Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei sola “pilnvērtīgu” Windows 10 uz saviem viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Nav jau nekā jauna vēlmē pārvērst viedtālruni par pilnvērtīgu darba staciju – pieslēdz lielāku monitoru, peli un klaviatūru un aiziet!

    Pirmais nopietnais mēģinājums bija Windows Phone ar savu Continuum. Diemžēl ideja ir nogrimusi kopā ar pašu operētājsistēmu – nevienam nebija vajadzības pēc apgraizītas Windows versijas, jo pilnvērtīgi darbināt varēja tikai tās lietotnes, kas bija pieejamas Windows veikalā.

    Reklāma

    Savu ceļu mēģināja iet arī Samsung un Huawei – savus flagmaņus ar vadu vai dokstaciju pieslēgt pie monitora un Android sniegto iespēju līmenī veikt jau kaut ko līdzīgu ierastām ofisa darbībām. Tomēr laikam šī ideja nav guvusi nekādu dižo atsaucību un vismaz Huawei to ir pametis novārtā – ne P20, ne P20 Pro prezentācijās tā vairs netika pieminēta.

    Un tagad izskatās, ka Huawei šai idejai ir nolēmis dot jaunu, svaigu elpu un CES Āzijas šovā, kas šajās dienās sākās Šanhajā, prezentē savu Huawei Cloud PC servisu. Ideja ir pavisam vienkārša – ar nelielas lietotnes palīdzību tavs viedtālrunis tiek savienots ar mākoņserveri un kļūst par displeju un ievadierīču apvienojumu, kas spēj nodrošināt darbu ar Windows 10. Pieslēdz monitoru, peli un klaviatūru un strādā kaut vai ar fotošopu vai AutoCad. Turklāt šī sistēma ļauj arī pieslēgties un pilnvērtīgi izmantot failus tālrunī, lietot fotokameru utt. Tiek izmantots vecais, labais Windows Terminal princips, kad uz jebkuras sistēmas un jebkuru dzelžu datora var attēlot pilnvērtīgu Windows. Pašas viedierīces tehniskie parametri nespēlē nekādu lomu, jo uz ierīci tiek saņemts tikai attēls – visas darbības reāli notiek mākoņserverī. Kādreiz šādu risinājumu piedāvāja pašmāju uzņēmums DEAC un bez paša Windows bija arī gandrīz jebkuras programmatūras nomas iespēja.

    Pagaidām Huawei Cloud PC serviss darbosies tikai Ķīnā, bet tiek solīts, ka tas varētu atnākt arī līdz Eiropai. Tāpat pagaidām nekas netiek runāts par cenu politiku – skaidrs, ka šāds serviss nebūs par pliku velti.

    Ja godīgi, tad man tā arī nav izdevies satikt nevienu cilvēku, kas būtu mēģinājis strādāt ne ar Continuum, ne Android variācijām „darba stacijas” režīmā. Vai šis beidzot kļūs par veiksmes stāstu? Vai Tu izmantotu šādu risinājumu? Jo pēc idejas, tas pilnībā izslēgtu vajadzību pēc datora – gan mājās, gan darbā, programmu iegādes un galu galā – IT departamenta – kā sugas! Tāda, mazliet utopiska vīzija!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    15.06.2018 12:20

    “Ideja ir pavisam vienkārša – ar nelielas lietotnes palīdzību tavs viedtālrunis tiek savienots ar mākoņserveri un kļūst par pilnvērtīgu datoru ar Vindows 10 operētājsistēmu.”
    Jūs nopietni?

    Kristaps Skutelis
    15.06.2018 12:24
    Reply to  Juris

    Jep, vecās labās termināļa sesijas ir atpakaļ :)

    madarasaule
    15.06.2018 12:26
    Reply to  Juris

    Mēs tikai informējam. Teorētiski tas ir iespējams. Rakstā tas ir izskaidrots. Visa darbība notiek mākoņservera niknajos dzelžos un bildīte tiek padota uz tavu tālruni, kuru tu savukārt vari padot uz lielu ekrānu un monitoru. Šodienas sakaru ātrumi to pieļauj izdarīt bez būtiskas bremzes.

    Yan Jet
    15.06.2018 21:59
    Reply to  Juris

    jā, šādi risinājumi paliek arvien poulārāki. piemēram PSN ir aplikācija, kur var iepriekšējo gadu spēļu bibliotēkai piekļūt maksājot mēneša maksu un strīmot kaut vai uz PC, ja ir tāda vēlēšanās. šis pēc idejas ir tas pats stāsts.
    ir dzirdēts, ka moderni cilvēki savu uzņēmumu ārzemēs pārvalda ar tikai vienu ifōnu, tad nu šis būtu pat vēl labāk tādiem aktīviem un moderniem cilvēkiem.

    Garais Vītoliņš
    15.06.2018 12:44

    Ar Continuum savulai provēju darboties. Ja ņēma vērā, ka tas ir telefons tomēr, tad bija ok – vidējām ofisa (dokumenti un tabulas) vajadzībām + filmas mājās, sūdzēties nevarēja.

    Ivars Šaudinis
    15.06.2018 13:13

    Savā 4 gadus vecā telefonā esmu pamēģinājis padarboties ar VMWare Horizon klientu, kas ļāva pieslēgties Windows darba stacijai un “pilnvērtīgi” izmantot Windows sniegtās iespējas. Ok, ja manam telefonam būtu iespēja pieslēgt peli, klaviatūru un monitoru ar HDMI, tad strādāt, piemēram, ar AutoCAD projektiem izmantojot telefonu, ir pavisam reāli.

    Lauris Ozolins
    15.06.2018 20:22

    Nopirku Acer alpha switch 12, izskatās pēc tableta bet patiesībā pilnvērtīgs dators ar i5 6200u, liekas tik labi, nekad vairs neskatīšos uz laptopu vai tabletu šeit ir viss ko vajag..

    Paul Birman
    18.06.2018 12:04

    Ir vēl daudzi citi risinājumi, kā, piemēram, Citrix VDI. Pats lietoju 3D grafikai, lai savu kompi nemocītu. Un DEAC joprojām šādus pakalpojumus sniedz :)

    Lapsinieks
    18.06.2018 12:06
    Reply to  Paul Birman

    nu savā laikā deac win termināli jau arī griezās caur citrix, ja nemaldos

    Reklāma