Web Analytics
More
    Reklāma

    Bezvadu lādētāju izstrādātāji apvienojas AirFuel Alliance

    Jaunākie raksti

    Tikko paziņots, ka apvienojas divas lielākās bezvadu uzlādes ierīču veidotāju nometnes. Alliance for Wireless Power (pazīstams kā A4WP) un Power Matters Alliance (pazīstams kā PMA) turpmāk tiks dēvēti par AirFuel Alliance. Apvienošanās tika uzsākta jau šī gada sākumā. Tas nozīmē, ka Wireless Power Consortium ar savu Qi bezvadu uzlādes standartu paliek vieni paši, populārākie no Qi izmantotājiem ir Samsung, Microsoft un Qualcomm.

    Pagaidām bezvadu uzlādes tehnoloģiju karā uzvarētājs vēl arvien nav zināms. Pēc apvienošanās, AirFuel var lepoties ar 195 dalībniekiem, kas savos produktos izmatos AirFuel bezvadu uzlādes tehnoloģijas. AirFuel un Wireless Power Consortium vēl arvien savā starpā nebūs savietojamas tehnoloģijas.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka AirFuel un Qi bezvadu uzlādes standarti ir funkcionāli ierobežoti. Induktīvā uzlāde, kuras pamatā ir elektromagnētiskā lauka pārveidi elektriskajā strāvā, ar vienu uzlādes staciju var apkalpot tikai vienu ierīci. Nākotnē vajadzētu ar vienu uzlādes virsmu spēt apkalpot vairākas uzlādējamās ierīces vienlaikus. Dažbrīd par izskan doma par iespēju viedtālruni uzlādēt arī tad, kad tas atrodas vairāku metru attālumā no uzlādes stacijas.

    PMA (nu jau AirFuel) spējis panākt milzīgu atpazīstamību kopš bezvadu uzlādes punktu uzstādīšanas Starbucks kafejnīcās ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    04.11.2015 11:03

    “Populārākie no tiem ir Samsung, Microsoft un Qualcomm.” Populārākie no kiem? (vārdu spēle – tas/kas, tie/kie) Lasām apmēram šādi: Sāls un Piparu ražotāji apvienojas. Cukura ražotājs paliek viens pats. Populārākais no tiem ir Gutta, Cido un Ķekava. ??? Arti?

    04.11.2015 11:30
    Reply to  Purvavelns

    Iespējams, ka punkta vietā derētu labāk komats. Precizēšu.

    Purvavelns
    04.11.2015 11:33
    Reply to  Artis Abols

    nu re, tagad vismaz var saprast par ko stāsts! :D

    04.11.2015 11:39
    Reply to  Purvavelns

    Pateicos savam lielākajam fanam par pieskatīšanu! ;)

    Raivis Rasnačs
    04.11.2015 18:31

    Nav tā, ka viens lādētājs spēj lādēt tikai vienu ierīci. Ir arī lielāki lādētāji, uz kura var uzlikt vairākas ierīces – katrai ierīcei sava vieta. Bet vispār nedomāju, ka šiem sanāks kas labāks par Qi. Pat IKEA mēbelēs iebūvē tieši Qi lādētājus nevis kādas citas firmas ražojumu.

    Raivis Rasnačs
    04.11.2015 18:32

    Nav tā, ka viens lādētājs spēj lādēt tikai vienu ierīci. Ir arī lielāki lādētāji, uz kura var uzlikt vairākas ierīces, katrai ierīcei sava vieta. Bet vispār nedomāju, ka šiem sanāks kas labāks par Qi. Pat IKEA mēbelēs iebūvē tieši Qi lādētājus nevis kādas citas firmas ražojumu.

    VelnaPurvs
    05.11.2015 09:58

    es nekad neesmu sapratis,kā bezvadu lādētājs var būt ar vadu.Pagarinātājs caur pagarinātāju?

    Raivis Rasnačs
    05.11.2015 10:06
    Reply to  VelnaPurvs

    Un no kā tad viņš, tavuprāt, ņem strāvu? No gaisa?

    VelnaPurvs
    05.11.2015 12:47

    tad kāpēc jāraksta bezvadu?
    Tad jau bezvadu ar vadu.Man piem.ir bezvadu pele.Nu neredzu es tur vadus.Var jau protams diskutēt par barošanu pelei,bet vadu tur toč nav.

    Reklāma