Web Analytics
More
    Reklāma

    Kādas ir izturīgā Gorilla Glass stikla versiju atšķirības?

    Jaunākie raksti

    Corning uzsāka darbu pie izturīga stikla vēl 2005. gadā. Sākotnēji Gorilla Glass stiklam bija jāsasniedz sekojoši parametri – tam bija jābūt izturīgam pret triecienu, skrāpēšanos, vieglam un aptuveni 0.4 mm biezam. Gorilla Glass bija paredzēts izmantot mājsaimniecības precēs, automašīnās, farmācijas ierīcēs, bet lielāko popularitāti aizsargstikls iemantoja viedtālruņos.

    Gorilla Glass 1

    Gorilla Glass 1 bija gatavs jau 2006. gadā, tomēr savu lielo debiju Gorilla Glass 1 piedzīvoja kopā ar pirmā iPhone iznākšanu. Apple vajadzēja aizsargstiklu, kas ir 1.5 mm biezs un ar taukus atgrūdošām īpašībām.

    Reklāma

    Gorilla Glass 1 nonāca aptuveni 250 dažādos viedtālruņu modeļos.

    Pirmās paaudzes iPhone

    Gorilla Glass 2

    Gorilla Glass 2 tika izziņots 2012. gadā CES norises laikā. Gorilla Glass 2 bija par 20% plānāks, saglabājot visas Gorilla Glass 1 īpašības. Ražotājs pēcāk paziņoja, ka Gorilla Glass aizsargstikli uzstādīti jau 600 miljonos viedierīču visā pasaulē.

    Ar Gorilla Glass 2 bija aprīkoti arī tā laika populārākie un jaudīgākie viedtālruņi Nexus 4 un Galaxy S3.

    Gorilla Glass 3

    Gorilla Glass 3 pavisam noteikti ir populārākais un izplatītākais Corning ražotais aizsargstikls, kas izpelnījās vispārēju lietotāju atzinību. Gorilla Glass 3 tika izziņots CES 2013 norises laikā un tas nonāca neskaitāmos viedierīču modeļos, piemēram, Galaxy S4, Moto G sērijā un Moto X sērijā.

    Gorilla Glass 3 versiju izmanto vēl šodien Huawei, Motorola, LG un Nokia dārgajos modeļos.

    Moto G2

    Gorilla Glass 4

    2014. gadā Corning pakāpās vienu soli atpakaļ Gorilla Glass cietības parametros, paziņojot, ka Gorilla Glass 4 būs plastiskāks. Pētījumi it kā atklājot, ka 70% gadījumu viedtālruņa ekrāni ciešot no kritien, tāpēc Gorilla Glass 4 versijā tika darīts viss, lai stikls būtu izturīgāks pret sitienu. Gorilla Glass 4 sargā viedtālruni no aptuveni 1 metra kritiena.

    Diemžēl Gorilla Glass 4 plastiskums padarīja aizsargstiklu vieglāk saskrāpējamu, par ko sūdzējās neviens vien viedtālruņa īpašnieks.

    Gorilla Glass 4 atrodams Galaxy S7 un Galaxy A 2017. gada modeļos, LG G5, OnePlus 3T, Google Pixel un Pixel XL.

    Google Pixel XL

    Gorilla Glass 5

    Corning apgalvo, ka viedtālruņa aizsargstikls ir drošībā (stikls iztur 80% gadījumu), ja viedierīce krīt no 1.6 metru augstuma. Gorilla Glass 5 ir kļuvis arī plānāks – no 0.6 mm iepriekšējā Gorilla Glass 4 versijā līdz 0.4 mm šobrīd.

    Corning arī norāda, ka tiekot strādāts ar atsevišķiem ražotājiem, lai uzlabotu kopējo viedtālruņa izturību, jo Gorilla Glass aizsargekrāns sniedz maksimālu aizsardzību tikai kad tas ir pareizi iebūvēts viedtālrunī.

    Gorilla Glass 5 atradīsi Galaxy S8 sērijā, OnePlus 5, Nokia 8, Huawei P10 sērijā, Sony Xperia XZ Premium u.c. dārgajos viedtālruņu modeļos.

    Nokia 8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.08.2017 11:13

    manuprāt, stikls nebija īstais virziens, kurā iet. lai kāda nebūtu gorilla, jūzeris to vienalga uzveiks.
    ja būtu izdevies uzlabot rezistīvo displeju jūtīgumu un krāsas/kontrastu, vismaz nebūtu spēkā “neprasi vai ekrāns sasitīsies, prasi – kad tas notiks”.

    ok, sisīši var ievīstīt trubu makos un vākos, bet ko dara pielietojumos, kur vajag ātru piekļuvi un augstu izturību nelabvēlīgos apstākļos?

    22.08.2017 11:35
    Reply to  x

    Smuki izskatās, var pārdot jaunus telefonus un detaļas. Kas tur ko neražot šādus…?

    Ralfs
    22.08.2017 21:38

    Gorilla glass 5 ir tiešām izturīgs, dažas dienas atpakaļ nolidoja no 1.9 metru augstuma, ne mazākās plaisiņas vai spraugas. Vispār pārsteidz Doogee mix uzbūves kvalitāte, par to cenu tiešām negaidīju, ka rokā jutīsies tik ļoti high end tas telefons. vienīgi, tomēr nesaprotu, kāpēc gan ražotājs ielika vien HD displeju, manis pēc varēja ielikt FHD un pacelt cenu par 20, nav tak tā tehnoloģija tik dārga, lai nevarētu to ielikt. Bet tas vien krīt uz nerviem, kad ir balts fons, tādēļ tekstam izmanto armorfly tumšo režīmu un viss OK, cenšos izmantot Amoled priekšrocības.

    Reklāma