Web Analytics
More
    Reklāma

    Bez jokiem! Spotify un iTunes nonāks Windows Store

    Jaunākie raksti

    Microsoft nesen izziņotā operētājsistēmas versija Windows 10 S radījusi nebijušu aktivitāti vairākiem tīmekļa servisu nodrošinātājiem, jo Windows 10 S pilnībā paļaujas uz Windows Store iegūstamām lietotnēm. Brīvi no tīmekļa paņemt un uzstādīt lietotnes nebūs iespējams.

    Microsoft ir paziņojis, ka Windows Store izmantošana būs pamats drošākai un uzticamākai Windows 10 S darbībai, bet tas rada arī vairākus ierobežojumus, jo lietotnes nākas izvietot speciālā lietotņu veikalā. Spotify jau ir paziņojis par plāniem nogādāt savu mūzikas straumēšanu līdz Windows 10 S lietotājiem, un šim paziņojumam tikko pievienojies Apple ar iTunes.

    Sagaidāms, ka šādi paziņojumi būs milzīgs, pozitīvs grūdiens Windows 10 S izaugsmei. Apple nekad nav bijis dāsns attiecībā pret citām operētājsistēmām – Apple Music lietotne pieejama Android operētājsistēmā, standarta Windows versijām pieejami iTunes un ļoti ierobežoti iCloud servisi.

    Windows 10 S pilnībā paļaujas tikai uz Microsoft lietotņu veikalu, ierobežojot pieejamo iespēju klāstu, bet vienlaikus arī uzlabojot visas ekosistēmas drošību. Microsoft apgalvo, ka Windows 10 S iespējas atbildīs pilnvērtīgai Windows 10 operētājsistēmai ar Creators Update. Vienlaikus tiek uzsvērts, ka Windows 10 S būs uzlabojams ar vienkārši iegādājamu Windows 10 Pro licenci par 49 dolāriem, padarot klēpjdatoru vēl spējīgāku.

    Microsoft liks milzīgu uzsvaru uz Office programmatūras izmantošanu Windows 10 S, kas operētājsistēmu paradīs iekārojamu, kad to salīdzina ar Chrome OS. Izglītības iestādēm Windows 10 S un Microsoft Office 365 for Education licences būs bez maksas. Tāpat bez maksas būs pieejama arī Minecraft: Education Edition spēles versija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.05.2017 19:15

    Kārējā OS, no kuras vēlams izvairīties kā no sērgas.

    Reklāma