Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola Moto X Play apskats

    Moto X Play ir ļoti interesants viedtālrunis ar lielisku kameru un akumulatoru, labu ekrānu un uzbūvi. Veiktspēja un samazinātās Motorola lietotņu iespējas ir drīzāk Moto G līmenī.

    Jaunākie raksti

    Šogad Motorola Lenovo paspārnē ir pamatīgi izmēģinājusi spēkus Moto X zīmola izmantošanā, jo izlaists ne viens vien Moto X modelis – mūsu šodienas varonis Moto X Play, drīzumā gaidāms arī flagmaņa Moto X Style apskats, kas aiz dīķa tiek piedāvāts ar nosaukumu Moto X Pure. Vēl viena piebilde, ka Moto X Pure nav nekāda sakara ir saskarnes tīrību vai root pieejas tiesību piešķiršanu, nezaudējot garantiju. Moto X Pure ir tikai nosaukums. Moto X Style un Moto X Play vizuāli ir ļoti līdzīgi, tie ir nokrišņu noturīgi, kā arī vizuāli pielāgojami.

    Precizitātei atļaušos norādīt, ka Moto X Style ir īsts flagmanis, kamēr Moto X Play vēlētos dēvēt par flagmani neuzmanīgam pircējam, jo abi viedtālruņi tehniskajās niansēs ir ļoti atšķirīgi. Moto X Play drīzāk aprakstāms kā padārgs vidējās klases viedtālrunis, kas vismaz man ir grūti sagremojams, ieraugot uz kastes “Moto X” logotipu.

    Reklāma

    Lai arī kā nebūtu ar Lenovo izvēli Moto X zīmola izmatošanā, Motorola vēl arvien cenšas saglabāt Nexus mazā brāļa statusu, piedāvājot Android operētājsistēmas jauninājumus, neaizskartu saskarni un pāris ļoti noderīgus saskarnes papildinājumus. Pēdējos mēnešos gan Motorola neveicas ar jauninājumu piegādi un abi minētie Moto X modeļi vēl arvien redzami Android 5.1.1 Lollipop izpildījumā. Marshmallow atnāks tuvāko mēnešu laikā, Moto X Play modelim pat varētu tuvāko nedēļu laikā sagaidīt Marshmallow jauninājumu.

    Moto X Play 004

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 403 ppi, Corning Gorilla Glass 3 skrambu drošs ekrāna pārklājums
    • Procesors: Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 405 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 vai 32 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G, NFC
    • Kameras: 21 megapikselis, 5248 x 3936, HDR, divkrāsu LED zibspuldze, sejas noteikšana, fāzes nobīdes autofokuss. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: e-kompass, IP52 mitruma noturība
    • Izmēri un svars: 148 x 75 x 10.9 mm, 169 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3630 mAh
    • Krāsas: melna, balta
    • Cena: aptuveni 330 eiro par 16 GB modeli

    Moto X Play 017

    Izskats un uzbūve

    Moto X Play ir visai pelēcīgs viedtālrunis, ja vien tā ceļš nav vijies caur Moto Maker mājaslapai pasūtīšanas laikā. Pie mums Moto Maker iespējas nav pieejamas, tāpēc visi staigā apkārt ar melnu vai blatu viedtālruni. Melnā krāsa drīzāk ir tumši pelēka.

    Motorola reti kurā modelī pievērš uzmanību tādam niekam kā viedtālruņa biezums un arī Moto X Play ir pamatīgi tukls ar saviem gandrīz 11 milimetriem. Konkurenti cīnās ap 7… 8… 9 milimetriem, bet Moto X Play pat šajā ziņā varētu būt uzvarētājs, jo piedāvā iespaidīgas ietilpības akumulatoru, kā arī viedtālrunis visai ērti ieguļ plaukstā. Kabatā Moto X Play nebūs ideāli ērti turams.

    Moto X Play 001

    Ekrāna bloķēšanas poga un skaļuma regulēšanas pogas izvietotas no ekrāna pa labi, ekrāna bloķēšanas poga ir rievota, lai to varētu ērtāk atšķirt no pārējām. Diemžēl visas pogas klusu grab, kaut gan viss Moto X Play korpuss veidots no plastmasas. Pamatīgi izveidota microSD un microSIM karšu atvilktnīte, atvērtai atvilktnei var smuki redzēt noslēdzošā mehānisma darbību.

    Virs un zem ekrāna ir atveres, kas varētu nozīmēt stereo skaļruņu atrašanās vietas, tomēr tikai Moto X Play lejasdaļa ir viens pats mono skaļrunītis.

    Aizmugures vāku sedz pacieta gumija. Neesmu īsti pārliecināts par iespēju to nomainīt mājas apstākļos, kaut gan Moto X Play aizmugures daļā ir aicinoša iedobīte, kas tā vien prasa, lai izmēģinātu spēkus viedtālruņa sadalīšanā.

    Motorola piedāvā arī teorētisku Moto X Play ūdens noturību. Tai gan ir tikai IP52 sertifikācija, kas nozīmē noturību pret putekļiem un noturību pret pilošu ūdeni. Visticamāk, Moto X Play necietīs, ja to lietosi lietus laikā.

    Moto X Play 019

    Viedtālruņa ekrāns ir mūsdienām visai standartizēts – IPS LCD tehnoloģija, 5.5 collas, 1080 x 1920 izšķirtspēja, ap 403 ppi ekrāna punktu blīvums, Corning Gorilla Glass 3 skrambu drošs ekrāna pārklājums. Patīkami, ka Corning Gorilla Glass 3 ir noapaļotas malas, kas piedod Moto X Play nelielu premium sajūtiņu.

    Kopumā uzskatu, ka Moto X Play izmantotie materiāli ir pietiekami augstvērtīgi, bet visur būs tikai plastmasa un cieta gumija. Viedtālruņa pelēcīgums būs grūti nomācams pat ar tā dēvētajiem koverīšiem, jo viedtālrunis ir biezs, maciņš to padarītu ļoti neērti tuklu.

    Saskarne un lietotnes

    Žēl, bet Moto X Play vēl nav saņēmis Android 6.0 Marshmallow atjauninājumu. Vizuāli uzlabojumi gan netiek gaidīti, tomēr būtu bijis patīkami iepazīties ar gandrīz tīru Android saskarni ar Motorola papildinājumiem. Teikšu uzreiz godīgi, ka neesmu Motorola fans vienkārša iemesla dēļ – akumulatora procentuālo informāciju var ieraudzīt vien pavelkot augšējo rīkjoslu uz leju. Kādreiz Moto G pirmajai un otrajai paaudzi nācās pat uzstādīt vienu mikrolietotni, lai varētu apskatīt akumulatora atlikumu.

    Motorola nav niekojusies un vieta atrasta ļoti daudzām Google lietotnēm, kuru skaitā ir pat visai masīvās Google Dokumenti, Google Izklājlapas un Google Prezentācijas. Būs arī iekļauts Google Disks un Google Tulkotājs. Visas minētās lietotnes ir atspējojamas, bet ne pilnībā atinstalējamas.

    Papildus ir pievienotas arī trīs Motorola lietotnes – Moto, Migrācija un Moto Connect. Pēdējās divas ir visai bezjēdzīgas, Migrācija, protams, palīdz pārvākties no vecā viedtālruņa, Moto Connect nodrošina savienojumus ar Motorola ražotiem aksesuāriem – Moto 360 pulksteni, Moto Pulse austiņām u.tml. Pamata Moto lietotne ir apgraizīta un piedāvā vien režīmu naktsmiera nodrošināšanai (lietotāju nevar sazvanīt vai var sazvanīt ar otro reizi, pieejams arī “baltais saraksts”).

    Moto X Play 006

    Moto X Play, protams, saņēmis viedo slēgekrānu, kas aktivizējas tuvinot roku vai pakustinot viedtālruni. Slēgekrānā tiek parādīti paziņojumi, nokavētie zvani. Manuprāt, viedais slēgekrāns aktivizējas pārāk bieži, kā arī tas pamatā paredzēts AMOLED tehnoloģijas displejam, jo tiek ieslēgti tikai daži ekrāna pikseļi, lieki netērējot enerģiju. IPS ekrāniem tas, protams, nav iespējams, tāpēc arī viedais slēgekrāns var norīt nevajadzīgu enerģijas apjomu. Nevaru pierādīt, bet aizdomas pastāv.

    No teorētiskiem 16 GB lietotājam pieejami aptuveni 8.3 GB (ar Lollipop operētājsistēmu), kā arī no 2 GB RAM lietotājam pieejams 1.1 GB. Godīgi sakot, no Motorola viedtālruņa biju gaidījis lielāku brīvo vietu lietotāja izpausmēm abās atmiņās.

    Procesors un veiktspēja

    Procesors pierāda, ka Moto X Play ir drīzāk vidējas vai pat nedaudz zemākas kategorijas viedtālrunis. Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 sastāv no četriem nedaudz veiklākiem 1.5 GHz Cortex-A53 kodoliem un četriem 1.0 GHz Cortex-A53 kodoliem, kā arī Adreno 405 video apakšsistēmas. Jau vairākas reizes esmu sūdzējies, ka tieši tas pats redzams Snapdragon 410 procesorā bez pavisam lēnajiem četriem kodoliem, tomēr ik pa laikam Snapdragon 615 spēj no sevis izžmiegt kādu ekstra punktu veiktspējas testos.

    Šoreiz Moto X Play uzrāda visai pieņemamus 36 000 AnTuTu punktus, kas pamatīgi atpaliek no Snapdragon 810 aptuveni 50 000 punktiem un arī no opapiņa Snapdragon 800 aptuveni 40 000 AnTuTu punktiem.

    Adreno 405 video apakšsistēma ir vairāk paredzēta 720p ekrāna darbināšanai, tāpēc var gadīties šādas tādas saķeršanās ar 3D spēļu darbības plūdenumu Moto X Play 1080p ekrānā.

    Toties necilais procesors kopā ar Li-Ion 3630 mAh strādās vismaz divas diennaktis. 3630 mAh ietilpības akumulatoru nesastapt gandrīz nevienā citā līdzvērtīgas cenas un pat dārgākā viedtālrunī. Šogad visi flagmaņi spītīgi turas pie 3000 mAh atzīmes, kuram ir kādas 100 mAh vairāk, kuram mazāk.

    Fotogrāfijas

    Moto X Play aprīkots ar to pašu augstākās raudzes kameru, kas atrodama Moto X Style viedtālrunī. Sony 21 megapikseļa kameras iespējas papildina divkrāsu LED zibspuldze un fāzes nobīdes autofokuss, kas spēj ciešami darboties arī sliktākā apgaismojumā.

    Moto X Play kameras lietotne ir ierasti askētiskā izpildījumā. Pavelkot pa labi atveras iestatījumi, pavelkot pa kreisi būs galerija. Šoreiz klāt nākusi iespēja izvēlēties fokusa punktu un pie reizes pieregulēt fotogrāfijas gaišumu. Netiek gan atklāt, kas tas ir par “gaišumu”, bet, manuprāt, tā ir ekspozīcijas kompensācija, nevis ISO vai ekspozīcijas laika regulēšana. Kameras lietotne ir startējama arī divas reizes pakustinot viedtālruni rokās.

    Ilgāka pirksta turēšana uz ekrāna nozīmē vairāku kadru pēc kārtas uzņemšanu. Moto X Play uzņem aptuveni 4 kadrus sekundē, turklāt spēj to darīt līdz izbeidzas vieta atmiņā. Moto X Play varēs filmēt 1080p video ar piezemētiem 30 kadriem sekundē vai palēninātu video at 120 kadriem sekundes laikā, kas ir aptuveni 4x palēninājums.

    Uzskatu, ka tik spējīgai Sony veidotai kamerai ar fāzes nobīdes autofokusu pieklātos saņemt arī piedienīgāku kameras lietotni ar kādu jēdzīgāku iestatījumu klāstu. Protams, to vienmēr var piemeklēt lietotņu veikalos, bet citi ražotāji ir spējīgi gadu gaitā sakārtot kameras lietotnes, Motorola palikusi 5 megapikseļu pirmās Moto G paaudzes līmenī.

    Par Moto X Play fotogrāfijām nekādu sūdzību nav. Trokšņi noturēti saprātīgos apjomos, krāsas ir pareizas, ekspozīcijas izvēlētas precīzas. Šad tad der paspēlēties ar minēto ekspozīcijas kompensāciju, bet tās jau ir nianses. Atzīšos, ka ar kameras lietotni tā pa īstam iepazinos vien darbojoties ap Moto X Style, kura apskats gaidāms tuvākajā laikā. Ar identisku Moto X Style kameru un pacietību izdevās uzņemt vēl nedaudz labākas fotogrāfijas sliktā apgaismojumā.

    Konkurenti

    Ar Snapdragon 810 aprīkotais LG G Flex2 liektais viedtālrunis tīmeklī maksā 285 eiro. Tam ir veiksmīgi izvēlēta kamera ar optisko attēla stabilizāciju, ekrāna un korpusa liekums. Nedaudz pieklibo materiālu kvalitāte un arī varētu vēlēties labāku akumulatora darbību ar vienu uzlādi, bet LG G Flex2 par Moto X Play cenu ir drīzāk Moto X Style pretinieks, tātad pavisam cita veikala plaukta aizņēmējs.

    300 eiro maksā LG G3, kas būtu uzskatāms par ļoti interesantu Moto X Play konkurentu. Uzskatu, ka uzbūves ziņā abi viedtālruņi ir pietiekami tuvi, kameru darbība ir salīdzināma. LG G3 varētu būt nedaudz novecojis modelis.

    Ap 350 eiro šobrīd gozējas Samsung Galaxy S5 modelis. Galaxy S5 tūlīt sasniegs pilnus divus gadus, bet diemžēl pagaidām nav dzirdēta Samsung vēlme šim modelim piedāvāt Android 6.0 Marshmallow jauninājumu.

    Moto X Play 010

    Noslēgumā

    Moto X Play ir neliela mānīšanās no Motorola puses – zem Moto X zīmola tiek pastumts viedtālrunis, kas drīzāk atbilst pietiekami modernam Moto G standartam. Moto G jau kuro gadu nespēj izrauties no knapa procesora, 1 GB RAM un zemas klases kameras skāvieniem. Turklāt Moto G ar katru paaudzi kļūst 40 eiro dārgāks. Programmatūras ziņā arī Moto X Play vairāk līdzinās Moto G apgraizītajām iespējam. Pilns Moto X iespēju klāsts atrodams vien dārgajā Moto X Style modelī.

    Apskatam gribējās sagaidīt Marshmallow jauninājumu, bet tas neizdevās. Visticamāk, Moto X Play tikai iegūs no Marshmallow atnākšanas, bet apgalvot to neņemos.

    No vairāk nekā 300 eiro maksājoša viedtālruņa varētu gaidīt nedaudz jaudīgāku procesoru, bet šobrīd nekā starp Snapdragon 810/808 un 615 nav. Tad ir jāskatās MediaTek virzienā. Kopumā par Moto X Play darbību nekādu iebildumu nav, vien uzmanīgiem jābūt spēlīšu dzenātājiem – procesors kopā ar 1080p ekrānu var kādu putru ievārīt. Uzskatu, ka Moto X sērijai piestāv AMOLED ekrāns, nodrošinot slēgekrāna paziņojumu darbību ar niecīgiem enerģijas tēriņiem.

    Moto X Play 023

    Moto X Play saņēmis vienu no fantastiskajiem šī gada Sony kameru moduļiem. DxOMark šo kameras sensoru (uzstādītu Moto X Style modelī) ierindo 7. vietā pasaulē aiz Sony Xperia Z5, Samsung Galaxy S6 sērijas, Google Nexus 6P, LG G4 un Galaxy Note 4. Visi minētie viedtālruņi ir dārgāki par Moto X Play, tāpēc lieliskas kameras tīkotāji droši var lūkoties Moto X Play virzienā.

    Pieklājīgu darbības laiku ar vienu uzlādi nodrošinās Li-Ion 3630 mAh akumulators, kuram pretinieku nāksies kārtīgi pameklēt. Mēs esam apskatījuši vien pāris viedtālruņus ar līdzīga izmēra akumulatoriem – BlackBerry Passport (Li-Ion 3450 mAh), Huawei Ascend Mate7 (Li-Po 4100 mAh), arī pirmā paaudzes LG G Flex (Li-Po 3500 mAh).

    Uzskatu, ka Moto X Play varētu kļūt par visai iekārojamu pirkumu, ja vien tas nomestu pārdesmit eiro no savas cenas. Neesmu pārliecināts, ka Moto X Play tiešām iederas pie Moto X sērijas, tas drīzāk ir ļoti foršs Moto G sērijas viedtālrunis. Gaidām Marshmallow jauninājumu, tas varētu piešķirt viedtālrunim kādu interesantu niansi un ātrāku darbību.

    Moto X Play ir ļoti interesants viedtālrunis ar lielisku kameru un akumulatoru, labu ekrānu un uzbūvi. Veiktspēja un samazinātās Motorola lietotņu iespējas ir drīzāk Moto G līmenī.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    7
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    10.11.2015 10:26

    Esmu secinājis, ka dikti liela nozīme ir attiecībai starp ekrāna izšķirtspēju un GPU jaudu. Tas pats SD400/Adreno 305 ar 480p ekrānu darbojas dikti naski, bet 720p jau liek viņam pamocīties un spēlēs FPS jūtami krītas.

    10.11.2015 13:47

    Jā, šoreiz derēja agresīvāks procesors. Ikdienā nejūt, spēles gan var aizķerties.

    Matiss
    10.11.2015 10:53

    Interesanti kādēļ atzīme pie programmatūras ir tikai 5? Ja Moto G apskatā bija 8. Vai tad programmatūra šiem telefoniem nav gandrīz identiska?

    10.11.2015 11:32
    Reply to  Matiss

    Tur jau tā lieta, ka pilnīgi 1:1 ir softs, bet viens no telefoniem ir lētais G modelis, kamēr otrs ir dārgāks, turklāt X modelis. Moto X ir jābūt ar visām Moto lietotnes iespējām.

    Haily
    10.11.2015 11:43

    Priekš manis, kam īsti neko vairāk par labu akumulatora darbību un kameru nevajag, skan diezgan labi. Cena arī līdzīga kā manis noskatītajam Sony Z3 compact, gaidu apskatu par Xperia M. :)

    10.11.2015 12:42
    Reply to  Haily

    Xperia M5 mums vēl nav piedāvāta, bet gan jau tuvāko nedēļu laikā būs.

    LOOK
    10.11.2015 17:23
    Reply to  Haily

    No Sony skaties tikai Z sēriju, pārējos modeļus nav vērts pat testēt (kompromiss kompromisa galā). Kā arī Z3+ var droši neizskatīt. Kameras Sony aparātos būs labākas par konkurentiem un ar 5.1.1. atnākšanu akumulatora darbības laiks arī būtiski pagarinājās visiem Z sērijas aparātiem (jo sevišķi vecākiem modeļiem).

    10.11.2015 19:25
    Reply to  LOOK

    Nu tu ar to Z3+ tā uzmanīgi, mums ir viens dikti jūtīgs uz šo tēmu un tas neesmu es!

    Esmu Z Ultra (5.1.1) un Z3+ (5.0.2) lietotājs un varu teikt, ka 5.1.1 tiešām ir debess salīdzinot ar 5.0.2. Lai nevienu neaizskartu atklāšu, ka Z3+ emmm… akumulatora darbība varēja būt labāka. Noprotu, ka Z3+ lēks no 5.0.2 uz 6.0, tad arī redzēsim kas un kā.

    M5 varētu būt neslikts, nez kāda būs cena…

    Haily
    12.11.2015 11:28
    Reply to  Artis Abols
    12.11.2015 12:45
    Reply to  Haily

    To arī redzēju, tikai pieļauju ka nav uz vietas un cena arī būs zemāka.

    Jokman
    10.11.2015 16:31

    Nez kāpēc Motorola ir tik skeptiska pret Baltijas tirgu? Šeit ar lielām grūtībām un laika nobīdēm var iegādāties viņu produktus. Vācijā piemēram ir sava mājas lapa ar individualizēšanas iespējām utt. kas tad arī ir galvenā šo ierīču panākuma atslēga šobrīd. Jauni produkti jau ir interesanti, gan cenas, gan izskata un veiktspējas ziņā. Es domāju, ka šeit būtu tirgus ja spēt nodrošināt pienācīgu servisu, telefonu un to aksesuāru piegādes.

    10.11.2015 19:54
    Reply to  Jokman

    Cik liels ir šis tirgus un vai atmaksāsies tajā investēt lokalizācijas/servisu izmaksas?

    Jokman
    10.11.2015 20:33

    Nu baltijas tirgus kopā ņemot nemaz nav tik mazs, uzticēt kādam operātoram dīler tiesības un pārtulkot mājas lapu no vācu uz baltijas valodām – neredzu problēmu. Tāpat viss tiek ražots ķīnā. Ja jau var coolpad un vēl visādi krāmi to izdarīt.

    Toms
    11.11.2015 20:43

    Kur šo motorolu vispār var iegādāties?

    11.11.2015 22:24
    Reply to  Toms

    Skatos, ka šobrīd šis telefons jau ir nopērkams Capital http://capital.lv/Produkti/Katalogs/Viedtalruni?filter=manu%3A642&avail=all&orderby=price

    Toms
    17.11.2015 15:23

    Paldies

    Toms
    01.12.2015 16:53

    Vai ir kādas ziņas par to, kur var iegādāties vāciņus šim modelim?
    Capital teica, ka vāciņu piegādā visā pasaulē par brīvu, tāpēc nav jēgas veikaliem tos pirkt, vbet mājaslapā ir piegāde tikai ASV.

    Reklāma
    Moto X Play ir ļoti interesants viedtālrunis ar lielisku kameru un akumulatoru, labu ekrānu un uzbūvi. Veiktspēja un samazinātās Motorola lietotņu iespējas ir drīzāk Moto G līmenī.Motorola Moto X Play apskats