Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi izziņo 16 dolāru fitnesa aproci

    Jaunākie raksti

    Lai arī fitnesa aproce Eiropā oficiāli tā arī nav kļuvusi pieejama, tomēr vecākās paaudzes Xiaomi Mi Band aproces modelis sastāda 25% no pasaulē pārdotajām aprocēm. Mi Band fitnesa aproce tik izziņota 2014. gadā, tā tobrīd atbilda vidējām tirgus piedāvājuma tendencēm, toties Xiaomi bija parūpējies par neticami zemu cenu, kas arī sekmēja Mi Band aproces mežonīgos pārdošanas apjomus.

    Šodien Xiaomi izziņojis Mi Band Pulse fitnesa aproci, kas maksās ap 15 eiro un aprocei būs iespēja nolasīt arī sirdsdarbību ar optisku sensoru palīdzību.

    Reklāma

    Xiaomi uzsver, ka jaunā fitnesa aproce ir veidota no labākiem materiāliem, tai ir 45 mAh akumulators, tomēr tas darbosies īsāku laiku, nekā priekšgājējā – Xiaomi Mi Band aprocē. Tomēr vēl arvien Mi Band Pulse nodrošināšot aptuveni 20 diennakšu darbību ar vienu uzlādes reizi.

    Mi Band Pulse ir ūdensizturīga un saderīga ar Android 4.4 (vai jaunāku operētājsistēmas versiju), kā arī netiks apdalīti iPhone lietotāji (nepieciešama vismaz iOS 7 versija). Mi Band aproce Ķīnā būs nopērkama jau šonedēļ, Xiaomi to piedāvās lielajiem tiešsaistes veikaliem tuvāko nedēļu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    09.11.2015 14:37

    Šī gan ir laba ziņa. nupat nejauši nobeidzu pirmās paaudzes Mi Fit, bet citas aproces neuzrunā – nav lielas jēgas no aproce,s kura ik pārdienas jāņem uz kādu laiku nost, lai lādētos. No pieredzes līdz pat pēdējam brīdim aproce izturēja ilgāk par mēnesi un arī aplikācija tika pastāvīgi jaunināta un kļuva patīkamāka.
    Domāju, ka šo versiju arī iegādāšos, pulsa kā reiz pietrūka, bet tādas opcijas nebija sastopamas aprocēs līdz 100 euro un tik daudz par aproci tērēt gluži vienkārši negribējās.

    Mahmuds
    09.11.2015 18:47
    Reply to  Andis Jurjāns

    Man arī ir pirmās paaudzes. Kā Tev izdevās to nobeigt? Man pēc kārtējās peldēšanās, kad biju jau iznācis no jūras, pēkšņi aproce sāka vibrēt un mirgojas visas gaismas diodes. Ar telefonu tā vairs nekonektējās. Mājās lādēju to, visādi mēģināju sakonektēties, bet nekā. Domāju, ka ūdens ticis iekšā. Iemetu atvilknē un aizmirsu. Nedēļu atpakaļ iegādājos Pebble Steel un pa elektronikas atvilkni rakņājoties, atradu aproci. Pieslēdzu pie lādētāja, uzlādēju un viss aizgāja. Acīm redzot, bija kaut kāds gļuks noķerts un par cik reset pogas nav, bija jāgaida, līdz pilnībā izlādēsies aķis.

    10.11.2015 11:59
    Reply to  Mahmuds

    Nebiju kādu laiku lādējis. Atvēru vienā dienā aplikāciju. Gribēja apdeitot aprocei firmwari, bet neļāva, esot par maz baterijas (nebija gan rādījis notifikāciju, bet bija plaikuši 3%). ok, lieku lādēties. Pēc kādām padsmit minūtēm nejauši atvērās aplikācija, aizgāja apdeita process… Noliku telefonu blakus, tas pats nobloķējās un laikam nokilloja aplikāciju.
    Esmu atstājis mierā, esmu visu nakti turējis pie lādētāja, utt. nekā. Ķieģelītis.

    svimart
    09.11.2015 14:47

    Ir kāds devaiss vismaz viens uz windows phone ?

    09.11.2015 15:17
    Reply to  svimart

    https://www.microsoft.com/microsoft-band/en-us pēc loģikas, šim vajadzētu darboties.

    Raivis Rasnačs
    09.11.2015 15:28
    Reply to  svimart

    Fitbit ir pacentušies un visas ierīces darbojas ar WP.

    09.11.2015 15:31
    Reply to  svimart

    Fitbit Charge HR, Microsoft Band, Misfit Shine, Runtastic Orbit, Adidas miCoach Fit Smart, Fitbit Surge, Adidas miCoach Smart Run, Wellograph Wellness Watch.

    Diemžēl sporta pulksteņi (Garmin, Suunto, laikam arī Polar) diez ko ar WinPhone nesadarbojas.

    svimart
    09.11.2015 16:22
    Reply to  Artis Abols

    mjā un visi pa dārgo… salīdzinot ar to Hajomi…. lētāk iznāk piepirkt mobīlo priekš tām aktivitātēm…:)

    nezinis
    09.11.2015 14:59

    Kāda vispār ir atsķirība starp fitnesa aprocēm un smart watch? Tik cik ekrāna klātbūtne? un vai vispār ir jēga no tām fitnesa aprocēm?

    09.11.2015 15:09
    Reply to  nezinis

    Atšķirības ir milzīgas. Android Wear pulksteņos pārsvarā ir viss – ekrāns, nu jau arī Wi-Fi, sirdsdarbības sensors, bet akumulators velk pāris dienas. Vismaz es neesmu Latvijā atradis pielietojumu Android Wear.

    Aproces ir gan pilnīgi bez vizuālas info, ir ar gaismiņām, ir arī ar ekrāniem (parasti ir AMOLED). Aproces skaita soļus, kaut kā pieskata miegu. Īsāk izsakoties mēģina uzminēt ko cilvēks dara. Pēc tam minējumu vēl reizina ar vecumu un svaru, iegūstot totāli neuzticamu kaloriju patēriņu.

    Aproces ar sirdsdarbību spēj jau precīzāk noteikt kaloriju tēriņus, tomēr ideāls variants sev līdzi sekošanai varētu būt svaigie Garmin pulksteņi. Tiem gan vajadzēs nēsāt jostiņu, tomēr pulksteņi kaut kā sadarbojas ar viedtālruni, spēj nokalibrēt soļu skaitītāju un man par ļoti lielu brīnumu uz aptuveni 30 noietiem km Garmin pulkstenis ar izslēgtu GPS un nesavienots ar telefonu kļūdījās par ~500 m (salīdzinot ar līdzgājēju telefoniem un pulksteņiem ar ieslēgtu GPS). Tātad Garmin spēj iemācīties kāds ir mans solis ejot un skrienot.

    09.11.2015 15:16
    Reply to  Artis Abols

    Taisnība, bet jostiņu ikdienā nenēsāsi.
    Tas pats lētais Xiaomi brīnums manu iemigšanu/pamošanos noteica ārkārtīgi precīzi. Par aktīvā/pasīvā miega fāzēm nezinu, bet laikam jau kāds patiesības grauds bija. Katrā gadījumā, statistikai par savu miegu ļoti noder. Mani pusgada secinājumi bija diezgan depresīvi. Guļu daudz par maz, ar visu to, ka izguļos brīvdienās.

    Janis Miķelis
    09.11.2015 22:12
    Reply to  Andis Jurjāns

    Nu man nākas secināt, ka nekad neguli pa dienu, vai agrāk nekā Xiaomi brīnums iedomājas, kad Tev vajadzētu gulēt :)
    Tā jau tie cipariņi, protams, interesanti, bet miegu dienā viņš netreko vispār nekā.
    Iešanu pusdienās un uz tramvaju uzskata par workoutu. (varbūt viņam arī taisnība uz 8h aktivitāšu fona sēžot pie datora :D
    No idea, kā viņš patiesībā treko braukšanu tramvajā, kur viņš tiek kratīts.
    Par tiem sirdspukstu monitoriem, pat dārgie nemēra viņu ne tuvu precīzi , ir milzu atšķirības starp aparātiem (bez jostas), bet nu par 15 USD.. Es savu esošo MiBand 1-parasto iepirku par 13 usd… kas ir pēc jebkuriem aprēķiniem – nekas.
    bet miega trakingu gribētos labāku. būtu interesantāk. :)

    10.11.2015 12:03
    Reply to  Janis Miķelis

    Pa dienu tiešām guļu ārkārtīgi reti. + mieg astundas var ievadīt mamnuāli, ja nu no Vecrīga sir atnākts ap 10iem no rīta.
    Ar braukšanu transoprtā esmu testējis pa Barona ielas bruģi – kaut kādi soļi jau pieskaitās, bet manāmi mazāk, kā Samsung telefonā iebūvētajam pedometram. Jāsaprot arī, ka pedometrs nekad nebūs absolūti precīzs, jo skaita kustības – straujāk fēnojot matus vai darot citas ritmiskas kustības ar roku :) gan jau pieskaitās lieki soļi :D Neesmu gan testējis.
    Es aprocīti pirku tieši tāpēc, ka tā skaita visus soļus, arī darbā nostaigātos, utt – man kā biroja žurkai tas ir svarīgi. Workoutiem ir GPS aplikācijas, endomondo utt; fintesa pulksteņi kas maksā simtos euro.
    Kā vienkāršs ikdienas aktivitāšu sekotājs, kas j;ālādē reizi mēnesī – perfekts. Bija sūdzība, ka nemēra pulsu, bet nupat vairs nebūs, kur piesieties.

    KKTK
    09.11.2015 15:39
    Reply to  Artis Abols

    Es bioloģijas stundās ķiķinot ar meitenēm laikam slikti klausījos. Kāds sakars pulsa ātrumam ar patērēto kaloriju daudzmu?

    09.11.2015 15:45
    Reply to  KKTK

    Vistiešākais. Ir tāda lieta kā sirdsdarbības zonas – miera stāvokļa, fitnesa, aerobā, anaerobā utt. Zinot vecumu, garumu, svaru, sirdsdarbību tiek rēķinātas nodedzinātās kalorijas. Protams, tas ir visai aptuvens aprēķins, tomēr labāk nekā nekāds.

    KKTK
    09.11.2015 16:25
    Reply to  Artis Abols

    Nu tad cerams neviens tos visai aptuvenos aprēķinus neizmanto, stāvot pie saldējuma stenda un izvēloties kā kompensēt savu jaudīgo 190bpm treniņu uzkāpjot uz trešo stāvu :D

    09.11.2015 19:57
    Reply to  nezinis

    Lēto fitnesa aproču galvenais uzdevums un jēga ir motivēt to lietotājus kustēties. Uzskaitās soļi un katru dienu lietotāji tiek aicināti sasniegt iepriekš nospraustus mērķus (piemēram, noiet 10 000 soļus), salīdzināt savu sniegumu ar draugiem un nopelnīt kaut kādas virtuālas nozīmītes utt. Es skeptiski raugos uz lēto fitnesa aproču precizitāti, tomēr uzskatu, ka dajebkāda ierīces, kas dajebkādā formā mūs aicina kustēties vairāk, jau ir laba. Atliek vien piemeklēt savai platformai un maciņam pieņemamāko. Izvēle šobrīd tik tiešām ir plaša.

    x
    09.11.2015 23:55

    Jā, cilvēkiem kuri nelieto pulksteni, iespējams vieglāk ir noiet 10K soļu ik pa laikam skatoties displejā, nevis iet 60min. ātrā solī, tā ka jūt sirdsdarbību un vēlmi atvērt jaku, jo pretējā gadījumā kļūst karsti. Tas tā vienkāršoti.

    10.11.2015 00:02
    Reply to  x

    Es nedomāju, ka visiem ir lieka stunda dienā, ko veltīt bezmērķīgai iešanai un aktivitāšu drumslas vienkārši summējas visas dienas garumā. Bez tam, soļu skaita mērķa vietā var būt kaut kas cits – attālums vai kalorijas. Galvenais kustēties!

    x
    10.11.2015 08:25

    No slodzes viedokļa dienas laikā 6x ejot pa 10min. nesanāk tas pats efekts kas enerģiski soļojot stundas garumā. Protams, ja cilvēks visu dienu uz kājām un kustās, tad tāda slodze sasummējas, bet birojkrēslā pirdējiem vajag to koncentrēto slodzi, lai jūt sviedrus.

    10.11.2015 09:25
    Reply to  x

    Par šo es nestrīdos, taču joprojām uzskatu, ka labāk, lai cilvēks kustās 6x10min nekā vispār necik.

    x
    10.11.2015 09:56

    nu, tas 100%

    KKTK
    09.11.2015 16:27

    Ja es būtu sporta aproču ražotājs, tad mana aproce justu ledusskapja ataisīšanu, enerģijas dzēriena vai alus atkorķēšanas kustību, un vispār tiklīdz kaut ko liktu pie mutes, tā skaļi teiktu – beidz rīt resnais! :D Nu un, protams, par ilgstošu sēdēšanu uz vietas arī bļaustītos.

    Krotow
    09.11.2015 18:47
    Reply to  KKTK

    Pārsniegto kaloriju uzņemšanu brīdinātu ar kārtīgu elektrisko triecienu :P

    Janis Miķelis
    09.11.2015 22:06
    Reply to  KKTK

    Man ir pasūtīts https://www.myvessyl.com/
    Vispār viņi to lietiņu sola jau labu laiciņu, ja nemaldos – gadu jau, bet gan jau kādreiz atnāks :)

    KKTK
    10.11.2015 13:04
    Reply to  Janis Miķelis

    Labs, lai viņi upgreido softu arī uz alus un vīna vajadzībām :D

    Reklāma