Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv iesaka: Labākie 2015. gada aksesuāri

    Jaunākie raksti

    Viedierīču aksesuāru skaits šogad audzis neaptveramos tempos, tāpēc ir grūti kronēt labākos, kur nu vēl izsekot, ka kāds aksesuārs izziņots vēl 2014. gadā. Centāmies apkopot tos aksesuārus, kas izceļas ar savu popularitāti, iekārojamību, pieejamību un arī cenu.

    Google Cardboard

    Pats es zem eglītes vēlētos redzēt Google Cardboard, kas ir divu lēcu, magnētu un kartona gabala apvienojums, lai izveidotu lētas virtuālās realitātes brilles. Atliek vien tajās iestiprināt savu viedtālruni un apskatīt plašajā pasaulē radīto virtuālās realitātes saturu. Lai arī aksesuārs saņēmis nosaukumu Google Cardboard, tomēr Google pati to neražo, tāpēc ir visai sarežģīti iegūt savā īpašumā jēdzīgu Cardboard par saprātīgu cenu. Precizitātei norādīšu, ka Google Cardboard tika izziņots Google I/O 2014 konferences ietvaros, bet ierīce tikai šogad guvusi jēdzīgu pielietojumu.

    Reklāma

    Ja kāds ir atradis lētu un foršu Google Cardboard, lūdzu komentāros ievietojiet informāciju par Cardboard iegādes iespējām.

    Google Cardboard
    Google Cardboard

    Samsung Gear S2

    Jāatzīst, ka Samsung Gear S2 bija pie mums (precizitātei – viena konkrēta, aizņemta kadra), bet tā arī neesam saņēmušies Samsung Gear S2 apskata tapšanai.

    Samsung Gear S2 ir apaļas formas viedpulkstenis, ko darbina Samsung Tizen operētājsistēma. Gear S2 ir saderīgs ar Android operētājsistēmas viedtālruņiem, pulkstenis ir veidots no nerūsējoša tērauda, tam ir GPS, barometrs un AMOLED ekrāns. Pieļauju, ka Samsung Gear S2 ir šī gada viens no veiksmīgākajiem viedpulksteņiem.

    samsung-gear-s2-press
    Samsung Gear S2

    Apple Watch

    Apple Watch ir otrs šī gada viedpulksteņu spīdeklis. Apple Watch sākotnēji tika pasniegts kā ekskluzīvs pulkstenis, tas bija pieejams vien izmeklētos veikalos, tomēr Apple ātri vien atskārta, ka Apple Watch netirgojas pietiekami veiksmīgi, tāpēc pulkstenis ir nonācis ne vien lētākos ne-dizaina veikalos, bet pat pabijis vairākās izpārdošanās. Par Apple Watch pārdošanas apjomiem uzņēmums ziņos tikai nākamajā gadā, bet šobrīd tas noteikti ir ļoti iekārojams esošu iPhone lietotāju aksesuārs.

    apple-watch
    Apple Watch

    Garmin Fenix 3

    Kristaps uzstāja, ka Garmin Fenix 3 ir feins aksesuārs, tāpēc arī šis samērā dārgais sporta pulkstenis nonācis mūsu redzeslokā. Garmin Fenix 3 ir pamatīgi audzis kopš Garmin Fenix 2 laikiem, tas saņēmis neskaitāmas jaunas un viedas treniņu, un savas izaugsmes vērošanas iespējas.

    Garmin pēdējos pāris gadus ir aptvēris, ka automašīnu navigācija ar salīdzinoši dārgu GPS navigatoru ir pagātne, to vietā nākuši viedtālruņi. Tieši tāpēc Garmin ir pievērsies sporta aksesuāru izveidei, ražotāja sporta pulksteņi un sporta aproces piedāvā ļoti plašu iespēju klāstu iesācējiem, entuziastiem un profesionāļiem.

    Garmin Fenix 3
    Garmin Fenix 3

    Samsung Portable SSD T1

    Man ļoti patika Samsung Portable SSD T1 niecīgā izmēra ārējais cietais disks. Samsung Portable SSD T1 ir padārgs prieks, SSD diski arī nav paši uzticamākie informācijas glabātāji, toties tie piedāvā ātrumu, niecīgus izmērus un svaru.

    Samsung aprīkojis Portable SSD T1 ar šifrēšanas iespējām, kas tieši mērķētas uz lielāko Samsung Portable SSD T1 pircēju auditoriju – biznesa cilvēkiem. Samsung Portable SSD T1 izskats un cena norāda tieši uz diska vietu žaketes kabatā vai ādas portfelī.

    samsung-t1-ssd-usb3
    Samsung Portable SSD T1

    Xiaomi Mi Band Pulse un Mi Power Bank

    Atklāšu, ka arī Xiaomi Mi Band Pulse un Mi Power Bank ir vieni no tiem viedierīču aksesuāriem, kas sildītu manu mazo sirdi, jo par ļoti saprātīgām cenām Xiaomi kārtējo reizi piedāvā fantastiskas, vienkāršas un stilīgas ierīces.

    Xiaomi Mi Power Bank ir ārējais akumulators viedierīču uzlādei. Tas pieejams trīs ietilpībās – 5000 mAh (ap 10 dolāriem), 10400 mAh (ap 16 dolāriem) un 16000 mAh (nedaudz virs 20 dolāriem). Stilīgs, vienkāršs, lēts un noderīgs aksesuārs.

    Mi Power Bank
    Xiaomi Mi Power Bank

    Xiaomi Mi Band Pulse ir sporta aproce ar optisko sirdsdarbības sensoru, turklāt Xiaomi ir iemanījies sasolīt neticami zemu Mi Band Pulse aproces cenu – tikai 15 dolāri.

    Xiaomi Mi Band Pulse
    Xiaomi Mi Band Pulse
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    21.12.2015 13:51

    Mi Band 1s jeb pulse man jau kādu nedēļu uz rokas. Forša mantiņa, lai gan ir savas nianses aplikācijas uzstādīšanā un arī pašā pulsa mērīšanā.
    Šodien tiku pie vēl vienas lētā gala fitnesa aproces, mājās ir viena dārgā gala – būs jāpastaigā kādu dienu ar visām 3…
    Tiesa, 15 dolāri nesanāca – taisīju preorder un cena kopā nostājās ap 24 euro. Kas vienalga ir neticami lēti.

    Norūpējies lasītājs
    21.12.2015 14:59

    Godīgi sakot, lēnām sāk šķist, ka kontents Kursoram tiek veidots pēc kaut kāda pieprasījuma un deadlainiem. Pieaicini viesautorus, ļauj izpausties regulāriem lasītājiem, padomājiet vēl kādas iespējas tikt pie daudzpusīgāka satura. Ja dienā tiek uzcirpti 5-10 raksti un to regulāri, mostly dara viens cilvēks, saturs sāk palikt šķidrs. Ļaujiet Arčam atpūsties :D

    21.12.2015 16:21

    Piesakies! –> kristaps (pie) kursors.lv

    Nevar nepiekrist, ka gribētos arī citu autoru redzējumu, citādi man piesien bumbas par Apple nemīlēšanu un Sony nepamatotu mīlēšanu.

    21.12.2015 22:00

    Autoru piesaiste ir reāla problēma, tāpēc droši dod ziņu, ja vēlies (un vari) nākt talkā.

    Purvavelns
    22.12.2015 00:58

    vai Tev padomā arī kādas tēmas?

    22.12.2015 11:17
    Reply to  Purvavelns

    Jā, visas, kas saistītas ar tehnoloģijām.

    Purvavelns
    22.12.2015 11:23

    cik izsmeļoši :(

    Migors
    21.12.2015 21:48

    Fenix 3 bez šaubām ir labākais no visiem. Ar visām ikdienas aktivitāšu, miega monitorēšanas funkcijām un sms, zvanu un epastu paziņojumiem jau 1, 5 nedēļas iet un baterija ir tikai pusē. Visi Samsung un aplej pat divas dienas nevar izvilkt.

    Jānis
    23.12.2015 20:27

    Te nu man jāsaka, ka kursors ir nolažojis. Garmin Fenix 3 tā arī nav spējis izkļūt lažu/updeitu riņķadejas un arī patreizējā firmware neizsauc sajūsmu. Būtība skaista mantiņa, kura pat elementāru lietu – GPS maršruta ierakstu – nespēj veikt pieņemamā kvalitātē. Tajā pašā laikā somu konkurenti Suunto ir spējuši radīt tiešām lietojamu pulksteni Ambit 3 Peak, kuram arī būtu jāpiešķir gada sporta pulksteņa tituls.

    23.12.2015 21:10
    Reply to  Jānis

    Grūti spriest par ierīcēm, ko neesam testējuši. Iespējams, nākamgad būs jānomedī kāds nopietnāks Suunto verķis uz testu. Jebkurā gadījumā paldies par komentāru un lai jauki svētki! :)

    Reklāma