Web Analytics
More
    Reklāma

    Piedāvājot darba vietas, “Tele2 Shared Service Center” aicina atgriezties Latvijā

    Jaunākie raksti

    Latvijas uzņēmums “Tele2 Shared Service Center” aicina ārvalstīs dzīvojošos latviešus un Latvijas valstspiederīgos atgriezties dzimtenē, piedāvājot darba iespējas dažādās jomās – IT, telekomunikācijas, finanses, projektu vadība, kvalitātes vadība.

    “Mēs strauji paplašinam savu darbību – tikko pārņēmām finanšu ārpakalpojumu funkciju no “Tele2 AB” Zviedrijā. Meklējot darbiniekus Latvijā, saskaramies ar situāciju, ka augstskolu IT&T absolventu skaits nav pieteikams darba devēju pieaugošajam pieprasījumam, turklāt daļa gan jauno, gan pieredzējušo IT&T speciālistu ir aizbraukuši no valsts. Mēs esam apņēmušies izmantot visas iespējas, lai aicinātu speciālistus atgriezties Latvijā, tā, piemēram, šajās dienās piedalāmies Eiropas Latviešu kultūras svētkos Briselē,” saka “Tele2 Shared Service Center” vadītājs Kims Leandersons (Kim Leandersson).

    Eiropas Latviešu kultūras svētki, kuri norit no 18. līdz 21. jūnijam Briselē, pulcē vairākus tūkstošus latviešus no visas Eiropas, tajā skaitā arī no Latvijas, un citām pasaules daļām. “Tele2 Shared Service Center” atbalsta Eiropas Latviešu kultūras svētkus, un svētku laikā uzrunās tās dalībniekus, piedāvājot darba iespējas Latvijā.

    “Kā zināms viens no būtiskākajiem nosacījumiem, lai aizbraukušie atgrieztos Latvijā, ir darba iespējas. Mūsu darba piedāvājumi ir konkurētspējīgi ne tikai Latvijā, bet arī ārpus valsts robežas, tāpēc esmu pārliecināts, ka tie daudziem liks apsvērt iespējas atgriezties mājās,” piebilst K.Leandersons.

    Ikviens aizbraukušais ir aicināts pieteikties darbam “Tele2 Shared Service Center”, aizpildot pieteikumu www.tele2.lv/SSC/.

    “Tele2 Shared Service Center” 460 darbinieki birojā Rīgā nodrošina IT&T un finanšu pakalpojumus visiem “Tele2 AB” grupas uzņēmumiem deviņās valstīs – Austrijā, Horvātijā, Igaunijā, Kazahstānā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā. “Tele2 Shared Service Center” ir ne tikai nozīmīgs uzņēmums “Tele2 AB” grupas veiksmīgā darbībā deviņās valstīs, bet arī vadošais uzņēmums IT&T un finanšu ārpakalpojumu jomā Latvijā. “Tele2 Shared Service Center” ir lielisks piemērs tam, ka Latvija var kļūt par ārpakalpojumu centru lieliem starptautiskiem uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    dfffdfd
    21.06.2015 14:11

    Uk mums maksā ap 2k euro, ko tele2 liek pretī?

    Ksspars Lccis
    21.06.2015 14:49
    Reply to  dfffdfd

    vai tad nauda visu nosaka? jums tur arī daudzas izmaksas ir daudz lielākas. bet… https://www.youtube.com/watch?v=kgd3MyQlJwM

    22.06.2015 10:14
    Reply to  dfffdfd

    Cik maksā dzīvošana UK un cik – LV?

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 11:02

    Es esmu nodzīvojis gandrīz gadu Anglijā. Bija tā – izšķiros un gribējās izvēdināt galvu. Būdams nenormāls avantūrists pēc dabas aizpēros uz Angliju. Varētu sarakstīt veselu grāmatu :D. Piemēra pēc, ņemsim vidusmēra Northampton pilsētu, kur apm. trešdaļa ir Polijas un Lietuvas imigrantu. Netālu no pilsētas ir vairākas nozīmīgas loģistikas bāzes – Homebase (mūsu Depo līdzinieks), Amazon, Ford loģistikas centrs un daudz citu līdzīgu iestādījumu, arī slavenais trīsstūrsendviču taisīšanas kantoris, kas piegādā maizes supermārketiem. Tas bija pirms 5 gadiem, bet kā runāju ar vienu paziņu – nekas daudz nav mainījies. Lielais vairums strādā par minimālo cenu (toreiz bija 5,25) vidēji 50 vai 60 stundas nedēļā – kam veselības vairāk – cenšas strādāt vairāk. Tā mēnesī var saraust ap 1500 uz rokas. Ja paveicas – vairāk. Vislētākais miteklis rindu mājā komunalka – 4 ģimenes ar kopēju virtuvīti un žurkām pagalmā izmaksā ap 50 nedēļā. Par cik tās visas darbavietas ir ārpus pilsētas, tad nākas maksāt par ransportēšanu vai autobusa biļetes. Dabs sākas astoņos, +/- pa stundai līdz/no un tu labākajā gadījumā esi mājās septiņos. Pārtiku var dabūt lētāk nekā šeit, BET – tas ir reāls džanks, tas ir vēl zem supīša līmeņa šeit. Pilsētā, loģiski nav nekādu izklaižu, vai arī tas viss ir… Read more »

    22.06.2015 11:25
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jep, esmu dzirdējis daudz šādus stāstus. Kaut kādā mērā tas ir saprotams, jo daļai Latvijā nav nekāda darba. No otras puses, gana bieži dzirdu, ka šeit uzņēmumiem reāli trūkst sakarīgu darbinieku, kas apzinīgi darīs savu darbu nevis aizdzersies pēc pirmās algas.

    Kā ir ar IT darbiem svešumā? Varbūt esi ko dzirdējis no saviem paziņām, kas strādā UK vai citviet? Tur situācijai jābūt mazliet savādākai. Vai arī nē. Jo saņemt sanāks vairāk, bet arī dzīvot gribēsies skaistāk un rezultātā atkal nekas īpaši daudz pāri nepaliek.

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 11:54

    Anglijā nevar atļauties aizdzerties pēc pirmās algas. Tur tu esi out uzreiz.

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 11:57

    ar tiem IT darbiem ir tā – tur mums priekšā ir IT ģēniju tauta – indieši. Un ļoti daudz nāk kā ārpakalpojums. Kad es aizstiepu savu CV uz spicāko darba aģentūru man tieši pateica – ar tādu pieredzi es darbu neatradīšu – viņi vienkārši nevar piedāvāt neko zemāku pēc definīcijas. Atliek tikai bez CV iet uz rūpnīcu vai noliktavu. Bet es mēnesi nostrādāju vnk ģeniālā darbā. Bet tas cits stāsts un ne te.

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 12:07

    vēl viens mazs pastāstiņš: man dradzene dažas dienas nostrādāja vienā darbā iekārtošanas kantorī. Priekšnieks, lietuvietis palūdz, lai viņa atsūta savu CV. Viņs iegāja savā yahoo meilā, lai pārsūtītu – iedomājies, tas leitis monitorē datorus, ielīda viņas meilā un redzēja,ka viņa sūtījusi cv citiem un atlaida viņu. Tu zini, kas ir tas zilais bildītē – pildspalva, ko izsniedz darbiniekiem. Vislētākā possible. Un vienā kantorī uz datora stāvēja win3.1. wordam pietiek. jo strādā.

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 11:27

    Tas bija tā – īsumā un vulgarizējot. Un ja kāds iebilst, tad lūdzu – uzrakstiet savu stāstu. Savu dienu, kā dzīvojat, kā strādājat, kur iepērkaties un ko ēdat. Un kā izklaidējaties. Aprakstiet savu dzīves kvalitāti TUR.

    strādnieks
    22.06.2015 15:06
    Reply to  dfffdfd

    Nu atkarīgs ko Tu māki un kā sevi pārdod/Tevi nopērk. Mums aizgāja Siebel speciālists uz tele2 mūkusalas, ļoti sakarīgs džeks, manā darba vietā viņš saņēma 1350lvl, tur maksājot vairāk, tātad 2k eiro būs easy. Darbs tur nekas īpašs, kā jau visur, k-kādas vecas sistēmas, vadītājs kāds nu trāpas. Kā teju jebkurā darba vietā.

    Man tiešām Tevis žēl dzīvojot pa 2k€ UK. Ouch. Šeit mans privātais dzīvoklis rīgas centrā ar gāzi maksā ~90€/mēn visu ieskaitot, eiropā par tādu naudu matraci dabūt nevar, bet tā aizbraukšanas slimība jāpārslimo ;) pēc pieciem nodzīvotiem gadiem ziemeļeiropā bučoju šito zemi gandrīz :) gandriz. ;)

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 15:32
    Reply to  strādnieks

    nebučojot savu zemi nekas prātīgs dzīvē nesanāks. bet nu mankurtiem to nesaprast.

    Tom Aac
    23.06.2015 14:22

    Pirms vainot darbaspēka trūkumu, es Tele2 ieteiktu vispirms tikt galā pašiem ar sevi. Es pirms pāris gadiem kāreiz aizsūtīju savu CV uz Tele2 SSC. Uzminiet kādu atbildi es saņēmu? Nekādu! Nulle! Tāds uzņēmums, kurš nerespektē potenciālos darbiniekus nav pelnījis kvalificētu darbaspēku. Tagad esmu viens no tiem IT inženieriem, kurš strādā ārzemēs un daļēji pie tā ir vainīgi tādi uzņēmumi kā Tele2. Pat nezinu cik viņiem vajadzētu man piedāvāt, lai es vispār izskatītu iespēju atgriezties un tur strādāt.

    Reklāma