāzi pa esošo cauruli kas pieder gaso/ Latvijas gāzei. Javelk savas caurules pa kām padot ;)

    LAN
    06.03.2023 21:22
    Reply to  Rēķinu bills

    Jā – kad kabeli varētu neiedot viedierīcēm līdzi tad sajūta ka TET ir zaļākais uzņēmums pasaulē. Savukārt kad jāpāriet uz TET optiku tad noteikti ar to vienu veco kabeli nevar iztikt – divkoši!

    KKTK
    06.03.2023 21:35
    Reply to  Rēķinu bills

    O, tātad civilizēti būtu, ka tādos gadījumos Baltkoms izmēra TET ievilktā garuma kabeli un par to samaksā viņiem, tā teikt atpērk. Klientam ātrāk un nav jauns caurums sienā.

    Skābene
    07.03.2023 08:17
    Reply to  KKTK

    Tu esi pārliecināts, ka par vada ievilkšanu nav maksājis klients? Parasti, ja klients zvana un saka, es gribu netu, tad ir arī rēķins par ierīkošanu – darbs+materiāli.
    Ir arī otrs variants, kad TET ievelk kabeli un katru vakaru klauvē pie durvīm, piedāvājot lielāku atlaidi kā vakar! :) Šajā gadījumā ierīkošana ir par brīvu.

    KKTK
    07.03.2023 08:44
    Reply to  Skābene

    Ja tā ir dzaudzdzīvokļu privātmāja, tad esmu gan pārliecināts, ka klientam par vadu nebija nekas jāmaksā.

    Krotow
    06.03.2023 14:44

    Balticom parāda savas urliskās saknes un rekvizē konkurenta optisko kabeli? Nu skaisti… Nesaku ka man pie Tet viss patīk. Tas liek domāt, ka kantoris, kurš tā rīkojas, var arī ar ar klientu izspēlēt citus ne visai ar likumu savietojamus jokus. Būs ko iebāzt sejā Balticom zvanītājiem un mājas komitejas vadītājai, kura nesen dedzīgi centās pierunāt visu māju pāriet uz Balticom.

    Skābene
    06.03.2023 15:36
    Reply to  Krotow

    Vispār besī tie vadu vilcēji, kas kaut ko velk š’bībi greiz kā ienāk prātā, bez mājas kopīpašnieku atļaujas! Ja nav atļaujas, visu jākniebj nost!

    Agijs
    06.03.2023 16:35
    Reply to  Krotow

    Balticom vai jebkurš cits provaideris ievelkot vadu tavā dzīvoklī taču to vadu nodod tavā īpašumā.
    Vismaz neatceros ka kāds būtu interesējies kā savākt savu koaksiāli vai interneta kableli no dzīvokļa. Tāpat arī ienākošais elektrības un gāzes vads ir Tava mājokļa sastāvdaļa, neatkarīgi vai tu pats vai tevis apmaksāts TET/Blatkom meistars to ievilcis.
    Attiecīgi nākamajam provaiderim, mainot pieslēgumu, parādu savu vadu un pieslēdzos, kas šeit ir nepareizi?

    Skābene
    06.03.2023 16:53
    Reply to  Agijs

    Viss pareizi. Man krūmu kantoris ievilka netu, kam samaksāju par pieslēgumu. Pēc tam jau īrneiki maina operatorus, bet kabelis tas pats vecais, par kura ievilkšanu samaksāju. Tas tik vēl trūka, lai katru reizi borētu jaunus caurumus un vilktu padsmit kabeļus! :)

    Andrejs
    06.03.2023 15:04

    Šādu bezjēdzīgu gadījumu dēļ, mums mājā ir izvilkta centralizēta infrastruktūra un visi kabeļi no dzīvokļa līdz bēniņiem pieder mājai. Strīdu nav

    hmmm :)
    06.03.2023 21:09

    Intresanti ,ka preses relīzes sagatavo tā, lai lasītājs nesaprastu lietas būtību, tikai to ka ir strīds.
    Saprast lietas būtību var no komentētājiem, kuri var dažos teikumos izstastīt par ko ir strīds.
    Liekvārdība rullē ne tikai valsts iestādes.

    Pēča
    07.03.2023 08:25

    TET jau arī nav nekāds paraug kantoris.. Pats regulāri ilgadējos klientus uzmet, tīklu nemordinizē kaut ‘optika’ visās lielākajās un mazākās pilsetās, ir savilkta krustu šķērsu….
    Vismaz daudzstāvenēs citi kantori piedāvā pa 2x lētakam naudiņām gigabitu un tad pēkšņi tets sapoukojas un visi citi ir vainīgi! :D Privātmājas ir sasaitētas rokas un jāsakož zobi sežot uz arhajisko tet DSL… Ja gribi vakaros kvalitatīvu netu, ko mobīlie pa gaisu nepiedavā.

    tet aka lattelecom pēdejos 15 gadus attīstībā ir totālākā dīkstavē jeb plūcis laurus vienkārši no daudzstavenēm un sūcis tik naudu jo tas ir vienkārsakais veids kā dabūt maksimali abonimentus iegūldod pēc iespējas mazāk savus līdzekļus, katru gadu palielinot maksu par pakalpojumu jo iemeslus vienmēr atrod kāpēc ik gadu pa eirikam vai diviem pacelt mēnesī. Pat ja tev ir līgumtremiņš, tad neattur tet paziņot 30 dienas ātrak par maksas celšanu. Līgumā tas ir atrunāts.

    Tagad mazie speletaji attīstībā pa šiem gadiem ir pievilkuši un spēj nodrošinat pat labaku, kvalitatīvaku, ātrāku optisko internetu un tet nekas cits neatliek, kā gļēvulīgi vienkārši sāk publiski bļaustīties, ka konkurenti bojā viņu īpasumu, tapēc, ka laikam redzēja ka kritiski atsakās no viņu pakalpojumiem.
    Un varbūt kādu vētru šis ko sacels….

    Last edited 1 year ago by Pēča
    16.03.2023 09:13

    informatīvais karš turpinās :’D no tikko saņemta epasta: Iespējams, medijos pamanīji ziņu par negodīgu konkurentu rīcību, pārgriežot Tet optiskos kabeļus un mēģinot cilvēkus ar maldiem pārvilināt pie sevis. Tādējādi tika nodarīts liels kaitējums Tet klientiem. Pēdējo dienu laikā no konkurentu negodīgos veidos apmānītajiem klientiem saņemam desmitiem zvanu ar vēlmi atgriezties pie Tet, tāpēc mūsu meistari dara visu, lai atjaunotu bojāto infrastruktūru un klienti varētu atkal lietot uzticamos Tet pakalpojumus. Taču pieteikto bojājumu skaits ir augsts, un rindā uz meistara ierašanos var nākties gaidīt.. Mēs zinām, ka pat stunda bez interneta var būt izaicinoša, tāpēc prātīgāk būs jau laikus sevi pasargāt no iekrišanas negodīgās rokās vai nepārdomātu saistību uzņemšanās. Aicinām iepazīt izplatītākos apgalvojumus, ar kādiem konkurenti negodīgā veidā uzrunā mūsu klientus: “Mūs sūta pašvaldība, mājā tiks mainīta infrastruktūra, tādēļ jums ir jāparaksta jauns telekomunikāciju līgums.” Patiesībā mājā nekas netiek mainīts un jauna līguma parakstīšana ir lamatas. “Mums vajadzīgs jūsu tālruņa numurs, jo mājā notiks remontdarbi. Mēs zvanīsim un brīdināsim par elektrības pārrāvumiem.” Patiesībā tālruņa numuru izmanto, lai zvanītu un aicinātu pārslēgt līgumu, tāpēc rūpīgi izvērtē, vai tiešām Tevi interesē pakalpojuma sniedzēja maiņa. “Vai zinājāt, ka Tet drīz bankrotēs? Ir sākts uzņēmumu apvienošanas process, tāpēc jums jāparaksta jauns līgums.” Patiesībā uzņēmuma finansiālā… Read more »

    Reklāma