Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S5 apskats

    Līdz šim labākais Samsung Galaxy S sērijas viedtālrunis, kas pretendē uz gada labākā viedtālruņa titulu. Tas joprojām sirgst ar vecajām Samsung "kaitēm": plastmasas korpusu, aplikāciju pārbāztību un nenostrādātām funkcijām.

    Jaunākie raksti

    Es atceros tos laikus, kad jauna flagmaņa prezentācija lika sirdij sisties straujāk. Parasti tas bija Apple, kas prezentēja ierīces un rīkus, kas būtiski ietekmē to kā mēs izmantojam tehnoloģijas. Šogad prezentētie Samsung, Sony un HTC flagmaņi kopumā ir diezgan garlaicīgi. Jā, tie ir kļuvuši jaudīgāki, lielāki un ieguvuši pa kādai jaunai un varbūt pat interesantai funkcijai. Tomēr kopumā vairs nav nekā pārsteidzoša. Iespējams, esam sasnieguši viedtālruņu attīstības galu un te vairs nebūs nekā interesanta.

    Tā kā pēdējos gados Samsung ir spējis pārdot miljoniem viedtālruņu, tad ir skaidrs, ka cilvēki sagaida kaut ko jaunu un nebijušu un Galaxy S sērijas ierīces pavisam noteikti ir tās, kurām būtu jārāda ceļš visiem pārējiem. Šogad Samsung vairs tik ļoti nerunā par plikiem ierīces tehniskajiem parametriem un uzsver, ka laiks radīt jēgpilnas inovācijas, kas atvieglo cilvēku dzīvi. Galaxy S5 joprojām ir tehniski spējīgs viedtālrunis, taču šogad uzsvars tiek likts uz ūdens un putekļu aizsardzību, kameras un baterijas uzlabojumiem un klāt nākuši arī tādi jaunieviesumi kā pirkstu nospiedumu nolasītājs un pulsa mērītājs. Pēdējo mēnešu laikā esmu gana daudz atklausījies kā šīs funkcijas izklausās mārketinga materiālos (protams, lieliski!), tāpēc ir laiks ņemt telefonu rokās un pašam praksē pārbaudīt vai tiešām viss darbojas kā solīts un vai Galaxy S5 ir iespēja pārspēt pagājušā gada līderi HTC One un kļūt par gada viedtālruņa titula ieguvēju.

    Reklāma

    Samsung Galaxy S5 tehniskie parametri

    Ekrāns: 5.1 collu 1080 × 1920 pikseļu izšķirtspējas (~432 ppi) Super AMOLED
    Atmiņa: 2 GB RAM, 16/32 GB iebūvētā atmiņa + microSD (līdz 128 GB)
    Procesors: 2.5 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 801
    Kamera: 16 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā
    Datu pārraide: 2G/3G/4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual band, GPS/GNSS, MHL, NFC, DLNA, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0
    Operētājsistēma: Android 4.4.2 (KitKat)
    Baterija: 2800 mAh
    Izmērs un svars: 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145 g
    Cenu kategorija: ap 700 eiro

    Salīdzinājums ar citiem Galaxy S modeļiem

    Kā jau jaunākajam modelim pienākas, tas ir piedzīvojis uzlabojumus praktiski visos departamentos. Ierīce izmanto aktuālu platformu (procesors), labāku displeju, uzlabotu kameru un veiksmīgāku dizainu un korpusu (joprojām plastmasa). Ja lietojam Galaxy S III vai vecāku telefonu, tad jutīsim būtisku uzlabojumu ar jauno Galaxy S5, bet ja lietojam Galaxy S4, tad nomaiņa vēl kādu gadu nav nepieciešama.

    Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S4 Samsung Galaxy S5
    Displejs 4.8″ (720×1280 px, 306 ppi) 5″ (1080×1920 px, 441 ppi) 5.1″ (1080×1920 px, 432 ppi)
    Procesors 1.4 GHz četrkodolu 1.9 GHz četrkodolu Snapdragon 600 2.5 GHz četrkodolu Snapdragon 801
    Operatīvā atmiņa 1 GB 2 GB 2 GB
    Iebūvētā atmiņa 16/32/64 GB + microSD (līdz 64 GB) 16/32/64 GB + microSD (līdz 64 GB) 16/32 GB + microSD (līdz 128 GB)
    Kameras 8 MP aizmugurējā, 1.9 MP priekšējā 13 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 16 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā
    Akumulators 2100 mAh 2600 mAh 2800 mAh
    Izmēri un svars 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133 g 136.6 x 69.8 x 7.9 mm, 130 g 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145 g

    Mūsdienīga (Žiguļa) elegance

    DSC01261

    Produkta aprakstā Samsung vēsta, ka Galaxy S5 izsmalcinātā izskata perforētā apdare ir pieejama četrās košās krāsās. Par krāsām nav melots, jo telefons ir pieejams baltā, melnā, zilā un rudi zeltītā krāsā. Piezīmēšu, ka ierīces viegli vizuļo. Zilais modelis, kas krāsas ziņā ir mans favorīts, izskatās patiešām labi – tāds elektrizēti spīguļojoši zils.

    Glam_Galaxy-S5_Group

    Tagad par to perforēto apdari. Jau telefona prezentācijas vakarā kāds ietvītoja, ka vizuāli šāds dizaina elements atgādina žiguļa griestus, kas tik tiešām bija ar līdzīgiem caurumiņiem.  Es pat internetos izvilku bildi, lai ir saprotams par ko runājam arī tiem, kas dzīvu žiguli nemaz nav redzējuši. Tāpat visai ātri internetā parādījās zobgalīgs salīdzinājums ar plāksteriem, jo arī tiem mēdz būt līdzīgi punktiņi. Hi hi, ha ha.

    3-potolok-salona-vaz-2101-2103-2105-2106-2107
    Šādi izskatās žiguļa griestu materiāls

    band-aid

    No Samsung cilvēki jau gadiem gaida premium ierīces sajūtu raisošu metāla korpusu savos flagmaņos un katru gadu Samsung izdomā jaunus veidus kā tos turpināt ietērpt plastmasas korpusos. Visi Galaxy S sērijas telefoni līdz šim ir bijuši plastmasīgi un tāds ir arī jaunais Galaxy S5. Tomēr jāsaka, ka dzīvē tas korpuss nešķiet nemaz tik slikts. Viegli gumijotais un perforētais vāciņš ļauj telefonu ērtāk noturēt rokā un uz tausti šāds risinājums ir krietni patīkamāks par Galaxy S III un Galaxy S4 slidenajiem oļiem. Zināma līdzība ir arī ar Samsung Galaxy Note 3, tomēr šoreiz Samsung izticis bez ādas un šuvju imitācijas.

    Protams, tāds korpuss liek šķībi skatīties uz lielo ierīces cenas zīmi un situāciju tikai sarežģītāku padara HTC, kura One sērijas viedtālruņi parāda, ka arī Android ierīces var ietērpt fantastiski nostrādātos metāla korpusos. Tātad, korpusa ziņā Samsung ir spēris soli uz priekšu un var teikt, ka Galaxy S5 dizaina un korpusa ziņā ir pagaidām veiksmīgākais modelis. Tomēr gluži līderis Galaxy S5 šajā jomā pavisam noteikti nav.

    Mobilo ierīču tendences rāda, ka mēs pērkam arvien lielākus viedtālruņus, tomēr tas neiet rokā ar šo ierīču lietošanas ērtumu. Es ticu, ka ērti lietot ir viedtālruņus ar displeja izmēru 4.0 – 4.5 collas, taču visi šie lielie piecu collu monstri atšķiras tikai ar to izmantošanas neērtības pakāpi. Pie tāda izmēra inženieriem ir ļoti jāpasvīst, lai ierīcei būtu viegls svars un ērta forma. Lai arī telefons ir izmēros lielāks par priekšgājēju, pie Galaxy S5 izmēriem var pierast. Tā gan nav ar visiem piecu collu aparātiem, jo personīgi es tā arī nespēju piespiest sevi pierast pie Sony Xperia Z1, kas bija pārlieku kantains un liels klucis. Šis ir tas gadījums, kad pat daži milimetri un grami spēlē ļoti būtisku lomu. Patiesībā izmēru un svara ziņā Galaxy S5 ir kaut kur pa vidu starp LG G2 un Sony Xperia Z2. Samsung saprot, ka lielus telefonus nav ērti lietot un ir radīts speciāls režīms, kad bilde neaizpilda visu ekrānu. Ļoti asprātīgi!

    DSC01257

    Kā redzam attēlā augstāk, zem displeja atradīsim fizisku mājas (Home) taustiņu un apkārt tai divus skārienjutīgus taustiņus. Pa labi novietots atgriešanās taustiņš, bet pa kreisi – atvērto aplikāciju pārvaldības taustiņš (ar to ērti pārslēgties starp atvērtajām aplikācijām). Savukārt virs displeja novietoti visi ikdienā nepieciešamie sensori, paziņojumu gaismas diode un 2 megapikseļu priekšējā kamera.

    DSC01291

    Ierīces aizmugurē pašā augšā novietota krietni uzlabota 16 megapikseļu kamera un zem tās ir vēl viens ierīces jaunieviesums – atsevišķa kamera, kas paredzēta pulsa noteikšanai. Virs tās uz kādu brīdi nekustīgi jāpatur pirksts un tad telefons nolasīs mūsu pulsu un varēs to izmantot S Health aplikācijā. Pašā apakšā varam redzēt arī ierīces skaļruni un virs tā korpuss ir mazliet piepacelts, tāpēc telefonu neapklusināsim, ja noliksim to uz līdzenas virsmas. Tomēr Galaxy S5 nav skaļākais viedtālrunis un šajā aspektā piekāpjas jaunajam HTC One (M8). Kopumā gan Galaxy S5 skan patiešām kvalitatīvi un arī dūšīgi vibrē.

    DSC01259

    Telefona sānus apjož rievota plastmasas josliņa, kas izliekas par metālu. Kreisajā sānā novietots skaļuma regulators, bet labajā – ierīces ieslēgšanas/izslēgšanas un ekrāna bloķēšanas taustiņš. Man tas šķita pamazs, pārāk iegremdēts korpusā un ne vienmēr var sajust piespiedina klikšķi. Bieži nācās uzmest aci ekrānam, lai saprastu vai esmu telefonu aizbloķējis. Bet pie šīs nianses var pierast. Diemžēl telefonam nav atsevišķa fiziska kameras taustiņa un visa bildēšana būs jāveic no ekrāna vai izmantojot skaļuma regulatoru.

    DSC01308

    DSC01303

    Telefona augšpusē atradīsim 3.5 mm audio pieslēgvietu, mikrofonu un infrasarkano staru raidītāju, ko varam izmantot, lai kontrolētu televizoru vai kādu citu ierīci. Telefonā jau ir iekļauta tālvadības pults aplikācija un pāris klikšķu attālumā man izdevās nosūtīt komandas dažus gadus vecam Sony televizoram.

    DSC01275

    Samsung Galaxy S5 apakšā zem maza vāciņa slēpjas makans microUSB 3.0 ports, ko izmantosim ierīces lādēšanai un datu pārraidei. Līdzīgus portus esam redzējuši arī Galaxy Note 3 milztelefonā un Note Pro 12.2 planšetdatorā. Piezīmēšu, ka telefonu joprojām var uzlādēt arī ar “parasto” microUSB kabeli. Lādēšanas pieslēgvietu sedz vāciņš, kas man šķita diezgan labi nostrādāts (cik nu var patikt šādi vāciņi) un jācer, ka ilgstoši lietojot tas neizļurkāsies un nenoplīsīs.

    DSC01277

    DSC01282

    Aizsardzība pret putekļiem un ūdeni

    Es varbūt nepiekrītu Samsung apgalvojumam, ka nekādas vielas neapdraud šo tālruni, taču tagad vismaz varēsim drošāk atrasties ārpus mājas lietus laikā. Pagājušajā vasarā es biju aizdevies palūkoties ralliju un negaiss uzbruka brīdī, kad labāku skatu meklējumos biju aizbridis pašā nekurienes vidū. Uz auto atgriezos slapjš līdz pēdējai vīlītei un ar beigtu fotokameru un telefonu. Tāpēc tagad es ļoti atzinīgi vērtēju Sony un nu arī Samsung vēlmi masām piedāvāt viedtālruņus, kas nebīstas izmirkt.

    DSC01212

    Tīri tehniski Galaxy S5 ir IP67 sertifikācija un tas nozīmē, ka telefonam ir pilnīga putekļu noturība un tam nekas nenotiks, ja uz laiku līdz pusstundai to iegremdēsim ūdenī līdz 1 metra dziļumam. Te gan būtu jābūt ļoti piesardzīgiem, jo telefonam ir noņemams aizmugurējais vāciņš. Tas dod iespēju tikt pie nomaināmās baterijas un atmiņas/SIM karšu slotiem, taču rada papildus riskus, tāpēc ieslēdzot telefonu pēc baterijas izņemšanas, kā arī atslēdzot no lādētāja, tas uzskatāmi brīdinās par to, lai aizveram visus vāciņus. Ņemot vērā to, ka šo ierīci pirks un izmantos miljoniem neuzmanīgu cilvēku visā pasaulē, Samsung un servisi ar bažām gaida neskaitāmas ūdens sabojātas ierīces. Samsung arī uzsver, ka šī ierīce nav paredzēta niršanai. Esiet prātīgi un vienmēr sekojiet līdzi tam, lai ierīcei aizvērtas visas spraugas.

    Diemžēl testa ierīci man nebija iespējas mērcēt un tādējādi pagaidām nevaru komentēt cik ļoti šis telefons ir ūdens izturīgs, taču ierīces prezentācijā to pilnībā iegremdēja ūdens krūkā un veica uz to zvanu. Tātad, kaut kādā līmenī šī aizsardzība darbojas.

    DSC01296

    2014-04-07 05.20.35 2014-04-07 05.17.01

    Super AMOLED displejs kļuvis vēl labāks

    Galaxy S5 un Galaxy S4 ir tāda pati 1080p izšķirtspēja un šī gada modelī displejs kļuvis tikai par 0.1 collu lielāks (5.1″), tāpēc varētu šķist, ka tiek izmantots tas pats vecais displejs. Tomēr tas tā nav un Galaxy S5 ir saņēmis pilnībā pārstrādātu un uzlabotu displeju. Tas ir kļuvis spilgtāks, mazāk atstaro gaismu un precīzāk attēlo krāsas. Pie tam, displejs spēj pielāgot attēlu atkarībā no apkārtējās vides apgaismojuma. Uzreiz no paziņojumu rīkjoslas varam piekoriģēt ekrāna apgaismojuma līmeni, ja šķiet, ka telefons to dara nepareizi. Pēc vairāku dienu lietošanas sapratu, ka Galaxy S5 automātiskajā režīmā cenšas ekrānu apgaismot par maz un nācās pašam piekoriģēt uz augstāku apgaismojuma pakāpi. Kā jau Samsung ierīcei pienākas, lietotājs var pielāgot veselu gūzmu displeja iestatījumu. Krāsu attēlojuma ziņā līderi gan joprojām Apple un LG, taču kopumā Galaxy S5 ir aprīkots ar lielisku displeju, kas priecēs ar košām krāsām un plašām pielāgošanas iespējām.

    2014-03-31 09.13.18 2014-04-07 05.41.29

    Īpašais (melnbaltais) enerģijas taupīšanas režīms

    Ar katru gadu viedtālruņu baterijas paliek lielākas un ietilpīgākas, tomēr tās nespēj būtiski uzlabot ierīces darbības ilgumu ar vienu uzlādi. Īsumā – viedtālruņus joprojām būs jāuzlādē teju katru nakti. Dispelji kļūst lielāki, datu pārraides ātrumu palielinās un arī visi citi ierīcē iestrādātie agregāti kļūst rijīgāki. Tāpēc ražotāji cenšas izdomāt arvien jaunus enerģijas saudzēšanas režīmus, kas spēj paildzināt ierīces lietošanas laiku.

    Salīdzinot ar Galaxy S4 jaunajā telefonā baterija tīri fiziski ir kļuvusi tikai mazliet ietilpīgāka (2800 mAh pret 2600 mAh), tomēr baterijas ietilpība ir tikai pati mazākā aisberga redzamā daļa. Galaxy S5 izmanto jauno Snapdragon 801 platformu, kam ir uzlabota ne tikai veiktspēja, bet arī enerģijas patēriņa rādītāji. Tādējādi Galaxy S5 ir gan jaudīgāka ierīce, gan arī energoefektīvāka. Tāpat krietni mazāk enerģijas nepieciešams uzlabotajam displejam. Uzreiz gan norādīšu, ka displeja apgaismojuma līmenis ļoti būtiski ietekmē ierīces darbības laiku. Un es te nerunāju par minūtēm, potenciālais ieguvums (vai zaudējums) ir mērāms stundās.

    Ierīces oficiālajā specifikācijā norādīts, ka ar vienu uzlādi varēsim runāt līdz 21 h, pārlūkot tīmekli līdz 12 h un klausīties mūziku līdz 67 h. Praksē gan ar šo telefonu man gāja dažādi. Pirmajās dienās pat bez aktīvas telefona lietošanas, tas patērēja baterijas enerģiju nenormālos apmēros. Tipiski atslēdzoties no lādētāja sešos no rīta, telefons līdz pusdienām (~13.00) jau paspēja izlādēties līdz aptuveni 70%. Nonullēju testa ierīces iestatījumus un nākamajās dienās ierīce uzvedās stabilāk un spēju ar to darboties pilnu darba dienu. Te gan jāpiezīmē, ka mana testētā ierīce nebija pārdošanas versija un iespējams tas kaut kā ietekmē tās uzvedību. Ierīci pilnībā var uzlādēt aptuveni 2 stundu laikā un tas ir ātrāk nekā jaunākajiem Apple iPhone viedtālruņiem vai HTC One (M8).

    2014-04-03 20.16.31 2014-04-05 12.25.54

    Beidzot esam nonākuši līdz baterijas saudzēšanas režīmam par kuru minēju jau iepriekš. Samsung savā jaunākajā flagmanī ir izdomājis interesantu veidu kā taupīt enerģiju. Aktivizējot īpašo enerģijas taupīšanas režīmu, telefona ekrāns kļūst “melnbalts”, tiek būtiski samazināts displeja apgaismojuma un pārzīmēšanas ātruma līmenis, atslēgti divi procesora kodoli un ierīce atslēdz vairumu savienojumu. Joprojām varēsim saņemt/veikt zvanus, saņemt/sūtīt īsziņas, izmantot dažas aplikācijas un pat tikt internetā vai sociālajos tīklos. Samsung sola, ka pat ar 10% baterijas, ieslēdzot šo režīmu, telefons varēs darboties veselu diennakti. Tas, protams, pie noteikuma, ja paši to nebakstīsim ik pēc mirkļa. Mani novērojumi liecina, ka šis režīms tik tiešām spēj dot zināmu labumu, tomēr es ieteiktu ar vēsu prātu aplūkot solītos dienās mērāmos gaidīšanas laikus. Mūsdienīgi viedtālruņi nav paredzēti, lai tos izmantotu tikai zvanu veikšanai un agrāk vai vēlāk sagribēsim pārbaudīt e-pastu vai ielūkoties savos sociālo tīklu kontos. Bet jebkurā gadījumā Galaxy S5 baterijas ziņā ir priekšā Galaxy S4 un ar īpašo enerģijas taupīšanas režīmu un nomaināmo bateriju faktiski kļūst par līderi starp šī gada flagmaņiem.

    DSC01214

    Pirkstu nospiedumu lasītājs, kas nedarbojas

    DSC01287

    Samsung Galaxy S5 nav pasaulē pirmais viedtālrunis, kurā iestrādāts pirkstu nospiedumu nolasītājs, tomēr ļoti daudz šādu telefonu vēl nav. No Latvijā zināmākiem modeļiem var nosaukt HTC One max un Apple iPhone 5s. Ja HTC ir nenozīmīgs tirgus spēlētājs, tad industrijas līderi Apple un Samsung šo tehnoloģiju var padarīt ne tikai plaši izmantotu, bet arī noderīgu. Kādiem tad nolūkiem pirkstu nospiedumu nolasītājs var noderēt telefonā? Patiesībā pirksta nospiedums var aizvietot paroles atbloķējot telefonu, pērkot aplikācijas, darbojoties ar bankas aplikācijām vai atvieglot piekļuvi privātajiem failiem. Tas viss, protams, pie noteikuma, ja šī tehnoloģija darbojas korekti un nav pārlieku sarežģīta lietošanā.

    Galaxy S5 pirkstu nospiedumu nolasītājs ir iestrādāts ierīces priekšpusē zem displeja – mājas pogā. Līdzīgs šāda nolasītāja novietojums ir arī Apple iPhone 5s, bet HTC One max pirksts jāslidina ierīces aizmugurē. Interesanti, ka Galaxy S5 izmanto tādu pašu pirkstu nospiedumu nolasītāja sensoru kā HTC One max un abu ierīču gadījumā pirksts ir jāslidina pāri sensoram. Apple iPhone 5s gadījumā viss ir daudz vienkāršāk, jo pirkstu pietiek tikai pielikt pie sensora.

    Telefonā ir iespējams reģistrēt līdz 3 pirkstu nospiedumus šo procesu paveikt palīdz vizuāli saprotams vednis. Tā gaitā telefons palūgs pirkstu gar sensoru novilkt 8 reizes. Ar pirkstu nospiedumu varēsim atbloķēt telefonu, aizvietot Samsung paroles ievadīšanu un pat izmantot Paypal maksājumiem (Latvijā pagaidām nav pieejams). Pirkstu nospiedumu informācija tiek šifrēta, tāpēc nebūtu jābīstas, ka tiem varētu piekļūt kāds no malas. Samsung plāno pirkstu nospiedumu sensora iespējas piedāvāt arī citu aplikāciju un servisu izstrādātājiem.

    2014-04-07 05.42.22 2014-04-07 05.41.47 2014-03-28 14.15.12

    Tiktāl viss izklausās skaisti, taču dzīvē Galaxy S5 pirkstu nospiedumu lasītājs darbojas diezgan slikti. Pirmkārt pats telefons ir liels un mājas poga atrodas ļoti zemu. Tādējādi turot telefonu vienā rokā, ir grūti sensoru aizsniegt ar īkšķi. Situāciju sarežģī arī tas, ka pirksts pār sensoru jānovelk vienmērīgā ātrumā un pareizā leņķī. Ja ar iPhone 5s man izdodas nolasīt savu pirkstu aptuveni 8/10 gadījumos, tad Galaxy S5 gadījumā tas bija tuvāk 3/10 veiksmīgām reizēm. Pēc dažu dienu mocīšanās atslēdzu pirkstu nospiedumu nolasītāju un atgriezos pie parastās koda atslēgas ievades. Es ticu, ka citiem cilvēkiem šis process var būt veiksmīgāks un iesaku tomēr kādu laiku pamēģināt padarboties ar šo interesanto tehnoloģiju.

    Pulsa mērītājs un S Health fitnesa aplikācija

    Sirdsdarbības, jeb pulsa mērītājs ir vēl viena no funkcijām ar ko Samsung ļoti lepojas. Galaxy S5 aizmugurē zem kameras iebūvēta vēl viena mazāka kamera virs kuras jāuzliek pirksts un telefons mēģinās nolasīt pulsa rādījumu. Šī funkcija meklējama speciālajā Samsung fitnesa aplikācijā S Health un Samsung brīdina, ka to nevajadzētu izmantot medicīniskiem nolūkiem. Tāpat kā ar pirkstu nospiedumu lasītāju, arī pulsa mērītājam svarīgi, lai pirksts ir novietots precīzi uz sensora un tam jābūt nekustīgam aptuveni piecas sekundes. Vēlams ar pirksteļiem nenoķēpāt galvenās kameras stikliņu. Kopumā šis jaunieviesums darbojas labāk par pirkstu nospiedumu lasītāju, taču es ļoti šaubos, ka kāds to izmantos ikdienā. Bet tāpat ir skaidrs, ka Samsung šo funkciju telefonā iekļāva tikai mārketinga iespēju dēļ. Bez tam, kaut kādā apmērā pulsu var izmērīt ar ikvienu viedtālruni, kam ir kamera – pilni aplikāciju veikali ar pulsa mērīšanas aplikācijām.

    Par fitnesu Samsung domā jau no Galaxy S4 laikiem, kad telefonā tika iekļauta S Health aplikācija. Arī jaunajā flagmanī tā nekur nav pazudusi un Samsung vēlas, lai mēs tajā pievienotu informāciju par mūsu aktivitātēm, vingrojumiem, sirds ritmu un ēšanas paradumiem. Šajā aplikācijā tiek apkopota arī informācija no Gear 2 viedpulksteņiem un fitnesa aprocēm.

    2014-04-07 05.33.30 2014-04-07 05.35.10 2014-04-07 05.34.20

    Jauna 16 megapikseļu kamera

    Ja pagājušā gada modelis Galaxy S4 savai kamerai izmantoja Sony veidotu attēlveidošanas sensoru, tad Galaxy S5 abām kamerām izmanto Samsung veidotus sensorus. Priekšējā kamera palikusi 2 megapikseļu līmenī (HTC One (M8) ir 5 megapikseļu priekšējā kamera) un ar to joprojām var uzņemt arī 1080p Full HD izšķirtspējas video.

    DSC01264

    Krietni interesantāka ir ierīces aizmugurējā kamera, kas izmanto Samsung izstrādātu 16 megapikseļu sensoru, kas ir mazāks (1/2.6″) nekā Nokia Lumia 1520 (1/2.5″) vai Sony Xperia Z2 (1/2.3″) un arī pašu pikseļu izmērs nav kļuvis lielāks (1.12 mikroni). Pie tam Galaxy S5 ir viens no nedaudzajiem viedtālruņiem ar 16:9 sensoru un tas nozīmē, ka platekrāna attēli tiek uzņemti uz visas sensora virsmas un nekas nav jāgraiza. Kamera izmanto fāzes detektēšanas autofokusa sistēmu (līdzīgas sistēmas izmanto arī nopietnākās spoguļkamerās) un tas praksē nozīmē to, ka varēsim nofokusēties ļoti ātri un nepalaidīsim garām pašus labākos kadrus. Patiesībā Galaxy S5 kamera nofokusējas ātrāk par jauno HTC One un arī iPhone 5s. Tāpat uzlabojumus piedzīvojis arī HDR režīms un ar Galaxy S5 var uzņemt video HDR režīmā. Parasti esmu ļoti skeptisks par HDR režīmiem telefonos, tomēr Galaxy S5 gadījumā šis režīms pat ir vēlams – attēli būs labāk izgaismoti. Interesanti, ka Galaxy S5 palicis ar vienu zibspuldzes diodi, kamēr iPhone 5s un jaunais HTC One izmanto uzreiz divas dažādu krāsu zibspuldzes diodes.

    Sensors veidots ar ISOCELL tehnoloģiju, kam būtu jāuzlabo attēlu kvalitāte sliktos apagaismojuma apstākļos. Zemāk var noskatīties video, kas skaidro ISOCELL tehnoloģijas darbības principus. Īsumā – jaunā tehnoloģija uzlabo attēla asumu, krāsu attēlojumu un gaismas jutīgumu pie tam ļaujot radīt mazāka izmēra kameru.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=xP1QR5pFtrQ]

    Samsung kameras aplikācija joprojām ir pārbāzta ar gaziljons funkcijām un iespējām. Pirmo reizi atverot iestatījumu sadaļu, apjukums garantēts. Es gan varu piekrist tiem, kas saka, ka šāds iestatījumu izkārtojums ir labāks par iepriekšējo, kur bija jārokas caur vairākiem līmeņiem. Samsung ir un paliek Samsung un vēlme piedāvāt neskaitāmas iespējas ir augstāka par ierīces ērtu lietojamību.

    2014-04-07 05.51.21

    2014-04-07 05.51.56

    Kamerai ir pieejami arī vairāki interesanti režīmi, piemēram, sejas uzlabošanas režīms, selektīvais fokuss un virtuālās apskates režīms. Selektīvā fokusa gadījumā telefons uzņem uzreiz vairākus attēlus un pēc tam varam padarīt asus dažādus objektus kadrā (šī funkcija ne vienmēr darbojas kā nākas). Ļoti līdzīga ir Nokia Refocus vai HTC UFocus būtība. Gluži tāpat kā Sony, arī šim telefonam tiks gatavoti arvien jauni kameras papildinājumi.

    2014-04-07 05.51.47

    Galaxy S5 ir viens no pagaidām nedaudzajiem viedtālruņiem, kas spēj uzņemt video ar augstāku par 1080p izšķirtspēju. UHD (4K) režīmā telefons var uzņemt 2160p, jeb 3840 × 2160 pikseļu izšķirtspējas video, tomēr visdrīzāk iztiksim ar pierastāko 1080p video režīmu, jo 30 sekundes 4K video aizņem veselus 180 MB.

    Principā Galaxy S5 kamera ir spējīga un ar to izdosies uzņemt labas kvalitātes attēlus un video. Var droši teikt, ka šim telefonam ir viena no šobrīd labākajām kamerām. Ja runājam par attēlu uzņemšanu sliktos apgaismojuma apstākļos, tad arī te Galaxy S5 uzvedas labi, lai arī kvalitātes ziņā šis telefons netur līdzi Nokia Lumia 1520 vai HTC One (M8).

    2014-04-04 12.45.09

    2014-03-27 08.43.08

    2014-03-28 21.34.15

    Veiktspēja, iebūvētā atmiņa un datu pārraide

    Galaxy S5 izmanto pašu aktuālāko Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) platformu un tas nozīmē tikai vienu – jauda, jauda, jauda. Ierīces četrkodolu procesors darbojas ar 2.5 GHz takts frekvenci un telefonam ir 2 GB operatīvā atmiņa. Tā kā Galaxy S5 vairāk nešmaucas sintētiskajos veiktspējas testos, tad var uzmest aci to rādījumiem. Pastudējot citu veiktspējas testu rezultātus, var secināt, ka Galaxy S5 ir viens no šobrīd jaudīgākajiem viedtālruņiem, taču praktiski visos testos mazulietiņ piekāpjas jaunajam HTC One (M8), kam amizantā kārtā procesora takts frekvence ir mazlietiņ mazāka – 2.3 GHz. Galaxy S5 ir kļuvis būtiski spējīgāks arī par pagājušā gada Galaxy S4.

    2014-04-07 06.18.00 2014-04-07 06.29.56 2014-04-07 06.31.54

    Veiktspējas testu rezultāti: Quadrant (24342), AnTuTu (36023), Geekbench 3 (2789), Vellamo (1185/1630)

    Galaxy S5 ir 16 GB un 32 GB versijas, taču situāciju var uzlabot ar microSD atmiņas kartēm (līdz 128 GB). Lielākā daļa iebūvētās atmiņas (16 GB modelim) ir aizpildīta ar ierīces programmatūru un līdzīga situācija ir arī ar 2 GB operatīvo atmiņu. Pat izslēdzot visas aktīvās programmas, būs aizņemta vairāk nekā puses operatīvās atmiņas.

    2014-04-07 05.49.37 2014-04-07 05.38.43 2014-04-07 05.38.55

    Telefons darbosies ne tikai 2G un 3G tīklos, bet arī 4G (LTE) tīklos nodrošinot līdz 150 Mbps lejupielādes ātrumu. Ja tomēr neesi LMT klients, tad arī nevajadzētu bēdāt, jo arī 3G tīklos šis telefons nodrošinās pamatīgu lejupielādes ātrumu (līdz 42 Mbps). Tāpat tiek atbalstīti visi aktuālie bezvadu interneta standarti (a/b/g/n/ac), DLNA, Wi-Fi Direct, Android Beam, S Beam, USB OTG, MHL 2.0 un NFC savienojumi. Galaxy S5 ir arī Bluetooth 4.0 (LE) atbalsts un tas noderēs, lai savienotos ar fitnesa aprocēm un citiem aksesuāriem. Ja jau runājam par sportošanu, tad lieti noderēs arī ANT+ tehnoloģijas atbalsts.

    Īpaši interesanta ir arī lejupielādes paātrinātāja funkcija, kas prot vienlaicīgi izmantot gan 4G, gan bezvadu interneta savienojumus, lai ātrāk veiktu datu lejupielādi. Tas darbojas failiem ar izmēru vismaz 30 MB un funkciju prot izmantot dažas iebūvētās aplikācijas, piemēram, tīmekļa pārlūks. Šī funkcija gan laikam būs izmantojama tikai tiem laimīgajiem, kam ir bezlimita datu plāns.

    nexusae0_db

    Joprojām miljons iespēju, bet vismaz mazliet uzlabota saskarne

    Samsung ir slavens ar to, ka savās ierīcēs nekautrējas iekļaut teju visas iespējamās un neiespējamās iespējas. Rezultātā iegūstam ierīci ar ko tik tiešām var paveikt daudz, tomēr to lietot nav nekāda prieka. Katru reizi nonākt iestatījumu sadaļā, ir jāapstājas un jāapdomājas kur īsti meklēt nepieciešamo funkciju. Līdzīgi ir arī ar aplikācijām, jo telefonā ir divi aplikāciju veikali, mūzikas atskaņotāji, divi tīmekļa pārlūki utt. Visa ir pārāk daudz un Stīvs Džobss reiz ir teicis, ka sarežģītākais ir izlemt kuras funkcijas atstāt ārpus ierīces.

    Galaxy S5 ir uzlabota lietotāja saskarne, pārzīmētas ikonas un daļēji sakārtota iestatījumu sadaļa. Virziens ir pareizs, taču kopumā rodas sajūta, ka līdz galam saskarne nav pārstrādāta un acīs lec visādas dīvainības un nekonsistenti dizaina risinājumi. Piemēram, iestatījumu sadaļā tagad visa iestatījumu gūzma ir sagrupēta lielās kategorijās, kuras sastāv no apaļām ikonām. Tās aizņem tik daudz vietas, ka ātra nepieciešamās funkcijas atrašana ir neiespējama. Bez tam, nospiežot uz iestatījumu apaļās ikonas, tik un tā tiksim pie vecā paskata saskarnes. Lieti noderēs Samsung ieviestā meklēšanas funkcija (paziņojumu rīkjoslā), jo caur to var atrast gan mūsu datus, gan iestatījumus.

    2014-03-31 09.12.58 2014-03-31 09.13.09 2014-03-31 09.13.30

    2014-04-07 05.22.09 2014-04-03 13.43.03 2014-04-07 05.21.53

    2014-04-07 05.40.58 2014-04-07 05.41.04 2014-04-07 05.55.59

    2014-04-07 05.28.48 2014-04-07 05.25.46 2014-04-07 05.28.32

    Manuprāt ļoti izdevies ir tā saucamais bērnu stūrītis. Ieslēdzot šo režīmu, bērns tiks pie maza jauka animēta krokodila, kuru var saģērbt dažādās drēbēs. Tāpat smuki izveidotas ir vairākas aplikācijas ar kurām bērns var zīmēt, dziedāt, bildēt vai skatīties foto/video. Protams, vecāki var pievienot arī citas spēles un aplikācijas. Lai tiktu atpakaļ pie pārējām telefona funkcijām, būs jāievada iepriekš iestatīta parole.

    2014-03-29 19.56.50 2014-03-29 19.57.24 2014-03-29 19.58.30

    Samsung ir noslēdzis sadarbības līgumus ar populāriem servisiem (piemēram, interneta radio Deezer) un aplikāciju, spēļu veidotājiem un tādējādi katram Galaxy S5 pircējam ir iespēja par velti tikt pie dažādu noderīgu aplikāciju premium versijām. Samsung ir izrēķinājis, ka labumi kopā maksā aptuveni 500 eiro un tas nav maz.

    Salīdzinājums ar konkurentiem

    Tā kā Galaxy S5 pretendē uz gada viedtālruņa titulu, tad to ir jāsalīdzina ar pašiem labākajiem konkurentiem. Ir skaidrs, ka Galaxy S5 korpusa materiālu izvēlē piekāpjas gan HTC One (M8), gan Sony Xperia Z2. Abi pēdējie gluži vienkārši rada dārgas ierīces sajūtu. Noteikti Galaxy S5 pluss ir ūdens un putekļu aizsardzība, kas neļauj tam pārāk atpalikt no Sony. Displeju ziņā labāks man šķiet HTC One (M8) displejs un aiz tā seko Galaxy S5. Labāku displeju savā telefonā beidzot iestrādājis arī Sony. Interesanti, ka sintētiskajos veiktspējas testos vairumā gadījumu labākus rezultātus uzrāda HTC One (M8), kam procesors darbojas ar mazliet mazāku takts frekvenci nekā Galaxy S5. Iespējams, Galaxy S5 pārbāztība ar funkcijām un aplikācijām tik tiešām neļauj ierīcei lidot. Ja runājam par kamerām, tad te izskatās, ka līderis ir Sony produkts un otrajā vietā liktu Galaxy S5, jo tas nav tik labs kā HTC One (M8) slikta apgaismojuma apstākļos, tomēr normālos atpstākļos būs priekšā HTC veikumam.

    Pēdējā brīdī tabulā iekļāvu arī LG G2, kas gan nav šī gada produkts, tomēr tehniskā aprīkojuma ziņā tas sīvi konkurē ar šī gada modeļiem, taču maksā vismaz uz pusi mazāk. Iespēju/cenas ziņā tas ir ļoti labs produkts.

    HTC One (M8) Samsung Galaxy S5 Sony Xperia Z2 LG G2
    Displejs 5″ 1080x1920px, 441 ppi, Super LCD3 5.1″ 1080x1920px, 432 ppi, Super AMOLED 5.2″ 1080x1920px, 424 ppi, IPS LCD 5.2″ 1080x1920px, 424 ppi, IPS LCD
    Procesors 2.3 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 801, Adreno 330 videosistēma 2.5 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 801, Adreno 330 videosistēma 2.3 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 801, Adreno 330 videosistēma 2.26 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800, Adreno 330
    Operatīvā atmiņa 2 GB 2 GB 3 GB 2 GB
    Iebūvētā atmiņa 16/32 GB + microSD (līdz 128 GB) 16/32 GB + microSD (līdz 128 GB) 16 GB + microSD (līdz 128 GB) 16/32 GB
    Kameras 2 x 4 MP aizmugurējās, 5 MP priekšējā 16 MP aizmugurējā, 2 MP priekšējā 20.7 MP aizmugurējā, 2.2 MP priekšējā 13 MP aizmugurējā, 2.1 MP priekšējā
    Akumulators 2600 mAh 2800 mAh 3200 mAh 3000 mAh
    Izmēri un svars 146.36 x 70.6 x 9.35 mm, 160 g 142 x 72.5 x 8.1 mm, 145 g 146.8 x 73.3 x 8.2 mm, 163 g 138.5 x 70.9 x 8.9 mm, 143 g

    Secinājumi: Labs, bet vai pats labākais?

    Samsung Galaxy S5 ir lieliska ierīce un to tāpat kā iepriekšējos Galaxy S sērijas viedtālruņus pirks miljoniem cilvēku visā pasaulē. Tomēr arvien vairāk var just to, ka Samsung nav ne mazākās nojausmas kur vest savus sekotājus. Telefonā ir desmitiem dažādu funkciju, kuras noder reklāmas materiālos vai salīdzinājumos ar konkurentiem, taču tās izmantos tikai retais. Daļa no šīm funkcijām nav pietiekami labi nostrādātas, bet vairums gluži vienkārši nevajadzīgas.

    Samsung prezentējot šo ierīci gan uzsvēra, ka pietiek runāt par ierīces tehniskajiem parametriem un laiks radīt jēgpilnas inovācijas, kas atvieglo cilvēkiem dzīvi. Doma jau ļoti laba, taču realizācija manāmi pieklibo. Kamēr ūdens un putekļu aizsardzība un baterijas uzlabojumi ir patiešām noderīgi un gaidīti, tad pirkstu nospiedumu nolasītājs, kas nedarbojas un pulsa mērītājs, kuru nevienam nevajag, ir fiasko. Ja Apple savulaik bija tāds vīrs kā Stīvs Džobss, kas ar visiem spēkiem ravēja laukā visas (viņaprāt) nevajadzīgās funkcijas, tad Samsung nav tāda atbildīgā un te produkti top ieklausoties patērētāju vēlmēs. Pozitīvās lietotāja saskarnes izmaiņas gan liek cerēt, ka arī citās jomās Samsung tomēr spēs savākties.

    Es būtu ar mieru ikdienā lietot šo tālruni, jo tas ir tehniski spējīgs aparāts ar lielisku displeju, kameru un pieklājīgu bateriju. Tomēr (pagaidām) augstās cenas un ne gluži veiksmīgākā dizaina/korpusa dēļ es nesteigtos ar šī telefona iegādi. Ja lietojam pirms gada pirktu flagmani, tad nav vajadzības pirkt jaunu telefonu.

    Pozitīvais:
    • Tehniski ļoti spējīgs viedtālrunis
    • Ūdens un putekļu aizsardzība
    • Īpašais baterijas taupīšanas režīms
    • Laba kamera

    Negatīvais:
    • Dizains un plastmasas korpuss nav vienā līmenī ar konkurentiem
    • Pirkstu nospiedumu nolasītājs nedarbojas kā nākas
    • Telefonā gluži vienkārši ir pārāk daudz funkciju un iespēju

    Samsung Galaxy S5 cenas Latvijas interneta veikalos

    Līdz šim labākais Samsung Galaxy S sērijas viedtālrunis, kas pretendē uz gada labākā viedtālruņa titulu. Tas joprojām sirgst ar vecajām Samsung "kaitēm": plastmasas korpusu, aplikāciju pārbāztību un nenostrādātām funkcijām.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    9
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    8
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    34 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    13.04.2014 20:29

    Salīdzinājumu tabulā pie Samsung Galaxy S4 ir norādīts procesors Spandragon 600. Tas kaut kas jauns? ;)

    still rocking
    13.04.2014 20:43

    Gaidu Note 4.
    Ja tur būs daudz maz viss ko gaidu, tad būs jāpērk (pie nosacījuma, ka ZeroLemon izlaidīs normālu bateriju).

    Filips
    13.04.2014 23:06

    Par korpusu es droši vien būtu ielicis 3 un arī tīri par centību. Kā indivīds, kurš plāno jauna telefona iegādi, varu teikt, ka Samsung vispār nevienā kategorijā nespēj uzrunāt (protams, tas ir subjektīvi). Dīvaina šķiet pieeja stipri viduvējā korpusā sabāzt max jaudīgus dzelžus, pārlieku spilgtu ekrānu, kura krāsu interpretācija ir tālu no relalitātes un visu to darbināt ar pavirši nostrādātu un bloatware piebāztu programmatūru un beigās to pārdot par 700 eiro.
    Ceru uz Xperia Z2, kurā visi šie parametri ir daudz maz sabalansēti, vismaz spriežot pēc līdz šim redzētajiem review.

    Filips
    13.04.2014 23:46

    Es nesaku, ka korpuss ir slikts vispār, pilnīgi piekrītu Tevis teiktajam par attiecīgo cenu kategoriju, bet salīdzinot ar tā tiešajiem konkurentiem, tas tiešām ir vairāk kā kārtu zemāks. Bet tā ir attiecīgā ražotāja pieeja un acīmredzot patērētājus tas apmierina. Varēja jau būt vēl sliktāk un S5 piemērot plastmasas ādas imitāciju, kas vispār ir kaut kas, ko nespēju ar veselo saprātu sagremot. Šķiet, ka tādas lietas iet pie sirds ļaudīm, kas tirgū pērk feikus brendus, dāvina plastmasas puķes un pie sienām karina paklājus.

    Sekoju līdzi ziņām par Z2 un pēdējais, kas zināms, ka 1. maijā sāks tirgot UK.

    Ieva
    14.04.2014 10:46

    Es galīgi neesmu nekāds telefonu spečuks, bet ikdienā lietoju viedtālruni. Šobrīd ir jau galīgi vecs Samsung S2. Kā ir ar izbīdīto kameru uz āru no telefona korpusa? S5 tā ir vēl vairāk uz āru nekā S2. Vāciņš ir vienīgais, kas pasargā kameru no skrāpēšanās kaut vai vienkārši noliekot uz galda, jo kamera ir izbīdīta un tā ir tā vieta, ar kuru telefons saskaras ar virsmu. Varbūt ir paredzēts, ka stikliņam nav jāskrāpējas uz galda, kabatā, somiņā, mašīnā? Savādāk kāda jēga no žiguļa dizaina, ja tikpat jāliek vāciņš virsū.

    Žans
    14.04.2014 11:05

    Patika raksts. Cik gan briesmīgi neglīta ir tā saskarne(tās zilganzaļās telefona podziņas un vispār tā krāsa tik briesmīgi nesmuka) tam Samsungam. Un cilvēki ko tādu pērk, eh…, nekāda skaistuma.

    Ainars
    15.04.2014 16:13
    Reply to  Žans

    Gaumes jautājums, TouchWiz tīri izskata ziņā no Android launcheriem laikam liekas vissimpātiskākais. Jāpiebilst, ka Stock Android interfeiss man vienkārši riebjas. Bet TourchWiz diemžēl ir arī viens no bremzīgākjiem launcheriem, turklāts pārbāzts ar miljons fīčām, kuras nevienam 100 gadu nav vajadzīgs. Piemēram, tas nestrādājošais pirkstu nospiedumu lasītājs.

    Kaalis
    14.04.2014 14:31

    Raksts labs. Kāpēc vajadzētu pirkt S5, ja ir LG G2, kas ir krietni lētāks un nemaz tik traki neatpaliek no Zamzunga?

    marss
    14.04.2014 14:39

    Jau otro gadu staigāju ar S3. Ne S4 ne S5 nespēj man radīt velmi nomainīt, jo trūkst … FM radio.
    Da i cena tam S5, kaut kā roka neceļas.
    Bet tā ir OK. Nesaprotu tos metāla manjakus, kam obligāti vajag to metāla korpusu, nu ietiniet follijā būs :)

    es
    14.04.2014 18:39

    Tā lielākā cūcība no Samsung puses, ir vietām samainītie taustiņi – visi pārējie droidi darbojas ar back pogu kreizajā pusē un tāpēc no citiem uz Ssung pāriet ir intuitīvi neērti. Un otrādi

    es
    15.04.2014 08:56

    Visiem Samsung (izņemot Nexus, kas vairāk ir Google, ne Samsung) ir labajā pusē. Pārējiem visiem lielajiem ražotājiem kreisajā. Oriģinālais Android arī kreisajā.
    Nu skaidrs, ka pierašanas jautājums. Tomēr pirmais laiks ir viens liels konfjūzs. Tāds adatas piegājiens no Samsung puses – vienreiz iegādājies S un sēdi ar to.

    15.04.2014 01:13

    Skaidrs, ka šis Samsung tālrunis ir tikpat neko neizsakošs, kā pagājušā gada modelis. Vēl joprojām domāju par Sony gadījumā, ja vasaras festivālos vai izbraukumos iznīcībai nolemšu savu S III. Un tai pat laikā pavisam noteikti gaidu to brīdi, kad Windows būs pietiekami gatavs, lai atgrieztos pie lieliskajiem Nokia (lasi – Lumia) dzelžiem.

    eldberg
    15.04.2014 09:12

    Ne pārāk veiksmīgs korpuss, bet atzīme 8 (ļoti labi)… come on :)

    Jānis
    15.04.2014 19:52

    Viss jau ir labi, bet plastmasa par tādu ciparu ar nekam nederīgām funkcijām… Un vēl jāņem vērā tas, ka pēc gada cena būs nokritusies pamatīgi, turpretīm iphone cena turēsies augstāka vēl ilgi, kaut ir vecāks telefons.

    Tātad, ja pērkam telefonu uz 2 gadiem un pēc tam par to vēlamies saņemt daudz maz adekvātas naudiņas, jauna telefona budžetam, tad samsung ir viens no telefoniem, ko nevajadzētu izvēlēties.

    Nemaz neminēšu atbalsta kvalitāti. Gada laikā tiks izlaisti vēl kādi 5 telefoni ar līdzīgam iespējām un parametriem zem nosaukumiem, mini, note un tml., kas lēnām liktu pašam samung par šo ierīci “piemirst”. Nebrīnītos, ja vēl parādītos budžeta versija šim pašam telefonam, bet tajā gadījumā korpusam jau būtu jābūt no papīra.

    mrserge
    15.04.2014 19:58
    Reply to  Jānis

    Nu tikai nevajag. Hi-end mobilajiem nemaz tik ātri cenas nekrīt. iSūdam (neatceros, kurš modelis tad bija aktuāls) cena gāzās lejā, salīdzinot ar, piemēram, to pašu Nokia N8, kuras cenai pusotru gadu sekoju līdzi. Arī Samsunga flagmaņtrubu cenas krīt vienīgi pateicoties jaunu flagmaņtrubu esamībai, kas notiek max reizi gadā.

    Ainārs
    15.04.2014 21:27
    Reply to  mrserge

    Vispār tieši Samsung cena krīt visstraujāk, savukārt Apple – vislēnāk.

    Vērotājs
    25.04.2014 21:13
    Reply to  mrserge

    Manuprāt, vislabāk cenas krītas Nokia Lumia vecajiem flagmaņiem.
    Kādu laiku atpakaļ 920 gāja par ļoti labu cenu.

    16.04.2014 09:55
    Reply to  Jānis

    2 gadu periodā ir grūti salīdzināt iOS ar Android, ja vien pēdējais nav Nexus, jo iOS kaut cik jēdzīga ierīces 100% gadījumu saņem svaigāko iOS versiju. iPhone 4 ir 2010. gada vidus ierīce, saņēmusi iOS 7.1 – četrgadīgam telefonam nāk jauninājumi. Ierobežoti funkcijās, bet nāk. Galaxu Nexus ir 2011. gada pašu beigu ierīce, oficiālu KitKat 4.4 tā arī neieraudzīja dažādu atrunu dēļ.

    Mana doma sekojoša – iPhone pēc diviem gadiem būs fiziski nolietojies, bet Android būs arī morāli/softiski vecs. Un tas izsaka baigi daudz, ja skaties uz otrreizējo tirgu.

    Iespējams, ka Nexus 4 un 5 piedzīvos vēl pāris Android versijas, bet tiek runāts, ka Nexus sēriju 2015. gadā Google nogalinās un paliks tikai GPE telefonu versijas.

    Vispār pirkt elektroniku ar domu – cik dabūšu pārdodot pēc 2 gadiem – ir diezgan nesaprātīgi. OK, vismaz neparedzami.

    Jānis Zariņš
    16.04.2014 16:59

    Lietoju S5 no 11.04. un šodien atdevu atpakaļ tīkla operātoram ar ļoti lielu vilšanās sajūtu….. piecu dienu laikā atklājās “bags”, kas sāka piesārņot aparātu ar dažādu spamu…. kā izrādījās tas nozīmēja, ka aparātā ir iemiesojies vīrus!!!! … man kā iPhone lietotājam tas izraisīja šoku, jo neviens no Android vīrusa ķērājiem nevarēja to atrast un nekas neatlika kā atjaunot rūpnīcas iestatījumus :-( …. Pēc visa subjektīvi likās ka telefons ir palicis lēnāks… gods kam gods tīkla operātoram (nereklamēšu kuram) šodien ‘telefonu paņēma atpakaļ un līgumu anulēja. Telefons manā klātbūtnā tika sagatavots nosūtīšanai Samsung pārstāvim….. Izskatās ka Samsunga Kit Katam ir ”caurums”…. Nekas tamlīdzīgs nav piedzīvots ar iPhone un Windows telefoniem. Ja jau ir Android telefoniem vīrusi, tad ražotājam vajadzētu tos tirgot ar ūzinstalētām antivīrusu programmām…..

    Vērotājs
    25.04.2014 21:10

    Lūk, par uzinstalētajām antivīrusu programmām vārds vietā, jo kāpēc Samsungs piebāž telefonus ar nevienam nevajadzīgu herņu, bet par ko tik svarīgu nepadomā…

    Vērotājs
    25.04.2014 21:07

    Mjā, ja nezinātu ka Samsung, varētu noturēt par jebkuru no tiem ķīniešu lētā gala telefoniem. Dizains šķiet tāds pašvaks…

    Girts
    06.05.2014 16:31

    Pagājušonedēļ atnāca mana S3 update, kas nokāva manu telefonu. Šobrīd atrodas garantijā, bet skatos apkārt ko pirkt. Esmu nonācis pie secinājuma, ka manuprāt šobrīd pirktu S4 LTE versiju ar Snapdragon 800 procesoru (parastajiem ir 600 procesors). Cena grozās ap 360 EUR, maināma baterija un sd kartiņa mani uzrunā vairāk nekā LG G2 bez šīm iespējām. Daudzos parametros daudz neatpaliek no šī brīža flagmaņiem, taču par 40% lētāks.

    Jānis
    07.05.2014 08:52

    Iesaku SONY Z1 compact, labs jaudīgs, 4,5 collu ekrāns, jaudīgs procesors, laba kamera…. viens mīnus vidējā cena bez piesaistes 440EUR

    Kārlis
    02.07.2014 23:17

    Godīgi, esmu vīlies telefonā. Lai gan ļoti apmierina visas iespējas, ko ar viņu var sadarīt, korpus ir ļoti vājš. S4 šajā ziņā ir galvas tiesu pārāks. S5 ir paredzēts ļoti piesardzīgam lietotājam, nedod Dievs nedaudz uzspiedīsies vai ieliksi ne tajā kabatā- risks, ka ekrāns saplīsīs. Skumji, bet neiesaku, jo īpaši par tik augstu cenu.
    700eur telefonam jābūt gan tehnoloģiski pārākam, gan izturīgam (ne tikai pret putekļiem un ūdeni..)

    s5
    11.08.2014 13:58

    es velos nopirkt samsung galaxy s5 bet nezinu vai tas ie uzticams un man nokalpos.

    Evita
    07.02.2015 03:25

    Kā šī viedtālruņa lietotāja jau krietnu laiku varu teikt ka ir labs. Varbūt kādi sīkumi un detaļas traucē vai prasās uzlabot, tomēr ikdienas lietošanā un kopumā ir tiešām labs.
    Daudz ko var vienkārši izvēlēties nelietot ja nav vajadzības un tad arī netraucē.

    Ļoti patīk šis modelis, lai gan arī man zilā krāsa visvairāk patīk lai gan ja būtu izvēles iespēja bijusi tad visticamāk baltais noformējums tomēr uzvarētu

    Rihards
    08.04.2016 19:53

    Ļoti interesants un izsmeļoš raksts. Paldies! Vienīgi vēl interesē kāda ir atšķirība starp šiem Samsung S5 modeļiem – SM-G900F;SM-G900FD; SM-G901F; SM-G903F un Sm-900v ?

    Reklāma
    Līdz šim labākais Samsung Galaxy S sērijas viedtālrunis, kas pretendē uz gada labākā viedtālruņa titulu. Tas joprojām sirgst ar vecajām Samsung "kaitēm": plastmasas korpusu, aplikāciju pārbāztību un nenostrādātām funkcijām.Samsung Galaxy S5 apskats