Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft beidzot pārtrauc Windows 10 Mobile uzturēšanu

    Jaunākie raksti

    Windows operētājsistēma viedtālruņos beidzot uzskatāma par mirušu. Beidzies oficiālais Windows 10 Mobile atbalsta termiņš, operētājsistēma nesaņems nevienu jaunu drošības ielāpu. Līdz 2021. gada janvārim tiks nodrošināta Word, Excel, PowerPoint un OneNote uzturēšana, bet par citu lietotņu aktualizēšanu atbild to izstrādātāji.

    Microsoft paši iesaka pāriet uz Android vai iOS, lai izvairītos no drošības, saderības un citām problēmām, ko sev līdzi var nest Windows 10 Mobile. Trešo pušu vai maksas atbalsta programmas var nodrošināt turpmāku atbalstu, taču jāņem vērā, ka Microsoft atbalsts publiski nenodrošinās ne drošības atjauninājumus, ne citus atjauninājumus operētājsistēmai Windows 10 Mobile.

    Reklāma

    Pēc atbalsta beigām 3 mēnešus turpināsies automātiska vai manuāla iestatījumu un dažu programmu jaunu ierīces dublējumu izveide, kas beigsies 2020. gada 10. martā. Daži pakalpojumi, tostarp fotoattēlu augšupielāde un ierīces atjaunošana no esoša ierīces dublējuma var turpināt darboties vēl 12 mēnešus pēc atbalsta beigām.

    Windows 10 Mobile operētājsistēmas dzīve bija samērā īsa, tā nomainīja Windows Phone 2015. gadā. Windows 10 Mobile iznāca kopā ar visai populārajiem viedtālruņiem Lumia 950, Lumia 950 XL un Lumia 550.

    Microsoft no no iepriekšējās Windows Phone 8.1 operētājsistēmas atteicās gandrīz vienlaikus ar mirkli, kad ražotāju noliktavās beidzās viedtālruņi ar Windows Phone 8.1. Nākamās nedēļas sākumā pārstās darboties Windows Phone 8.1 lietotņu veikals.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Eggy Mega
    12.12.2019 13:40

    Vieglas smiltis!

    Reklāma