Web Analytics
More
    Reklāma

    Continuum nākamā gada pavasarī sāks pieprasīt maksu par Office 365 izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Viena no kolosālākajām jauno Windows 10 Mobile viedtālruņu flagmaņu iespējām ir Continuum, kas ļauj ar speciāla doka palīdzību pieslēgt Microsoft Lumia 950 vai Lumia 950 XL viedtālrunim ekrānu, peli un klaviatūru, iegūstot gandrīz pilnvērtīgu galddatoru. Windows 10 Mobile ārējā ekrānā rādīs Universal Windows lietotnes, kas atgādina galddatora saskarni, nevis viedtālruņa ekrāna spoguļošanu.

    Windows 10 Mobile viedtālruņi ir saņēmuši Microsoft Office lietotnes, kas ļauj apskatīt un rediģēt dokumentus, atbildēt uz e-pastiem un apkalpot OneNote. Šobrīd Microsoft piedāvā Office lietotnes Continuum funkcijai bez maksas, bet tas mainīsies 2016. gada 1. aprīlī.

    Reklāma

    Microsoft pieprasīs Office 365 abonentmaksu, lai arī turpmāk Continuum pievienotajā ekrānā būtu pilnvērtīgi izmantojamas Word, Excel un PowerPoint lietotnes. Šāds solis nerada milzīgu pārsteigumu, jo jau šobrīd nelielos Windows planšetdatoros Microsoft Office izmantojams bez maksas un bez ierobežojumiem. Tikko ekrāna izmērs pārkāpj 10.1 collu, par Microsoft Office izmantošanu ir jāsāk maksāt.

    Microsoft Universal lietotņu platformai vēl nav izveidota neviena ofisa programmatūras alternatīva, kas varētu padarīt spējīgos Windows 10 Mobile viedtālruņus atkal iekārojamus Continuum izmantotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    21.12.2015 10:11

    Laikam vispirms jāredz kā tas strādā… apskats tak jau top?

    21.12.2015 10:50
    Reply to  Purvavelns

    Top, tik W10 Mob nianses ir jāizprot, tāpēc kustās mazliet lēnāk uz priekšu.

    Purvavelns
    21.12.2015 10:56
    Reply to  Artis Abols

    un kādi pirmie iespaidi par Continum?

    21.12.2015 13:16
    Reply to  Purvavelns

    Mēģināšu līdz vakaram nodefinēt izjūtas. Vispār – biju to visu gaidījis nedaudz ērtāku, mazāku izmēros, mazāku piņķerēšanos vados.

    Jaanis
    21.12.2015 15:20
    Reply to  Artis Abols

    Ar tevi viss kārtībā? Kā saprast mazāku izmēros un piņķerēšanās divos vados?! Minēšu, ka esi kārtējā aita, kurai jebkas, kas nav no tavas mīļās firmas, tas viss ir slikts. Nesaprotu, kā maza, gaumīga, turklāt ar normālu svaru, lai ‘nelidotu’ pa galdu, kastīte ar vairākiem ņoderīgiem portiem var būt neērta, liela un piņķerīga. Minēšu, ka drīz varēs lasīt kursora “speciālistu” rakstu par to, cik viss ir slikti, MS ir slikti, aizmirstam, ka tāds eksistē, iOS for life.
    Ja nepatīk doks, vari izmantot wireless continuum risinājumu, bluetooth klaviatūru un peli.

    21.12.2015 15:34
    Reply to  Jaanis

    Nekāds sajūsmas spiedzieniem pārpilns apskats šoreiz laikam nesanāks. Produkts ir jūtami pazaļš. Pie tam gan dzelžu, gan programmatūras ziņā. Šķita, ka Microsoft spēj labāk.

    21.12.2015 16:27
    Reply to  Jaanis

    Vai ku rupji sanācis :(

    Bet jā, es tā kā vairāk atsaucos uz kāstošanas iespēju Android un Chromecast, kas iztiek bez vadiem, bet ir ar savām aizutrēm. Diemžēl šoreiz ir saņemts vadu Continuum doks un mājās nav BT klavieres.

    Jaanis
    21.12.2015 17:02
    Reply to  Artis Abols

    Miracast/screen mirroring nav continuum. Miracasts arī ir ieslēdzams 950 lumijā, un savienojams ar smārtiem, kas to atbalsta. Bet miracast/screen mirroring nav continuum. Salīdzināt pirkstu ar ķieģeli nevajag.

    Janis
    21.12.2015 19:22
    Reply to  Jaanis

    Tak nestreso “gudrīt” tā “continum” ir pienapuika, vel pāris gadus tur nekas nopietns nesanāks!! Plus izmanto citu niku, tā kā neesi īpaši gudrs, tad atzīšos arī tēlot Tev neizdodas:)

    Jaanis
    21.12.2015 20:13
    Reply to  Janis

    Sanāk, ka pasaulē ir apmēram 57730 tavu feiku? Tava loģika un egoisms ir neapskaužami. Kādi vēl gadi? Kas tur tev trūkst? Ik dienu Universal apps saimei pievienojas vismaz 5 populāras lietotnes.
    Ak jā, trūkst tas, ka tu nemaz neesi tādu lietu taustījis dzīvē.

    Janis
    21.12.2015 21:52
    Reply to  Jaanis

    Nē ar loģiku tam nav ne kāda sakara..
    jātausta un jāglāsta ir sievietes, bet kas attiecas uz šiem krāmiem rakstā, tos pat lietot nevar normāli:D
    atslābsti putaini :)

    Janis
    21.12.2015 19:23
    Reply to  Jaanis

    Sorry Arti, tas nebija Tev domāts bet tam feikam “Jaanis”

    Nelabojams
    21.12.2015 10:59

    vienmēr esmu teicis, ka off365 ir lohu kāšamais rīks
    uzliek lietotāju uz adatas un pēc tam sāk slaukt
    tāda ir visu šo on-line rīku un datu glabātuvju (nerunāju še par korporatīvo sektoru) stratēģiskā funkcija

    x
    21.12.2015 11:11
    Reply to  Nelabojams

    Tas jau ir jebkura uzņēmēja mērķis – radīt produktu, kuru pircējs regulāri gribētu pirkt/abonēt. Gan MS, gan Latvijas Gāze, gan Vidzemes Piens, gan tirgus tantiņa ar trim bietēm un 2kg kartupeļu sapņo, lai tu atkal un atkal iepirktos pie viņiem.

    Nelabojams
    21.12.2015 14:04
    Reply to  x

    LG, VP un tantiņa man prasa naudiņu sākot ar pirmo kubikmetru, šļuku, bieti. Manis nīstajos online servisos tevi vispirms labi iebaro, pagaida, kamēr tu pārkārto (likvidē) savu infrastruktūru un tad sāk slaukt. Un pēc tam – kur tu, cūka, liksies. LG man nav aktuāls, VP vietā es varu sākt pirkt pienu no Lazdonas vai pat no kaimiņa goves. Ja tantiņas bietes man šķitīs par dārgu, es varu aiziet pie onkulīša vai iebakstīt tās dobē pats un pagaidīt, kamēr izaug. Sapņot jau var, bet piespiešanas iespējas atšķiras.

    x
    21.12.2015 16:53
    Reply to  Nelabojams

    Ko niekus, tirgū tev iedod nogaršot, ineta un tv kantoris uzsauks par velti mēnesi-trīs, servisā pirmajā reizē par velti nomainīs eļļu (darbs only) utt. Bet tu saki ka viņi ir labiņie un ka tikai MS ir sliktiņie. Bet tie, kuri nedod pirmreizējas atlaides, ir vai nu monopolisti no kuriem tu nekur neliksies, vai tas tirgus gabals pieder pārdevējiem, ne pircējiem kuriem šajā situācijā nav manevra iespēju. Tātad, tu esi pieradis dzīvot monopolistu verdzībā un konkurences cīņas tevi satrauc, sanikno un liek justies apkāstam? Nu, lieliski….

    Reklāma