Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S6 apskats

    Labākais šī gada Android viedtālrunis publikai, kas ir gatava par to maksāt iPhone cenu.

    Jaunākie raksti

    Kopš tehnoloģiju izstādes Mobile World Congress 2015 priekšvakarā notikušās Samsung Galaxy S6 un Galaxy S6 edge prezentācijas ir aiztecējis gana daudz ūdens, beidzot esmu redzējis tiešo konkurentu HTC One (M9) un apkopojis domas par Samsung piedāvājumu gada Android flagmaņu kategorijā. Vienīgi LG G4 flagmanis vēl nav nonācis mūsu rokās, uz to vēl dažas nedēļas jāpagaida. Ja pēkšņi atklāsies, ka tas nes kādas jaunas vēsmas, būs jāpapildina arī šis apskats.

    Huh, Samsung pēdējā laikā iet traki. Līdz šim ir ticis saradīts milzum daudz dažādu neizteiksmīgu ierīču, kas nu vairs nav spējīgas konkurēt nedz ar Apple iPhone dārgajā galā, nedz ar lētajiem “ķīniešiem” budžeta un vidējās klases galā. Jau vairāk nekā gadu ceturksni pēc ceturkšņa Samsung ienākumi krīt un uzņēmumam vairāk kā jelkad iepriekš ir nepieciešams patiešām spēcīgs produkts. Manuprāt, pareizā virzienā ieturētas jaunās Galaxy A sērijas ierīces (esam atzinīgus vārdus veltījuši Samsung Galaxy A3 un Galaxy A5 viedtālruņiem). Šīs ierīces pārsteidza ar kvalitatīvi nostrādātiem korpusiem (ierasto plastmasu nomaina metāla elementi) un patīkamu darbību. Arī abas Galaxy S6 ierīces ir Samsung netipiski labi nostrādātas, joprojām tehniski spēcīgas un uz tām liktas lielas cerības.

    Palūkosim cik tās ir pamatotas un vai par šo produktu ir prāta darbs izdot tādu naudas kalnu par ko var nopirkt iPhone, kas jau gadiem ir uzskatāms par viedtālruņu “augstā” gala zelta standartu. Ja godīgi, mani māc zināma skepse un diez vai es Pepsi pirktu par Coca-Cola cenu.

    DSC06285

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5 (Lollipop), TouchWiz UI
    • Ekrāns: Super AMOLED, 5.1 colla, 1440 x 2560, ap 577 ppi, Corning Gorilla Glass 4 (Gorilla Glass 4 ir arī aizmugurē)
    • Procesors: Exynos 7420, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli, četri 2.1 GHz Cortex-A57 kodoli, Mali-T760MP8 video apakšsistēma
    • RAM: 3 GB
    • Atmiņa: 32/64/128 GB, microSD nav
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC, ANT+
    • Kameras: 16 megapikseļi (Sony sensors), 2988 x 5312 punkti, HDR, sejas noteikšana, optiskā attēla stabilizācija. 1080p ar 60 fps un 2160p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1440p video
    • FM Radio: nav
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS, Beidou
    • Papildus: e-kompass, ātra uzlāde ar saderīgu sienas lādētāju, Qi un PMA bezvadu uzlāde, 115 GB OneDrive
    • Izmēri un svars: 143.4 x 70.5 x 6.8 mm, 138 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2550 mAh
    • Cena: 32 GB versija sākot no 615 eiro interneta veikalos, cena pie operatoriem ap 699 eiro

    Izskats un uzbūve

    Es pilnībā piekrītu apgalvojumam, ka Galaxy S6 ir pats skaistākais un vislabāk nostrādātais Samsung radītais viedtālrunis. Līdz šim visi Samsung flagmaņi bija veidoti no plastmasas un tikai pagājušā gada beigās izlaistais Galaxy Note 4 milztelefons aizsāka nopietnu metāla pielietošanu Samsung mobilo ierīču jomā. Es negribētu teikt, ka jaunais Galaxy S6 ir visskaistākais un vislabāk nostrādātais viedtālrunis visā industrijā, tomēr Samsung iekšienē ir pamatīgi mainījies, lai šāds produkts un tieši tādā izpildījumā vispār ieraudzītu dienasgaismu.

    Ja iepriekš Samsung savus produktus ir veidojis tā, lai tie apmierinātu pēc iespējas vairāk dažādu cilvēku intereses, tad jaunajā Galaxy S6 (salīdzinot ar priekšgājēju Galaxy S5) mēs esam zaudējuši baterijas nomaiņas iespēju, atmiņas karšu slotu un ūdensizturību. Tas pats ir noticis arī programmatūras frontē. Ja vēl pāris iepriekšējos Galaxy S sērijas flagmaņos Samsung centās iestrādāt gaziljons funkcijas (liela daļa no kurām bija liekas vai/un slikti nostrādātas), tad jaunajā Galaxy S6 valda patīkama tīrība un tas lieliski atsaucas uz kopējo ierīces ātrdarbību un lietojamību. Šis ir ļoti būtisks moments, kas norāda uz Samsung spēju mainīties (ha, jo otra alternatīva ir iet Nokia ceļu?), taču tas gan nenozīmē, ka Samsung neveidos citas Galaxy S6 papild-versijas, lai iepriecinātu pēc iespējas vairāk cilvēku. Baumo, ka jau pavisam drīz pārdošanā nonāks arī Galaxy S6 izturīgā versija.

    Lai arī pagājušā gada Galaxy S5 plastmasas korpusam var saskatīt arī praktiskuma iezīmes (tas telefons tik tiešām ir ērti noturams rokā un neslīd no tām laukā kā glums ziepes gabals), tomēr tieši lētie “ķīnieši”, kas jaudīgas un jau pietiekami labi nostrādātas ierīces spēj piedāvāt par būtiski zemākām cenām, ir spieduši Samsung beidzot radīt patiešām premium produktu, kas būtu jābūt par to prasītās milzu naudas vērtam. Un Samsung dizaineri un inženieri šoreiz patiešām ir centušies. Telefons iestrādāts viengabala metāla rāmī un abas tā puses sedz stikls. Šādas uzbūves dēļ gan ir nācies upurēt nomaināmu bateriju, ūdensizturību un pat atmiņas kartes slotu. Daļai pircēju tie būs būtiski trūkumi, kas liks lūkoties cita telefona virzienā. Telefona aizmugurē jūtami izvirzīta ir kameras acs – šāds risinājums “izlec” no visādi citādi prātīgi nostrādātā korpusa. Bet acīmredzot inženieri citādi nav spējuši tik plānā ierīcē iestrādāt kameru ar kaut cik spējīgu optiku. No otras puses, šim “trūkumam” ir arī pluss – telefons ir viegli piepacelts un tādējādi vieglāk paņemams no plakanas virsmas.

    DSC06266

    Pozitīvi, ka Samsung savu šī gada flagmani nav padarījis vēl lielāku, jo tad tas vairs nebūtu ērti lietojams. Patiesībā Galaxy S6 ir kļuvis mazliet šaurāks, plānāks un vieglāks par savu priekšgājēju. Pie tam, displeja izmērs palicis tās pašas 5.1 collas izmērā. Telefonu rokā turēt ir patīkami. Ja HTC One sērijas flagmaņi ir kā brutāli metāla kluči, tad jaunais Galaxy S6 tīri sajūtu ziņā šķiet tāds civilizētāks sakaru rīks. Samsung varbūt nav izdevies pogas un caurumus ap telefona korpusu izvietot simetriski (raksts tendenciozs, bet bildes apskatīt ir vērts), tomēr rezultāts ir pietiekami funkcionāls. Vadības elementi ir pareizajos izmēros, vietās un spiežas patiešām patīkami.

    Telefona apakšpusē atradīsim microUSB (v2.0) pieslēgvietu ierīces uzlādei un datu pārraidei, kā arī skaļruņa un mikrofona atveres un 3.5mm audio pieslēgvietu. Ierīces virspusē redzēsim infrasarkano staru raidītāju (telefonu varam izmantot kā TV pulti) un vēl vienu mikrofonu nevēlamo trokšņu slāpēšanai.

    Galaxy S6 nav šķīries no fiziskas (Home) pogas un tā ir nostrādāta perfekti. Klikšķis ir pamatīgs un stabils. Abpus šai pogai ir skārienjutīgas zonas (bildē zemāk to apgaismojums ir izslēgts), kas nodrošina Android sistēmas navigācijas funkcijas. Mājas pogā, tāpat kā priekšgājējam modelim, ir iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītājs un beidzot pirksts vairs nekur nav jāslidina – atliek to uzlikt uz pogas un tiksim telefonā. Atceros, ka Galaxy S5 laikos man bija pretenzijas par šīs funkcijas darbību, tad Galaxy S6 tas beidzot ir pietuvojies Apple veidotā Touch ID sensora darbības kvalitātei. Jaunais telefons pirkstu nospiedumus nolasa ērtā veidā un precīzi. Malači!

    DSC06283

    Kad es Galaxy S6 paņēmu rokās pirmo reizi, automātiski tā korpusa uzbūves kvalitāti gribējās salīdzināt ar iPhone, ko Samsung sava flagmaņa prezentācijā apcēla vairākas reizes. Ja godīgi, tad Galaxy S6 ir uzbūvēts jauki, bet tas vēl ne tuvu nav iPhone līmenis. Pepsi, jā, bet ne Coca-Cola. Piemēram, attēlā zemāk mēs varam uzskatāmi redzēt, ka kamera nav iecentrēta tieši centrā un uz “tumšākiem” Galaxy S6 modeļiem var labi redzēt, ka starp stiklu un metāla rāmi ir šķirba, kur laika gaitā krāsies putekļi. Ja Galaxy S6 nemaksātu iPhone cenā, tad es varbūt šādām smalkām niansēm varētu nepievērst tik lielu uzmanību. Bet diemžēl tas tā nav un tāpēc Samsung nākas saņemt pamatotu kritiku. Šobrīd blakus man ir arī jaunais Huawei P8 flagmanis un tā korpuss man šķiet simetriskāk uzdizainēts un kopā salikts patiešām labi. Un šī ierīce maksā ~250 EUR mazāk nekā Samsung veikums. Jebkurā gadījumā Galaxy S6 manā skatījumā ir vislabāk nostrādātais Samsung viedtālrunis un viens no labākajiem šogad izlaistajiem Android viedtālruņiem.

    DSC06277

    Galaxy S6 nopērkams vairākās košās krāsās un šādā ziņā noformējums ir izdevies. Telefoni ir patiešām izskatīgi un pamanāmi jau pa gabalu. Tuvumā – viegli nospeķoti. Interesanti, ka smaragdzaļais krāsojums ir pataupīts dārgākajam Galaxy S6 edge modelim. Šādā izpildījumā telefons izskatās pasakaini! Pircējiem tiek piedāvāti arī vairāku veidu vāciņi, tomēr tik labi nostrādātu telefonu gadījumā man tie šķiet nepietiekami augstvērtīgi. Bet ja pircējs ir gatavs savu maku pavērt plašāk, varēs piemeklēt patiešām kvalitatīvus un augstvērtīgus Montblanc veidotus aksesuārus.

    galaxy-s6-colors

    Gribētos, lai telefona vibrozvans ir mazliet spēcīgāks, taču šoreiz Samsung ir labi pastrādājis skaņas ziņā – telefons skan labi un skaļi gan austiņās, gan caur iebūvēto skaļruni.

    Lai arī cik svarīgs būtu ierīces dizains un korpusa uzbūvē izmantotie materiāli, tomēr ar to vien nepietiek, lai radītu pilnvērtīgu mobilo ierīci. Vajag arī pēc iespējas labāku tehnisko aprīkojumu, kameru un displeju par ko runāsim tālāk.

    Ekrāns

    Samsung Galaxy S6 ir aprīkots ar jaunākās paaudzes Samsung veidotu AMOLED displeju, ko no skrāpējumiem sargā Corning Gorilla Glass 4 aizsargstikls. Displeja izmērs ir 5.1 colla un tam ir 1440 x 2560 pikseļu (~577 ppi) izšķirtspēja. Nu jau vismaz pāris modeļus Samsung nevar pārmest par AMOLED displeju nedabīgajām krāsām, mūsdienās tie ir ļoti kvalitatīvi nostrādāti. Samsung vēsta, ka Galaxy S6 displejs ir kļuvis izteikti spilgtāks (līdz pat 600 nitiem), tomēr automātiskajā apgaismojuma režīmā šo spilgtumu nekad neredzēsim (tas ir ap 330 nitiem). Šādi telefons rūpējas par to, lai displejs neiztukšotu baterijas krājumus pārāk ātri. Tāpat viss vislabākajā kārtībā ir arī ar skatu leņķiem un atspīdumiem. Es joprojām uzskatu, ka 1440p izšķirtspēja telefonos ir nevajadzīgi augsta, tomēr cepuri nost – Samsung ir radījis vienu no kvalitatīvākajiem displejiem.

    Veiktspēja un akumulatora spējas

    Samsung ir spēcīgs mobilo procesoru ražotājs un jau dažos iepriekšējos telefonos (arī flagmaņos) ir tikuši iestrādāti Samsung veidoti procesori. Piemēram, pagājušā gada Galaxy S5 dažādos reģionos bija pieejams ar dažādiem procesoriem. Bija versijas ar Qualcomm Snapdragon un bija versijas ar Samsung Exynos procesoriem. Jaunais Galaxy S6 situāciju vienkāršo un visas šī telefona versijas darbojas ar Samsung Exynos 7420 procesoru. Exynos 7420 14 nm izveides tehnoloģijas procesors. Tam ir četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.1 GHz Cortex-A57 kodoli, kā arī Mali-T760MP8 video apakšsistēma. Bieži peltā Exynos 7420 alternatīva ir Snapdragon 810 procesors. Ierīce ir aprīkota ar 3 GB operatīvo atmiņu un ātru 32, 64 vai 128 GB iebūvēto atmiņu. Un ātrumu es nepieminu tāpat vien. Galaxy S6 ir pirmās Samsung ierīces, kas eMMC vietā izmanto jauno UFS (Universal Flash Storage) standartu, kas papildus citiem ieguvumiem ļauj nodrošināt līdz 720 MB/s datu pārraides ātrumu. Konkrētajā telefonā gan tehniski ir ierobežojums uz 300 MB/s, tomēr pat ar to Galaxy S6 atmiņa lasīšanas un rakstīšanas brīžos ir ātrāka par praktiski visiem konkurentiem. Tam ir liela nozīme, jo ātra atmiņa noder ne tikai aplikācijai, bet arī ātrai uzņemto fotogrāfiju un video uzņemšanai. Galvenais rūpēties par to, lai telefona atmiņa nav pilnībā piebāzta ar datiem. Šādā gadījumā uz ātru tās darbību varam necerēt.

    Ar pamatīgu veiktspējas testu analīzi var iepazīties citviet (piemēram, AnandTech), tomēr mēs vairāk koncentrējamies uz praktisko lietojamību. Telefons ir ļoti ātrs un, kā jau flagmanim pienākas, spēs darbināt visas šobrīd aktuālās aplikācijas un spēles. Mali T760MP8 video sistēmas veiktspējas ziņā Galaxy S6 ir pamatīgi priekšā visiem Android konkurentiem un salīdzinot ar Galaxy S5 veiktspēja ir pat dubultota. Aktīvi darbinot aplikācijas telefons mēdz uzsilt, tomēr nenovēroju pārlieku ierīces karšanu.

    Pamatīgi atvieglinātā lietotāja saskarne ļauj telefonam darboties pietiekami plūdeni, tomēr pēc aptuveni nedēļu ilgas aktīvas telefona lietošanas novēroju Android tik ierasto (un daudziem pat pašsaprotamo) iebremzēšanu. Tā nav kritiska, bet tā ir. Iespējams situācija uzlabosies ar programmatūras atjauninājumiem. Tāpat var labi just, ka ar Samsung veidoto tīmekļa pārlūku lapas veras ātrāk nekā ar Chrome. Jācer, ka Samsung šo lietu sakārtos, jo Chrome tomēr ir ļoti populārs pārlūks.

    2015-03-29 19.50.27 2015-03-29 19.50.37 2015-03-29 19.50.33

    2015-03-29 19.19.23 2015-03-29 19.45.49 2015-03-29 19.38.16

    Ja mēs runājam par Galaxy S6 baterijas spējām, tad uzreiz jānorāda, ka šoreiz lietotājs pats telefona bateriju nevarēs nomainīt – tā ir iebūvēta korpusā. Interesanti, ka Galaxy S6 2550 mAh baterija ir “mazāka” nekā 2800 mAh baterija, kas bija iebūvēta priekšgājēja Galaxy S5 korpusā. Tomēr par mobilās ierīces darbības ilgumu ar vienu uzlādi nevar spriest tikai pēc šī viena parametra un “norakstīt” Galaxy S6 būtu aplami. Praksē šis telefons spēs nodrošināt pilnas darba dienas darbību un mierīgākās brīvdienās varbūt pat varēsim neslēgt to pie lādētāja katru nakti. Filmas ar vienu uzlādi varēsim skatīties aptuveni 10 stundas no vietas. Telefonam ir vairāki enerģijas saudzēšanas režīmi, agresīvākais no kuriem krietni ierobežo telefona funkciju klāstu un ekrānu padara “melnbaltu”. Šī ideja man gan pašā saknē šķiet greiza (kāpēc jāpērk viedtālrunis, ja neplānojam lietot tā iespējas), tomēr dažas reizes gadā varēsim izvilkt pāris dienas no vietas. Piemēram, ja dodoties brīvdienās atstājam lādētāju mājās.

    Tomēr tas nav viss, jo Galaxy S6 ir iebūvēta bezvadu uzlādes funkcija, kas atbalsta abu populāro bezvadu uzlādes standartu (Qi un PMA) aksesuārus. Ar bezvadu lādētāju gan neiegūsim pašu ātrāko uzlādi, tomēr tas ir ērti – uzliec telefonu uz lādēšanas paliktņa un aizmirsti par to. Savukārt ar vadu telefons uzlādējas ļoti ātri – no 0 līdz 100% ierīci var uzlādēt aptuveni pusotras stundas laikā (iPhone 6 uzlādēt būs par pusstundu ilgāk). Galaxy S6 gan nav vienīgais telefons, kas piedāvā ātru ierīces uzlādi, tādu atbalsta arī Galaxy Note 4, LG G Flex 2 un HTC One (M8).

    Kamera

    Galaxy S6 ir saņēmis 16 megapikseļu aizmugurējo kameru. Tās pamatā ir Sony (IMX240) attēlveidošanas sensors, kas izmantots arī Galaxy Note 4 viedtālrunī. Iesākumā jau jānorāda uz to, ka divreiz nospiežot mājas pogu, zibenīgi atvērsies kameras aplikācija. Šo ātro kameras atvēršanos Samsung uzsvēra flagmaņa prezentācijas pasākumā un tā tik tiešām darbojas ātrāk nekā jebkuram citam telefonam. Jaunajā telefonā Samsung ir uzlabojis kameras optiku (f/1.9) un ar infrasarkano sensoru labāk nosaka baltā balansu. Tāpat Galaxy S sērija ar šiem telefoniem tiek pie optiskās attēla stabilizācijas funkcijas (tā jau iepriekš gan bija Galaxy Note 4). Priekšējā kamera nu “paaugusies” līdz 5 megapikseļu sensoram.

    Kā jau Samsung Galaxy S sērijas ierīcēm pierasts, kameras aplikācija piedāvā patiešām daudz dažādu attēlu un video iestatījumu un efektu. Par laimi, automātiskajā režīmā vairums no tiem ir uzmanīgi paslēpti nost no acīm, bet ja tomēr vēlamies padarboties nopietnām, varam tos meklēt Pro režīmā. Nopietniem profesionāļiem gan ar šī telefona kameras funkcijām var būt par “īsu”, bet tipiski viņiem ir citi nopietnāki fotoaparāti. Vidējam ierindas pilsonim Galaxy S6 kameras iespēju būs vairāk kā pietiekami!

    Telefons spēj uzņemt patiešām kvalitatīvas fotogrāfijas un video pie tam ļoti dažādos apstākļos, sākot no makro fotogrāfijām, līdz portretiem un dabas ainavām. Kamera ne tikai ātri palaižas, bet arī ātri fokusējas uz izvēlētajiem objektiem, tāpēc ar šo telefonu bildēsim un filmēsim daudz. Vairāk par kameras iespējām var izlasīt mūsu Galaxy S6 edge apskatā.

    Ar Samsung Galaxy S6 uzņemto attēlu piemēri:

    2015-03-27 11.37.22

    2015-03-22 13.59.17

    2015-03-29 13.31.03

    2015-03-29 21.45.07

    Programmatūra

    Atceros, ka kopš pašām pirmajām Samsung veidotajām Android ierīcēm, visos laikos esmu izteicis pārmetumus par uzņēmuma izstrādāto TouchWiz lietotāja saskarni. Manuprāt, tā vienmēr ir bijusi bezjēdzīgi koša un gadiem ejot uz priekšu apaugusi ar vajadzīgām un nevajadzīgām funkcijām. Galaxy S4 un Galaxy S5 laikos telefona programmatūra bija pilnīga miskaste un telefons attiecīgi darbojās – bremzēja un kārās vienā laidā. Man ir patiess prieks, ka Samsung ir sapratuši, ka tas nav pareizais veids kā darboties Android 5.0 (Lollipop) ērā un šoreiz flagmanis netiek lieki noslogots ar briesmīgu saskarni. Nevar teikt, ka jaunais telefons kļuvis būtiski mazāk funkcionāls – daļa iespēju joprojām ir pieejamas. Tomēr beidzot ir ieviesta tik ilgi gaidītā kārtība un telefons pat spēj darboties plūdeni.

    Galaxy S6 sērijas ierīcēm Samsung ir sadarbojies ar Microsoft un tāpēc uz telefoniem uzreiz iegūsim vairākas Microsoft veidotas aplikācijas (OneDrive, OneNote un Skype), kā arī 100 GB (uz diviem gadiem) bezmaksas vietas OneDrive mākoņservisā. Lai motivētu cilvēkus izmantot Samsung aplikāciju veikalu, ražotājs veselu lērumu (arī noderīgu) aplikāciju un cita satura (piemēram, preses abonementu) piedāvā par velti (vai ar atlaidēm).

    2015-03-21 09.13.52 2015-03-29 18.29.23 2015-03-29 18.28.25

    2015-03-29 18.29.38 2015-03-29 18.29.58 2015-03-29 18.30.28

    2015-03-29 18.31.12 2015-03-29 18.31.21 2015-03-29 18.34.23

    2015-03-29 18.35.47 2015-03-29 18.36.46 2015-03-29 18.40.11

    2015-03-29 18.38.28 2015-03-29 18.42.05 2015-03-29 18.43.17

    Krietni atjaunota arī S Health aplikācija. Tagad tajā parādījušies “apbalvojumi” par lieliski paveiktu darbu – vairāk noietiem soļiem, aktīvāku dienu un tas var motivēt kustēties vairāk un tādējādi būt veselīgākam. Tāpat tagad aplikācijā varam norādīt izdzertā un apēstā daudzumu. Telefona aizmugurē novietotais sensors joprojām ļauj noteikt pulsu, kā arī skābekļa daudzumu asinīs un stresa līmeni. Telefons lieliski sadarbojas ar dažādām Samsung veidotām viedajām aprocēm un pulksteņiem, piemēram, Samsung Gear S.

    Secinājumi

    Ar Galaxy S6 it kā viss ir skaidrs uzreiz un tomēr beigās tik un tā paliek jautājumi. No vienas puses, tas ir tehniski spēcīgs un patiešām spējīgs produkts, kas šobrīd gan veiktspējas testos, gan praktiskā lietošanā izpogās teju visus konkurentus. Telefons beidzot ticis pie premium kvalitātes dizaina un korpusa materiāliem, tam ir lieliska kamera un beidzot savesta kārtībā ierīces lietotāja saskarne. Šajā telefonā ir patiešām daudz lietu, kas var patikt.

    Tagad par negatīvo. Patiesībā man ir pretenzijas tikai par šī telefona cenu, jo es neesmu gatavs maksāt iPhone vērtu maksu par telefonu, kuru paņemot rokā nejūt, ka šādas lielas naudas ieguldījums ir tā vērts. Bet to varam novelt uz faktu, ka šis ir Samsung pirmais tik nopietni būvētais metāla un stikla telefons. Iespējams jau nākamgad atšķirība vairs nebūs tik jūtama. Nevar tā vienkārši par premium produktu kļūt tikai uzliekot premium cenu. Pierasts, ka Android pasaulē cilvēki tomēr vairāk raugās uz iespējām, kas tiek saņemtas pret ieguldīto naudu, tāpēc arī tik populārs ir OnePlus One vai Huawei ierīces. Ja runājam par Huawei, tad šī ražotāja jaunais flagmanis Huawei P8 maksās par 250 eiro mazāk nekā Galaxy S6, tomēr vismaz korpuss tam ir izveidots simetriskāks un precīzāk salikts kopā. Nezinu kā jums, bet iegādājoties Android telefonu man 250 eiro starpība ir būtiska. Tomēr Samsung nav arī drūmākais piemērs, jo, piemēram, HTC One (M9) maksā >750 eiro. Ja HTC One (M9) ir telefons īsteniem HTC faniem, tad Galaxy S6 sērijas ierīces ir vislabākā izvēle pēc jaudīga un iespējām bagāta flagmaņa tīkojošiem cilvēkiem. Es pat teiktu, ka tas ir flagmanis (maksātspējīgām) masām. Ja vēlamies arī kādu šļuku imidža “pa lēto”, tad stiepjam maciņus uz iPhone 6 pusi, bet ja nauda nav jautājums, tad Vertu un tamlīdzīgi luksusa klases produkti būs īstā izvēle.

    Samsung Galaxy S6 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Labākais šī gada Android viedtālrunis publikai, kas ir gatava par to maksāt iPhone cenu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    9
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    9
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    29 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dāvis Viļums
    25.05.2015 17:29

    Pēc 3 nedēļu liedošanas, bez pamanāma iemesla, pēkšņi palika par ķieģeli. Piespraužot pie lādētāja gaismiņa nedega un pilnīgi nekādi nereaģēja. Vienkārši bija melns un nebija ieslēdzams, bateriju arī izņemt nevarēja, kā vecākiem modeļiem būtu darījis līdzīgos gadījumos. Samsung servisā nevarēja pateikt kas par vainu, viņi arī nevarēja ieslēgt, nedēļas laikā nomainīja mātesplati un ekrānu. Tagad iet, bet visi dati zaudēti, jo SD kartes nav, kura būtu izņemama. Par to, kāpēc tā gadījās nevarēja paskaidrot un kā to novērst nākotnē arī ne. Atliek cerēt un turēt mājās drošības modinātāju.

    x
    25.05.2015 18:52
    Reply to  Dāvis Viļums

    vajadzēja izvēlēties lai dod vietā jaunu telefonu, nevis reanimēt gļukaino.

    Dāvis Viļums
    25.05.2015 19:08
    Reply to  x

    To arī vēlējos, bet Samsung serviss nevēlējās to darīt, jo jaunu telefonu iemainītu ja problēma būtu bijusi pirmajās 2 nedēļās, bet tā kā telefons par ķieģeli kļuva trešajā, viņi to nemainīja bet laboja.

    x
    25.05.2015 19:42
    Reply to  Dāvis Viļums

    tevi piekrāpa…pirmajos 6 mēnešos pircējs var izvēlēties naudu, apmaiņu vai remontu.

    Dāvis Viļums
    25.05.2015 20:31
    Reply to  x

    Nu tas bija oficiālais Samsung serviss, bet telefonu pirku pie operatora, operators piedāvāja salabot 2 nedēļu laikā bet apmainīt varēja pie tā tikai pirmajās 2 nedēļās, jo viņi vēl vēlējās sūtīt uz ekspertīzi noskaidrot, bet oficiālais Samsung serviss salaboja nedēļas laikā, jo zināja ka tā ir ierīces vaina. Man vispār jau visi dokumenti ir gan par pirkumu, gan remontu, bet vai ir vērts griezties pie Samsung pārstāvjiem, lai skadro šo situāciju vai likties mierā. Ja viņi grib būt Apple lauciņā, tad viņiem vajadzētu nākt klientiem pretī. Kā nekā šis ir jau trešais Galaxy telefons pēc kārtas, kuru ņemu, bet, ļoti iespējams, pēdējais.

    Ksspars Lccis
    25.05.2015 20:38
    Reply to  Dāvis Viļums

    datus vajag glabāt mākonī… bet nu bad luck… tā gadās pat aifoniem… :(

    ceee
    25.05.2015 18:37

    nu brrrriesmigi objektivs, ka vienmer. Pepsi manā galā ir dārgāks par kolu, un es tapat perku to.

    25.05.2015 21:26
    Reply to  ceee

    Oreo un Domino :P

    A
    25.05.2015 19:51

    Kas tā par “ātro uzlādi”? :) Man S4 arī uzlādējas no 0 līdz 100 tieši pusotrā stundā..

    25.05.2015 21:17
    Reply to  A

    Ar kādu lādētāju? Cik lasu, tad SGS4 tipiski pilna uzlāde ilgst ilgāk par 2 stundām. Jebkurā gadījumā ar jaudīgiem (vismaz 2A) lādētājiem mūsdienīgi telefoni uzlādējas jūtami ātrāk, tiesa baterija pastiprinātās silšanas dēļ ātrāk zaudē savu resursu.

    A
    26.05.2015 15:12

    Oriģinālais 2A lādētājs un stock kernel. Lai gan kad bija custom kernel, tad varēja redzēt, ka viņš lādē tikai ar 1a, nevis ar 1,9,kas ir maksimālais..

    Nekad nav ilgāk par pusotru stundu no 0 bijis jāgaida, arī kad nebija nekas rootos un darīts.

    Muris
    25.05.2015 19:57

    Sadaļā “Veiktspēja un akumulatora spējas” 2.rindkopā S6 salīdzināts ar S6 (vajag būt S5)
    edit –> delete comment

    varisb
    25.05.2015 20:40

    kas ilgi nāk tas labi nāk… ilgi gaidītais apskats beidzot ir klāt..Prieks ,ka Kristaps solījumu izpildīja .prieks lasīt!Ceru no tavas buses arī lg g4 apskatu.

    25.05.2015 21:24
    Reply to  varisb

    Paldies! Jā, pēdējā laikā esmu savu ikdienu aizpildījis ar dažādu organizatoriskas dabas jautājumu risināšanu, tāpēc pašai rakstīšanai laika neatliek tik daudz kā gribētos. Tāpēc prieks par katru garāku rakstu, ko tomēr esmu sarūpējis lasītājiem.

    Uz testu sagaidīsim arī LG G4, bet arī līdz tam vēl vesels lērums iespaidu ar kuriem vēlos te padalīties. Stay tuned! :)

    Uldis M.
    25.05.2015 22:55

    O, skatos ka Jeep Renegade apskats arī kaut kad būs :)

    25.05.2015 23:07
    Reply to  Uldis M.

    Jā, pirms kāda laiciņa man bija iespēja izbraukties arī ar šo interesanto auto. Tā kā guvu pietiekami spēcīgus iespaidus, tad būs tie smuki jāsaraksta šeit Kursorā. Ar to auto nav iespējams vienkārši pabraukt pa šoseju, visu laiku gribas nobraukt nost kaut kādos bezceļos :)

    Uldis M.
    26.05.2015 09:51

    Zināma sajūta :D
    Man bija tieši tāpat kad biju dabūjis uz visu dienu savā rīcībā Subaru Foresteru. Tu brauc pa šoseju – bet visu laiku tavu skatienu un domas piesaista kaut kādi meža celiņi un visādas bezceļu vietas…
    Patiesībā pabraucot ar šāda tipa auto tev nāk apskaidrība!
    Kad pēc vienas ass piedziņas vieglajiem auto tu dabūn pabraukāties ar kaut ko tādu – tu pēkšņi apjēdz, ka visu dzīvi esi sevi nepamatoti ierobežojis, jo esi pieņēmis par pašsaprotamiem faktus ka ne visi ceļi ir izbraucami un ka tas ir normāli ka kaut kur nevar iebraukt – sevišķi nepiemērotos laika apstākļos. Un tad tu saproti ka štrunts par nedaudz lielāku degvielas patēriņu vai nedaudz dārgākām riepām… Tas ir tā vērts ka tu vari aizbraukt visur kur gribi, nevis no ceļa līdz ezeram iet kājām vai mašīnu atstāt ceļa malā kad ziemā aizbrauc apciemot radus dziļos laukos.

    Atvainojos par beztēmas komentu Galaxy S6 apskatā :)

    27.05.2015 11:04
    Reply to  Uldis M.

    Uz Foresteru es arī metu aci, gribu ar to izbraukt. Tas auto varētu būt praktiska izvēle.

    Ja runājam par krosoveriem kā tādiem, tad man atkal arvien vairāk sāk likties, ka to popularitāte ir neadekvāti augsta. Nu nemaz tik bieži mēs vairums nebraucam nost no ceļa un trakos bezceļos vairums mūsdienīgo krosoveru īsti nekur netiks. Ta klīrenss par zemu, ta riepas nederīgas, ta pilnpiedziņas sistēma nespējīga.

    Proti, jāsaprot kam to auto pērkam. Ja ikdienā viens vai divi vizinamies pa pilsētu, tad visprātīgākā izvēle būtu kāds mazauto. Ja dzīvo lauku rajonos un slikti ceļi ir ikdiena, tad var skatīties uz ko augstāku un pilnāku piedziņu. Bet pilsētā dragāt ar krosoveriem un džipiem ir par traku. Nedz ērti, nedz efektīvi.

    Uldis M.
    27.05.2015 12:20

    Tavs komentārs man atsauca atmiņā kā Džeremijs Klarksons pagājšnedēļ pa TV6 rādītajā Topgear sērijā (S20E05) izteicās par krosoveriem – ka tauta pērk krosoverus jo vienreiz gadā tie atvaļinājumā brauc uz kemperu parku atpūsties. “Tas ir bezjēdzīgi! Es taču nestaigāju visu gadu slēpjzābakos tikai tāpēc ka reizi gadā braucu uz alpiem slēpot!” bija vēl kaut kas par ūdenslīdēju masku u.t.t. bet ideja skaidra :)
    Par krosoveru popularitāti Latvijā – manuprāt šī popularitāte ir pamatota, pat ja tu dzīvo Rīgā! Mikrorajonu pagalmos bedres tādas ka vieglais normāli nevar pārbraukt, apmales tādas ka rauj nost bamperus, ziemā pagalmi netiek tīrīti – jārokas un jābuksē paša spēkiem, un galu galā ik pa laikam nedēļas nogalēs taču jāpiestūķē pilna mašīna un jāaizbrauc uz laukiem kur ceļi ir slikti 9 mēnešus gadā… var jau protams braukt ar mazauto un paciest dažādas neērtības, vai arī izvēlēties vis universālāko auto virsbūves veidu – krosovers, kurš apvieno vis vairāk labo īpašību no visiem auto segmentiem…

    27.05.2015 12:24
    Reply to  Uldis M.

    Aha, un pārmaksāt visa gada garumā :) Man pašam arī gribas krosoveru vai kaut kādu džipu (jo ir tak kruta), bet veselais saprāts saka, priekšā, ka manām vajadzībām tas nav labākais variants.

    Bet viss ir mūsu (reklāmu lodēm pakļautajās) galvās. Pēdējos ~7 gadus dzīvoju bedrainos un ziemā ne pārāk labi tīrītos mikrorajonos un ne reizi nav bijis problēmu ar savulaik pietiekami mazo Renault Megane un tagad – Volvo S60. Galvenais – labas riepas un kaut kādu saprāta dzirksti galvā :)

    P.S. Bet, jā. Ja runājam par stulbu gribēšanu, tad es gribu BMW X5 vai Jeep Grand Cherokee. Jo liels, spīdīgs un smuks :)

    Uldis M.
    27.05.2015 13:38

    Jā būs dārgāk, bet arī krosoveri ir pieejami ar tīri saprātīgiem degvielas patēriņiem, un riepas jebkuram jaunākam auto šodien ir dārgas…
    Redz mēs “praktiskie latvieši” bieži vien savā dzīvē visu izvēlamies prātīgi un praktiski un pārāk reti ieklausamies sirdī nevis prātā (jo tā mēs no bērnības audzināti – būt prātīgiem). Bet zini? Dažreiz ir labi pateikt: “Pie velna, es to gribu un viss!” un neliegt sev kādu prieciņu dzīvē tikai tāpēc ka tas nav tik ļoti prātīgi… galu galā vienreiz dzīvojam! Kad tad vēl mēs dzīvi izbaudīsim ja ne tagad?
    Es arī nobraukāju 6 gadus Volvo S80 dīzelītī, un beigās pateicu, viss, pietiek man tās priekšpiedziņas un biežās piekares remontēšanas…

    27.05.2015 14:50
    Reply to  Uldis M.

    Nu, paga, mēs runājam par ikdienā izmantojamiem transporta līdzekļiem vai sapņu rumakiem? :)

    Uldis M.
    27.05.2015 15:11

    Sapņu ikdienas :) Auto kurš sagādā prieku lai kur to dotos – pirmdienas rītā uz darbu, vai brīvdienās dodoties ceļojumā.

    marsinsh
    26.05.2015 11:15

    Hehe izlasīju ar interesi rakstu, jo patreiz lietoju S5, pirms tam S3. Nja, par tādu cenu i nedomāju njemt, gan jau būs jāpagaida pusgadu, un tirgus saliks visu savās vietās :) Žēl ka nav microSD, tomēr izmantoju gan mūzikai, gan foto, bet OK ar iebūvētiem 64 vajadzētu pietikt. Par lādēšanu, gan S3 savulaik, gan tagad S5 pilns lādējās ar 2A lādētāju ~1.5-2H. To bezvadu lādēšanu patreiz nopietni neuztveru, pāris stundās pāris desmit %, tas nav nopietni :)

    Jokman
    26.05.2015 14:26

    Labs apskats. Gribētos redzēt arī P8 un G4 apskatus, lai gan tos var redzēt youtube vai citos saitos tomēr Jūsu apskatos ir vairāk dzīvīguma un reāla lietotāja laika piefiksētie labumi, defekti vai trūkumi. Vēl viens ierosinājums apskatos iekļaut mazu 1-2 min. Video par to kā lietojās saskarne cik ātri palaižas biežāk izmantojamās programmas, kā spiežas pogas utt.

    27.05.2015 11:09
    Reply to  Jokman

    LG G4 vēl ir jāsagaida, bet Huawei P8 vairāk vai mazāk lietoju ikdienā jau pāris nedēļas un pirmie iespaidi pozitīvi. Būs arī apskati.

    Artkursis
    16.06.2015 22:12

    S6 būtu grūti nosaukt par flagmani … Flagmanis ir S6 Edge dēļ sava ekrāna un ērtuma viņu lietojot… _ tur jau ir 2600 mAh akumulators, pārējais gan kā S6 …. kā mīnusu neuzrakstīji … IP67 standarta trūkumu, kurš bija S5 …

    16.06.2015 22:17
    Reply to  Artkursis

    Nepiekritīšu. Galaxy S6 ir flagmanis (tāpat kā arī Galaxy Note modeļi ir savas apakšnišas flagmaņi). Galaxy S6 edge es drīzāk uzskatu par no Galaxy S6 atvasinātu eksperimentu, kura galvenais uzdevums ir parādīt, ka Samsung ir inovatīva kompānija, kas prot salocīt displejus :)

    Jānis Logins
    13.02.2017 22:53

    2017 g. janvāri cena 9.94*24=238.56 Gandrīz 3 reizes lētāks kā pilnīgi jauns.
    Ko es esmu zaudējis nenopērkot 2015 gadā?

    Reklāma
    Labākais šī gada Android viedtālrunis publikai, kas ir gatava par to maksāt iPhone cenu.Samsung Galaxy S6 apskats