Web Analytics
More
    Reklāma

    Nils Ušakovs pauž atbalstu Taxify un ridesharing modelim Rīgā

    Jaunākie raksti

    Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tikās ar taksometru izsaukšanas aplikācijas Taxify dibinātāju Martinu Villigu, lai pārrunātu situāciju taksometru nozarē, kā arī ridesharing jeb dalīšanos brauciena izmaksās, ko Taxify ir ieviesis arī Latvijā. Rīgas mērs pauda viennozīmīgu atbalstu ridesharing modeļa ieviešanai Rīgā, uzsverot, ka ir jāveicina nepieciešamās likumdošanas izmaiņas, kas skaidri regulētu jauna un efektīva pasažieru pārvadāšanas modeļa darbību un uzlabotu pakalpojumu gan pasažieriem, gan vadītājiem.

    Otrdienas tikšanās laikā Taxify līdzdibinātājs Martins Villigs iepazīstināja Rīgas mēru Nilu Ušakovu un Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītāju Vitāliju Reinbahu ar Taxify darbību Latvijā un kopumā 10 Eiropas valstīs. Taxify ir vadošā transporta aplikācija Baltijā un Austrumeiropā, kuru izmanto vairāk kā 500 000 klientu un 10 000 vadītāju. Latvijā Taxify aplikāciju izmanto 60 000 lietotāju, lai izsauktu un apmaksātu transportlīdzekli, kā arī 300 auto vadītāju, no kuriem aptuveni 80% ir licencēti taksometru vadītāji un 20% ir privātie vadītāji, kas izmanto dalīšanās brauciena izmaksās modeli.

    Reklāma

    Ridesharing modelis kļuva populārs ASV pirms dažiem gadiem, un piedzīvojis strauju izaugsmi un popularitāti arī Eiropā un Āzijā. Ridesharing jeb dalīšanās brauciena izmaksās ir modelis, kā ietvaros privātie auto vadītāji izmanto savu personīgo auto, lai pārvadātu pasažierus. Šis pakalpojums tiek koordinēts, tikai izmantojot digitālās platformas, kas uzstāda skaidrus un caurspīdīgus kvalitātes standartus gan auto, gan vadītājiem. Platformām vēlams piedāvāt pakalpojuma apmaksu gan skaidrā naudā, gan ar elektroniskiem norēķiniem, kā arī tiek nodrošināta visu braucienu norises izsekošana reālajā laikā. Kvalitāti nodrošina divvirzienu novērtējuma sistēma starp vadītājiem un pasažieriem.

    Rīgas domes priekšsēdētājs atzina, ka aktīvi sekojot līdzi ridesharing pakalpojuma attīstībai Eiropā un Baltijas valstīs. Nils Ušakovs uzsvēra: “Noteikti atbalstu ridesharing modeļa ieviešanu Rīgā, un aicinu pēc iespējas ātrāk ieviest atbilstošu likumdošanu, kas skaidri definētu un regulētu šī koncepta darbību.” Mērs uzsvēra, ka Rīgas domes prioritāte taksometru nozarē ir pēc iespējas augstāka pakalpojuma kvalitāte pilsētas viesiem un iedzīvotājiem, un ridesharing to var nodrošināt, tāpēc steidzami nepieciešams labvēlīgs regulējums, kas nodrošina ridesharing kā efektīva satiksmes pakalpojuma darbību gan vadītājiem, gan pasažieriem.

    Taxify privāto vadītāju pakalpojumus Rīgā izmantojuši vairāk kā 10 000 pasažieru. Privāto vadītājiem tiek piemēroti augsti standarti automašīnu kvalitātei, kā arī vadītāji tiek rūpīgi pārbaudīti, lai pārliecinātos par viņu valodu prasmēm, pakalpojuma sniegšanas prasmi un vai tiem nav bijušas sodāmības. Balstoties uz līdzšinējā pilotprojekta statistiku Rīgā, privāto vadītāju vidējais vērtējums lietotāju vidū ir 4.86 balles (no 5), kas ir augstāks, nekā licencētajiem taksometriem.

    Taxify Usakovs

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    11.02.2016 17:08

    njā… kā vējš pūš, tā Nils pakārto savu pīāru…

    davfreim
    11.02.2016 23:57

    Urlakovs pauž atbalstu arī krievijas varas partijai, krievu valodai kā oficiālai valodai Latvijā u.c. lietām, kurš klausās okupantā?

    KKTK
    12.02.2016 09:17

    Licenzītes izņemšana domē, iebraukšanas kartiņa vecrīgā un lūdzu – būs pilns atbalsts no partijas.

    Reklāma