Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC One M9 apskats

    One M9 ir atturīgs un ļoti kvalitatīvi nostrādāts flagmanis, bet tam pietrūkst pārsteiguma efekts, kā arī, iespējams, ražotājs nedaudz pārsteidzies ar Snapdragon 810 procesora izvēli, kas noplicina akumulatoru.

    Jaunākie raksti

    Pēdējos mēnešos noplakušas runas par HTC finanšu neveiksmēm, tomēr vēl arvien viss neesot ne tuvu ideālam. Jau iepriekš esmu norādījis, ka neesmu HTC kopējās idejas fans, kad ražotājs faktiski spēj piedāvāt tikai vienu vērā ņemamu viedtālruni gadā un tas pats ir flagmanis. Šajā ziņā domas neesmu mainījis. Protams, var teikt, ka HTC ir arī pāris citi viedtālruņu modeļi un pat Nexus 9, tomēr „tie citi” modeļi neattiecas uz Eiropas tirgu, un Nexus 9 ir planšetdators.

    Varbūt esmu uzsācis apskatu ar kreiso kāju, bet mūsdienu viedtālruņu flagmaņu spēks ir niansēs un lietojamībā, nevis plikā veiktspējā. Bez jaudas nekur netiksim un uzskatu, ka tā ir jāliek lietā, piedāvājot dažādas jaunas un ērtas nianses, kas iepriekš nebija pieejamas. Pavisam atklāti varu teikt, ka uztraucos par HTC One M9 un Snapdragon 810 sadarbību, jo daudzviet baumās tika mēļots, ka viedtālrunis pamatīgi silst. Par šo niansi parunāsim vēlāk, vien tagad atklāšu, ka pilnīgi ideāli viss nav, tomēr arī senāk procesori ir siluši.

    Tātad vismaz es no kārtīgi maksājoša, jauna ražotāja flagmaņa gaidu ne tikai brutālu jaudu, bet arī sīkums, nianses saskarnē un lietojamībā, kas viedtālruni padara īpašu, pat unikālu. Jā, varbūt no ārpuses HTC One M9 nav tik ļoti pārvērties, tomēr zem spožā tērpa slēpjas vairāki būtiski uzlabojumi.

    One M9 029

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0 Lollipop, HTC Sense UI 7.0
    • Ekrāns: Super LCD3, 5.0 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 441 ppi, Corning Gorilla Glass 4, vadāms ar cimdiem rokās
    • Procesors: Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli, četri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 430 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 un 5 GHz), Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC, infrasarkano staru raidītājs
    • Kameras: 20.7 megapikseļi, 1/2.3” matrica, 5376 x 3752 punkti, HDR, sejas un smaida noteikšana. 1080p ar 60 fps un 2160p ar 30 fps video. 4.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video
    • FM Radio: stereo ar RDS
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS
    • Papildus: e-kompass, Quick Charge 2.0 (60% uzlāde 30 min laikā), Google Drive 100 GB bez maksas uz 2 gadiem
    • Izmēri un svars: 150.7 x 75.2 x 8.9 mm, 145 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2840 mAh
    • Krāsas: pelēka metāla, zelta, sudraba ar rozā, zelta ar rozā
    • Cena: sākot no 630 eiro interneta veikalos, cena pie operatoriem ap 770 eiro

    One M9 008

    Izskats un uzbūve

    Būšu brutāls – HTC One M9 no M8 un pat M7 modeļiem vizuāli atšķiras tik minimāli, ka nezinātājs šos viedtālruņus pēc izskata nespēs atšķirt. Vismaz ne bez pamatīgākas izpētes. Varbūt nedaudz pārspīlēju, tomēr tikai nedaudz. M7 modeli nodos skārienpogas, nevis pogu josla ekrānā un nedaudz mazāks garums, bet tas arī viss. Aizmugurē izmaiņas ir nedaudz manāmākas – M7 bija Beats logo, M8 bija divas kameras, bet M9 ir kantaina kameras acs.

    Var jau teikt, ka HTC izmato pārbaudītu formulu izskata un ekrānu izmēru ziņā, bet ar to var izrādīties par maz, lai pārspētu konkurentu iztēli un izveidotās iespējas. Pieļauju, ka HTC ar One M9 vēlas pārvilināt tos, kuri neizjuta vēlmi no M7 „pārkāpt” uz M8, tāpēc izmantota piesardzīga pieeja jauninājumu ieviešanā.

    Iepriekš neredzēti izveidots infrasarkano staru raidītājs. Ierasts, ka tas ir sīciņš punktiņš viedtālruņa augšdaļā, bet HTC ir gandrīz visu One M9 augšdaļu noseguši ar puscaurspīdīgu ielaidumu, zem tā kaut kur ir infrasarkano staru raidītājs.

    One M9 014

    Gānīties par savām vēlmēm var gandrīz bezgalīgi, bet, kad nonākam līdz viedtālruņa uzbūvei un izmantotajiem materiāliem, HTC neko pārmest nevar. Viss izgatavots ideāli precīzi, nav nekādu divdomīgu šķirbu starp ekrānu un korpusu, nekas nečīkst, negrab.

    Augstu vērtēju HTC komplektā iekļautās stereo austiņas. Tās ir pārmantotas no Beats laikiem, protams, pa ceļam zaudējot Beats logo, bet vēl arvien tās pārspēs 35…45 eiro maksājošas zināmu ražotāju in-ear tipa austiņas. Komplektā ir arī pamatīgs 1.5 A sienas lādētājs.

    HTC ir viens no retajiem (ja ne vienīgais) ražotājiem, kas tik atklāti rāda skaļruņu atrašanās vietas. Tas nedaudz palielina kopējos viedtālruņa izmērus, toties daudzi varētu novērtēt sulīgus zvanu signālus un YouTube video apskati ar pieklājīgu skaņas noformējumu. One M9 vizuālu niansi piešķir pakāpiena formas sānu malu noformējums, kas it kā atdala ekrānu no pārējā viedtālruņa korpusa. Tas arī palīdz pacelt One M9 no galda vai citas plakanas, horizontālas virsmas, kad viedtālrunis novietots ar ekrānu uz leju.

    One M9 028

    Kopumā jāatzīmē, ka vēlētos no HTC redzēt kādu jaunu vēsmu One sērijas viedtālruņos, bet tas arī ir vienīgais One M9 pārmetums. Telefons rokā guļ ērti, jo esam jau pieraduši pie 5 collu viedtālruņiem. Jāsaprot, ka metāls ziemā nebūs tik patīkami lietojams kā plastmasa, toties metāla korpusam ir daudz citas labas īpašības.

    Tīrības maniakiem One M9 tumši pelēkais metāla korpuss varētu nepatikt, jo ir diezgan sarežģīti tikt pilnībā vaļā no pirkstu nospiedumiem. Tie ātrumā acīs nekrīt, bet papētot var redzēt, ka gluži tīrs metāls nav. Atkārtošos – tas attiecas uz pilnīgi trakiem tīrības faniem.

    Ekrāns

    HTC One M9 saņēmis šodienai visai neizteiksmīgu ekrānu. Kopš One M7 un One M8 laikiem pikseļos un collās izmaiņas nav manāmas. Tas ir augstvērtīgs Super LCD3 tehnoloģijas ekrāns, tam ir 5.0 collas un 1080 x 1920 punkti, kas dod ap 441 ppi ekrāna punktu blīvumu, bet tas arī viss. Ekrānu sedz jaunākais Corning Gorilla Glass 4 aizsargstikls un ir iespēja aktivizēt ekrāna vadību ar cimdiem rokās. Protams, tas nozīmē palielinātus akumulatora tēriņus.

    One M9 032

    Viss mūsu pasaulē ir relatīvs un One M9 izdevās nolikt blakus Galaxy S6 edge. Salīdzinoši One M9 ekrāns ir blāvs un neizteiksmīgs. Kāds ieminēsies, ka nevis blāvs un neizteiksmīgs, bet nededzina acis ārā un rāda pareizākas krāsas, tomēr One M9 ekrānam trūkst pārsteiguma efekta. Savu vietu zem Saules ir jāizcīna – vieni to panāk ar spilgtām krāsām, vieni ar noliektiem stūriem, vēl kāds uztaisa kvadrāta formas ekrānu, vēl kāds ieliek lielāku izšķirtspēju. One M9 nav nekā no minētā, tas ir vienkārši labs 1080p ekrāns, bet vai ar to pietiks, lai viedtālrunis uzrādītu labus pārdošanas rezultātus…? Nezinu.

    Saskarne un lietotnes

    HTC One M9 ir saņēmis Android 5.0.2 Lollipop operētājsistēmu, ko sedz HTC izveidotā Sense 7.0 lietotāja saskarne. Protams, neiztikt bez Blinkfeed mājas ekrāna, kas spēj attēlot informāciju no Flickr, Foursquare, Google+, Instagram, LinkedIn, Tumblr, Twitter, Zoe, kā arī dažādiem jaunāko ziņu tematiem.

    Sense 7.0 lietotāja saskarne pievienojusi dažādu vizuālo tēmu uzstādīšanas iespējas. Vizuālo tēmu tiešsaistes veikals ir veidots kā atsevišķa lietotne. Kopš Sense 7.0 lietotāja saskarnes laikiem nav ievestas milzīgas izmaiņas, tās drīzāk ienesa tieši Android 5.0 Lollipop operētājsistēma ar saviem paziņojumiem, skaļuma regulēšanu un citām niansēm. Interesanti izveidots Sense Home logrīks, kas rāda astoņas ikonas – sešas ir sistēmas definēti īsceļi, viena rāda lejupielādes, bet pēdējā rāda ieteicamās lietotnes, kas vēl nav viedtālrunī. Sense Home logrīks atrodas sākumekrānā pēc noklusējuma, tāpēc ir uzreiz pamanāms.

    One M9 scr 023 One M9 scr 022 One M9 scr 024

    One M9 scr 018 One M9 scr 013 One M9 scr 006

    Man patika, ka Sense 7.0 lietotāja saskarne pieļauj izmantot HTC klasisko aktīvo lietotņu izvēles logu, kur visas lietotnes sakārtotas režģī, kā arī Android 5.0 Lollipop ieviesto, kur aktīvās lietotņu kartiņas daļēji pārsedz viena otru.

    Sense 7.0 lietotāja saskarne pārslēgs viedtālruni automašīnas režīmā uzreiz, tikko One M9 savienosies ar automašīnas Bluetooth brīvroku sistēmu. Atliek tikai nodefinēt, kurš Bluetooth savienojums tiek uzskatīts par mašīnas brīvroku sistēmu. Automašīnas režīmā pieejamas Google Maps kartes, kalendāra ieraksti, vienkāršots zvanīšanas režīms un mūzikas kontroles iespēja.

    One M9 scr 058 One M9 scr 059 One M9 scr 060

    One M9 scr 062 One M9 scr 064 One M9 scr 069

    Zoe aplikācija savāc bildes un video klipiņus no viedtālruņa galerijas un izveido nelielu video ar muzikālu noformējumu. Katrs pats arī var izmantot Zoe, lai pašrocīgi izveidotu video no telefonā esošā vizuālā satura. Zoe ļauj pievienot 16 paša uzņemtas fotogrāfijas un video, kas pēcāk tiek pārvērsti interesantā gala rezultātā.

    Viedtālruni varēsi atbloķēt ar uzsišanu pa ekrānu vai pirksta paslidināšanu pa to, tāpēc no fiziskas ekrāna bloķēšanas pogas varēsi ātri atradināties.

    One M9 lietotņu skaits ir minimāls, nekādas liekas iespējas nav pievienotas un netiek arī uzspiestas pārāk atklāti. Ir minētais Sense Home logrīks, kas iesaka šo un to, bet logrīka ieteikumus var bez piepūles ignorēt.

    One M9 scr 021 One M9 scr 009 One M9 scr 008

    One M9 scr 011 One M9 scr 012 One M9 scr 016

    Ātrdarbība un akumulators

    HTC One M9 darbina slavētais un peltais Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810 procesors. Tam ir četri enerģiju taupoši 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri ātri 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli, kā arī Adreno 430 video apakšsistēma. To visu papildina 3 GB RAM.

    One M9 nav pirmā viedierīce ar Snapdragon 810 procesoru, bet ražotāja viedtālrunis pavisam noteikti ir apspriestākā ierīce, kas tikusi pie šī procesora. Tiek runāts, ka One M9 sākotnēji veiktspējas testos uzrādīja visai augstus rezultātus (Antutu ap 58 000), bet tajā pašā laikā pamatīgi karsa. Pēc OTA jauninājuma One M9 vairs tik ļoti nekarst, bet arī veiktspēja ir samazināta (Antutu man uzrādīja 50 852). Tomēr vēl arvien One M9 mēdz ik pa laikam jūtami sasilt.

    One M9 scr 027 One M9 scr 034 One M9 scr 036

    One M9 ticis pie lietotāja nenomaināma Li-Po 2840 mAh akumulatora, kas ir neliels kāpums, kad to salīdzina ar One M8 (Li-Po 2600 mAh) un One M7 (Li-Po 2300 mAh). One M9 akumulatoram nākas darbināt ļoti jaudīgu Snapdragon 810 procesoru, kas pamatīgi paplucina enerģijas rezerves.

    Darbinot viedtālruni ārā Saules gaismā, var redzēt, kā rūk atlikušie akumulatora procenti. Īpaši izteikti tiek tērēts akumulators fotografēšanas un filmēšanas laikā. Protams, Li-Po akumulatoram ir jādod kāds laiks, līdz tas sasniedz savu maksimālo ietilpību, tomēr dažiem prasīgiem lietotājiem var rasties problēmas ar vienu One M9 uzlādi izvilkt diennakti. Darba dienu – jā, diennakti – diez vai.

    One M9 scr 017 One M9 scr 016 One M9 scr 020

    Tukšgaitā ar ieslēgtiem datu savienojumiem un bez aktīviem taupības režīmiem One M9 tērē aptuveni 25% no enerģijas diennaktī (internetā norādīts, ka gaidstāves režīmā One M9 ar vienu uzlādi iztur ap 62 stundas). Vēlreiz norādīšu, ka, iespējams, Li-Po akumulators nebija iestrādājies, bet tāpat knapa iekļaušanās darba dienā ir vērtējama kā pārāk īss darbības laiks flagmanim. Aktīvi taupības režīmi kaut ko dod tukšgaitā, bet ieslēgts ekrāns un darbinātas lietotnes tāpat pamatīgi tērē akumulatoru.

    Internetā cilvēki zinātniski izmērījuši, ka interneta pārlūkošanas režīmā One M9 darbosies aptuveni septiņas ar pusi stundas, video ar vienu uzlādi varēs skatīties nedaudz virs astoņām stundām. Lielākais konkurents Galaxy S6 interneta pārlūkošanas režīmā strādā 11 stundas, video apskate ilgs nedaudz virs 12 stundām ar vienu uzlādi, kas ir aptuveni par trešo daļu ilgāk. Turklāt Galaxy S6 ir spilgtāks ekrāns ar būtiski augstāku pikseļu skaitu.

    One M9 030

    Foto un video

    One M9 beidzot ieguvis pieklājīgu kameru, kas krasi atšķiras no priekšgājēju 4 megapikseļu teorētiski labām, bet salīdzinoši ne tik spējīgām kamerām. 20.7 megapikseļi, Toshiba 1/2.3” matrica, 5376 x 3752 punkti un safīra aizsargstikls kameras acij ir tikai aisberga reklamētā daļa. One M9 kamerai ir arī HDR uzņemšanas, sejas un smaida noteikšanas funkcijas. 1080p ar video ar 60 kadriem sekundē un 2160p (jeb 4K) ar 30 kadriem sekundē, kā arī 4.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video uzņemšanu. Precizitātei norādīšu, ka teorētiski kamera atbalsta 1080p ar video ar 60 kadriem sekundē, bet dzīvē nespēju šo iespēju atrast One M9 kameras iestatījumos.

    One M9 foto 001 One M9 foto 026 One M9 foto 045

    Diemžēl One M9 kamera iepaliek aiz konkurentiem ar optiskās attēla stabilizācijas neesamību. Pats HTC norādījis, ka viņu standartiem pieņemamas kvalitātes optiskās attēla stabilizācijas sistēma aizņemtu pārāk daudz vietas viedtālrunī. Un jāpiemin, ka kameras acs jau ir izbīdīta no kopējām korpusa līnijām.

    One M9 scr 055 One M9 scr 054 One M9 scr 053

    One M9 scr 049 One M9 scr 048 One M9 scr 046

    One M9 kamera spēj uzņemt salīdzinoši švakus nakts skatus. Vienā un tajā pašā vietā padarbojos arī ar Samsung flagmani un tas uzrādīja uzskatāmi labākas fotogrāfijas sliktā apgaismojumā. Pieejama arī daļēji manuāla iestatījumu iespēja, kas ļauj lietotājam noteikt maksimālo ISO vērtību (zemāku One M9 drīkst izmantot, bet ne augstāku), baltās krāsas balansu, ekspozīcijas kompensāciju. Ilgāk paturot piespiestu pirkstu pie ekrāna, One M9 nofiksēs fokusu un ekspozīciju.

    One M9 foto 014 One M9 foto 013 One M9 foto 023

    4 megapikseļu UltraPixel kamera beidzot atradusi jēgpilnu pielietojumu viedtālruņa priekšā un piedāvā visai sakarīgus pašiņus (ja tos vispār drīkst dēvēt par sakarīgiem) un video zvanus.

    Attēlu kvalitāte varēja būt augstāka tik dārgam un modernam flagmanim. Daudzas fotogrāfijas tiek pārgaismotas, daudzviet saules zaķēni lēkā kameras objektīva iekšienē. Stagnē kameras dinamiskais diapazons, kas nozīmē grūtu izvēli starp izbalinātām debesīm vai pilnīgi melnām ēnām. Talkā varētu nākt HDR uzņemšana, bet tā nav izdevusies diez ko dabiska.

    Dažiem varētu patikt nedaudz sintētiski veidotais bokē (atsevišķi aktivizējama iespēja kameras iestatījumos), kam paredzēts atsevišķs attēlu uzņemšanas režīms. Bet pie iespējas darbināšanas nāksies pierast. Šķiet, ka izpludinātais fons paredzēts tikai uzņemot cilvēku portretus, jo uz citiem priekšmetiem kameras lietotne saka, ka objekts netiek atpazīts.

    One M9 foto 039 One M9 foto 004 One M9 foto 008

    1080p video uzņemšana klibo – 30 kadri sekundē ir visai nemoderns piegājiens, bet vismaz saņemtajā One M9 viedtālrunī tā arī nespēju atrast 60 kadrus sekundē. Pirmo reizi pat ķēros pie lietotāja pamācības, bet arī tur neatradu meklēto. Interesanti, ka 4K video uzņemšana ir vērtējama kā viena no labākajām viedtālruņos. Video uzņemšanai arī varētu vēlēties optisko attēla stabilizāciju.

    Kopumā ir jāatzīst, ka no One M9 kameras biju gaidījis labāku izpildījumu. Protams, katrs pats var padarboties ar daļēji manuālajiem iestatījumiem un iegūt visai baudāmu gala rezultātu, bet bieži tam nav ne laika, ne zināšanu. Daudziem lietotājiem pat nebūs nojausmas, ka tāda pusmanuāla attēlu uzņemšana pieejama viņu One M9. Kameras lietotne ir nedaudz samudžināta, pat vienkāršākiem uzņemšanas scenārijiem (piemēram, makro, drukāts teksts vai ainava) ir jāizvēlas katram sava programma. Konkurenti (Sony, Samsung) šādus vienkāršākos scenārijus spēja atpazīt automātiski.

    Raksta tapšanas laikā HTC izlaida kameras lietotnes jauninājumu, kas pieļauj digitālā negatīva jeb DNG datnes iegūšanu no One M9. Faktiski pieeja fotogrāfiju jēlmateriālam ir Lollipop iespēja. Daži varētu DNG mēģināt saukt par RAW, kas varētu atbilst daļēji patiesībai, bet ar RAW parasti tiek apzīmēta datne, kas iegūta tieši no konkrētas kameras, neapstrādāta informācija, kas tiek paņemta tieši no gaismjūtīgā sensora. Katram fotoaparāta modelim ir savs unikāls RAW veidošanas princips, tāpēc arī foto apstrādes programmatūrai ir nepieciešams katra modeļa atbalsts. DNG ir Adobe veidots daudz universālāks standarts.

    Pārsvarā neapstrādātas fotogrāfijas RAW datnes iegūstamas no bezspoguļu kamerām (Sony NEX, Olympus m4/3 u.c. kamerām), kā arī no DSLR. DNG uzreiz lieto Leica un Hasselblad, kā arī HTC One M9. DNG sākotnēja saglabāšana jau kamerā nozīmē vismaz vienu soli mazāk, jo tāpat Adobe attēlu apstrādes programmas, piemēram, Lightroom, RAW konvertē uz DNG. Lightroom alternatīvas (LightZone, RawTherapee u.c.) lieto DNG, bet nāksies izmantot Adobe Camera Raw lietotni, kas RAW pārvērš par DNG.

    One M9 scr DNG 003 One M9 scr DNG 001 One M9 scr DNG 002

    One M9 veido JPG kopā ar DNG. DNG datnes aptuvenais izmērs ir zem 30 MB, JPG vēl ap 5 MB, kas nozīmē tikai to, ka nāksies mirkli uzgaidīt, līdz viedtālrunis spēs visu informāciju apstrādāt un saglabāt. Katrs pats var apskatīt One M9 veidotās DNG datnes iekš Dropbox. DNG apskatei nāksies izmantot kādu papildus spraudni vai specializētu foto apstrādes lietotni.

    Visas ar One M9 uzņemtās fotogrāfijas apskatāmas te.

    Konkurenti

    Nevar teikt, ka šī gada flagmaņu raža būtu grandioza. No Samsung mums ir pieejams Galaxy S6 un nedaudz dārgākais Galaxy S6 edge. Abi modeļi atšķiras ar noliektajiem ekrānu stūriem, bet tas arī ir viss. Diemžēl Galaxy S6 apskati ir tapšanas stadijā, vien varu bilst, ka Samsung Exynos 7420 procesors ir viens velna pulveris – ātrs un vēss. Galaxy S6 ir pārsteidzoši spilgts un pat dabiski krāsains ekrāns. Galaxy S6 edge, protams, izceļas ar noapaļotām ekrāna malām. Lētākais internetā rodamais Galaxy S6 maksā tikpat cik One M9.

    Man ļoti patika arī ar Snapdragon 810 aprīkotais LG G Flex2 liektais viedtālrunis. Tam ir veiksmīgi izvēlēta kamera ar optisko attēla stabilizāciju un korpusa liekums. Nedaudz pieklibo materiālu kvalitāte un arī varētu vēlēties labāku akumulatora darbību ar vienu uzlādi. G Flex2 klients būs pilnīgi dulls un sirdī jauns, kamēr One M9 ir līdz pēdējai vīlītei biznesmeņu darba rīks.

    One M9 018

    Nevajadzētu piemirst, ka līdzīgā cenu kategorijā pieejams arī iPhone 6 vai iPhone 6 Plus. Aptuvenā One M9 cenā būs 64 GB iPhone 6 vai 16 GB iPhone 6 Plus. Abus Apple viedtālruņus rokās esmu turējis epizodiski, tāpēc neņemos tos daudz lielīt vai pelt.

    Sony Xperia Z4 un LG G4 ir vēl drusku nākotnes modeļi.

    Noslēgumā

    Neesmu galējību piekritējs, tāpēc ir grūti aptvert HTC pieeju ar vienu vērā ņemamu modeli Eiropai, kas šogad ir One M9. Šis tas cits no ražotāja ir pieejams, bet viedtālruņi ir salīdzinoši dārgi, ne pārāk izskatīgi un noteikti ne ātri. Tiesa, ieslīgt pretējās galējībās ar neskaitāmiem modeļiem arī nav prātīgi un dažam konkurentam ir nācies šo gadu sākt ar modeļu skaita cirpšanu 30% apmērā.

    Ar HTC One M9 ir sarežģīti, jo tas cīnās vienā ringā ar vairākiem citiem flagmaņiem un attiecīgi One M9 būtu jāpiedāvā maksimums, ko ražotājs var no sevis izžmiegt. Mana lielākā iebilde pret One M9 būtu ekrāns, kas pats par sevi ir vairāk nekā labs, tomēr, nolikts blakus Galaxy S6 ekrānam, būtu raksturojams kā nassingspešals. Otrā iebilde ir pret kameras darbību, kas arī ir ar pārāk mainīgiem panākumiem. Varētu dzīvot ar cerību, ka daudzas kameras nianses ir labojamas ar programmatūras jauninājumu, bet uz to paļauties nedrīkst.

    One M9 031

    One M9 būs pareizā izvēle tiem, kuri meklē piezemētus vizuālos korpusa risinājumus, kas apvienoti ar patīkamiem materiāliem un kvalitatīvu uzbūvi. Te viss ir labākajā kārtībā un HTC pastrādājis godam. Korpusa krāsu izvēle ir nevis ierobežota, bet ierobežojoša. Biznesmenis neņems zelta telefonu (kaut gan tas atkarīgs arī no biznesa veida un sadarbības partneriem), rozīgās nokrāsas paredzētas dāmām. Tātad paliek tikai viena krāsa – tumši pelēkā. One M8 piedāvāja arī sudrabpelēku metālu.

    Nedaudz satraucošas ziņas nāk no akumulatora tēriņiem, kā arī Snapdragon 810 procesora. Tiek mēļots, ka Apple ir ar savu A7 64-bitu procesora izziņošanu pamatīgi apmulsinājis Google un procesoru ražotājus. Qualcomm sasteidza Snapdragon 810, jo nācās ļoti īsā laikā piedāvāt Android alternatīvu Apple A7 64-bitu procesoram. Daudzviet ir norādīts, ka Snapdragon 810 ar savu silšanu ilgākā laika periodā veiktspējas ziņā piekāpjas mazāk jaudīgajiem Snapdragon 801 un 805 procesoriem, kas tik ļoti nesilst un attiecīgi nezaudē veiktspēju. One M9 jauninājums ir, visticamāk, samazinājis Snapdragon 810 veiktspēju, tas uzrāda mazāku Antutu punktu skaitu, toties ir nedaudz vēsāks.

    Man One M9 atgādina nedaudz nepabeigtu, eksperimentālu projektu. Ražotājs jau ar jauninājumu pielāgojis procesora veiktspēju, lai viedtālrunis nekarstu, iespējams, gaidāms kāds būtisks kameras darbības programmatūras labojums. Tiesa, kameras esošās spējas dažbrīd ir samērā iespaidīgas, bet nestabilas. Iespaidu bojā ne vienmēr izdevušies kadri. Milzīgs pluss ir safīra aizsargstikls kameras acij, jo bieži dzirdētas sūdzības, kad labu viedtālruņa kameru samaitā neizbēgami skrāpējumi mīkstā aizsargstikliņā.

    Augstā cieņā turu atturīgo HTC Sense 7.0 saskarni. Tā kļūst tikai labāka un kopš Lollipop atnākšanas man patīk vēl labāk. Klāt nākušas vizuālās tēmas, dažādas ekrāna atbloķēšanas iespējas. Sakārtota un uzlabota Blinkfeed mājas ekrāna darbība un pielietojums. HTC Sense 7.0 saskarne ir perfekti paveikts darbs un šos vārdus pirmo reizi veltu viedtālrunim.

    Kopumā gan nākas atzīt, ka no flagmaņa gaidīju vairāk, One M9 ir sakārtotas vēsturiskās 4 megapikseļu kameras nespējas, viedtālrunis ir jaudīgas un ar izcilu saskarni. Tomēr One M9 traki pietrūkst „wow” efekta un atšķirības no vecākā One M8, un pat divus ar pusi gadus vecā One M7 modeļa.

    HTC One (M9) cenas Latvijas Interneta veikalos

    One M9 ir atturīgs un ļoti kvalitatīvi nostrādāts flagmanis, bet tam pietrūkst pārsteiguma efekts, kā arī, iespējams, ražotājs nedaudz pārsteidzies ar Snapdragon 810 procesora izvēli, kas noplicina akumulatoru.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    10
    Displejs
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    10
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    30 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rtrttt
    06.05.2015 13:30

    Noplakusas runas? Vel vakar lasiju talkandroid.

    06.05.2015 14:09
    Reply to  rtrttt

    Apskati netop dienas laikā, tāpēc var būt šādas nianses, bet paldies par informāciju.

    Raivis Rasnačs
    06.05.2015 14:40

    Ar to kameru joprojām kaut kas nav īsti kārtībā, dažām bildēm kaut kādi nelāgi graudi. Te laikam būtu vietā pieminēt Apple, kuri katrā jaunajā modelī kaut nedaudz, bet tomēr spēj uzlabot kameras uzņemto bilžu kvalitāti, nepalielinot esošos 8MP. HTC pat no 13MP nespēj izspiest kaut cik jēdzīgas bildes. Fui… Arī saskarni, manuprāt, viņi nav saveduši kārtībā, jo viss ir diezgan piebāzts, miniatūrs un sarežģīts. Un paviršie tulkojumi (kas ir globāla un laikam nemirstoša android ierīču problēma) atkal lec acīs.

    06.05.2015 14:54

    Nevis dažas fotogrāfijas, bet daudzas. Kamera netur līdzi konkurentiem.

    varisb
    06.05.2015 14:51

    Man gan liekas ,ka telefonam vairāk par full hd ekrānu neprasās .Protams ir vajadzīgi uzlabojumi ,lai to padarītu labāku ,bet tas nenozīmē ,ka jāpalielina tāpēc izšķirstpēja. Redzēs kā uzvedīsies g4 ,kam ir švakāks procesors ,bet tas nekarst ,bet jādarbina lielāka izšķirtspēja.s6 baterija liekās tāds maziņš brīnums.Tāpat nemainās divas lietas kur joprojām htc ir labākie -korpuss un skaņa.

    06.05.2015 15:09
    Reply to  varisb

    Izšķirtspēja pēc katra ieskatiem, bet M9 ekrāns blakus S6 edge izskatās pelēcīgs. Un edge nav nemaz tik sintētiski agresīvās krāsās.

    banans
    06.05.2015 15:42

    Ķīniešu tirgum paredzēto M9 pirktu, šo eiropas apgraizīto nemazām virsū nekstīšos jo PILNĪGI identiska ierīce ar iepriekšējā gada M8, tik beidzot to stulbo upix kameru aizvākuši un atkal prasa 700eur par ”jaunu” ierīci…Ķīniešu tirgum M9 ir gan ņeprāks astoņkodolu procis gan labāks video čips kā arī ir tā ‘duo’ kamera kā M8 tikai ar normālu mpix kameru, kā arī pirkstu lasītājs un lielāka ietiplības baterija.

    http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/39dbbd0f6181c91196b3d9367247ede6/201799372/htc-one-m9-plus.jpg
    (Ķīniesu tirgum paredzētais m9+ kuru pie mums neredzēt)

    Drošvien eiropā/z.amerikā taupās priekš ‘jaunās’ paaudzes – M10/MX nākamajam gadam, lai varētu ar kaut ko pārsteigt ‘WOW faktora’ līmenī… bet šis M9 šogad ir tāds priekš ķeksīša – citi izlaida, tapēc HTC ar nedrīkst atpalikt un jaizlaiž ”svaigāks flagmenis”

    06.05.2015 15:55
    Reply to  banans

    Tieši to pašu kārti izspēlēja Sony ar Z4, bet diez vai tas ir prātīgs solis.

    x
    06.05.2015 16:13

    >sintētiski veidotais bokē

    bokeh nevar būt sintētisks, tāpat kā zivij nevar būt otrais svaigums.
    sakiet vien – apstrāde, digitālais filtrs.

    Ja godīgi, tad cilvēki kas par visparastāko telefonu (ar kameru, pārlūku u.c. desām) noliek eur700 pārāk neatšķiras no tiem, kas pa eur50 ceļmalā pērk zelta gredzenu. Tiešām atvainojos, ja kādu aizskāru, un paldies ka sponsorējat R&D.

    06.05.2015 16:59
    Reply to  x

    Kaut kā neriktīgi to bokē uzbūvē. Jā, tas, visticamāk, ir kāds digitāls efekts.

    Uldis M.
    07.05.2015 09:18

    Pirmais ONE (M7) bija kaut kas WOU! Dažam labam Apple kvalitātes piekritējam šis pat lika pasvārstīties domās par nākamā telefona izvēli.
    Tad nāca uzfrišinātais M8, un nu šis – trešā versija – kārtējais One! pa lielam pēc skata tāds pats kā iepriekšējie… (publika žāvājas)… ja vēl tas būtu noslīpēts līdz ideālam, bet nav…
    Lai arī aparāts labs, es šaubos ka tas gūs labus panākumus…

    Janis Bojars
    07.05.2015 09:31

    Es ceru ka HTC tuvākajā laikā uzlabos to kameras kvalitāti (un foto kvalitāte būs augstā līmenī)… …man ļoti patīk HTC ONE M9 dizains un komplektācija.

    x
    07.05.2015 10:20
    Reply to  Janis Bojars

    Vienkārši nopērc iesācēja dslr vai bezspoguli ar apsc matricu par pusi no šī telefona cenas, negaidi kamēr pūcei aste uzziedēs (par to augsto līmeni).

    Telefona kamera domāta lai nobildētu veikalā, kā izskatās dīvāns un salīdzināto ar ar citu, vai cenu zīmi, lai neizskrien no atmiņas.

    Janis Bojars
    07.05.2015 11:06
    Reply to  x

    Es Tev nepiekrītu ar telefonu kameru var buldēt ne to vien… … šāda tipa kameras vajag ja fočē ļoti bieži un daudz – http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-700d-rebel-t5i

    aigi
    07.05.2015 11:41
    Reply to  x

    DSLR ir labs, ja tu plāno kaut ko bildēt. Paņem vēl statīviņu un visas bildes kā končas. Bet aizbraucot ceļojumā tu katru minūti nestaipīsi somu ar visiem pribambasiem. Vēl jo mazāk, ja ir aktīva atpūta – slēpošana, riteņbraukšana utt. Tur smartfona kamera der kā uzlieta.

    x
    07.05.2015 12:36
    Reply to  aigi

    Par kādiem pribambasiem tu runā? Statīvs vajadzīgs tikai noteiktiem sižetiem, ja dikti vajag – paņem līdzi mazo 30cm saliekamo, vai atbalsti kameru pret tilta margām utt. Daudzi iesācēji apgrūtina sevi ar visa arsenāla līdzstaipīšanu, bet kad saprot savas vajadzības, tad iztiek ar mazumiņu un to, kas pa rokai. Ceļojot katrs grams no svara, bet mūsdienu kameras ir krietni mazas, uzmauc mazu objektīvu un nekādu lērumu vietas tā neaizņem. Tāpat taču nebrauc pilnīgi bez somas.
    Te jautājums par prioritātēm – vai cilvēks ir ar mieru bildēt vietu, kurā viņš šai dzīvē varbūt vairs nekad neatgriezīsies, bildēt ar telefonu vai tomēr gribās ko labāku? Spēju saprast arī tos, kuriem bildes neko nenozīmē un viņš lepni rādīs telefonbildi, reku, teten es biju. Lieliski, viņam pietiek ar telefonu.

    Un gribu redzēt cilvēku, kurš slēpojot vai braucot ar riteni bildē ar telefonu, protams, ja viņš to nedara pirmo reizi. Kad noraus uz acīm, nākamreiz vai nu nemāžosies vai izmantos nostiprinātu gopro un tmldz. uzpariktes ja bez bildēšanas nevar iztikt.

    aigi
    07.05.2015 16:53
    Reply to  x

    Es bildēju slēpojot, tas nenozīmē, ka neapstājoties, bet tomēr kabatā ieliekma telefons ir krietni labāks risinājusm par DSLR, esmu redzēsis, un zinu cilvēkus, kuri slēpo ar somu, es nē. Tā kā man telefona kamera ir ļoti svarīgs aspekts un, ja tā ar katru atjauninājumi paliek arvien labāka, es esmu tikai par. GoPro, manā gadījumā Midland, ir pats par sevi.

    Janis Bojars
    07.05.2015 12:38
    Reply to  aigi

    Tieši tā! Te ir svarīgi izmēri un masa. Normālie (es domāju tādi kā Canon 700D) DSLR ir lieli un smagi ;)

    x
    07.05.2015 12:45
    Reply to  Janis Bojars

    Tev tiešām vajag 700D?!? Kāpēc ne EOS M ar pankūciņu?

    07.05.2015 14:17
    Reply to  x

    EOS M ir lēns AF, pati kamera ir draņķis.

    x
    07.05.2015 14:56
    Reply to  Artis Abols

    Tur bija kautklāds firmwāres apdeits fokusam, kā ziņo. Bet. Ja neesi sporta fotogrāfs, nez vai es tapšu pārliecināts ka AF dikti traucē normālam cilvēkam. Par draņķi gribētu pasmaidīt, laikam jau latvietim ir tā – ja pērk telefonu, tad flagmani, ja fotoaparātu – tad noteikti pilnā kadra modeli ar 28-300/2.8 zūmu.

    07.05.2015 17:44
    Reply to  x

    Pirmkārt zoomu neviens sevi cienošs entuziasts nelieto. Otrkārt tomēr AF ātrums ir bieži izšķirošs parametrs. Neesmu M pēc FW apdeitiem redzējis, bet ar sākotnējo versiju viss bija šausmīgi.

    Draņķis tāpēc, ka metāla bodija salaiduma vietas īsti negāja kopā. Maksājumu karti var starp tām iebāzt.

    x
    07.05.2015 19:45
    Reply to  Artis Abols

    >Pirmkārt zoomu neviens sevi cienošs entuziasts nelieto.

    ei nu, ei.
    gribi teikt, ka zoomus lieto tikai profiņi un entuaziastiem nav naudas labiem zoomiem? Tik traki jau arī nav.

    08.05.2015 08:41
    Reply to  x

    Jā, labs (lietojams visā garumā) zooms man asociējas ar ļoti augstu cenu. Kitinieki noteikti neskaitās.

    Janis Bojars
    07.05.2015 14:34
    Reply to  x

    Tas bija kā piemērs. Canon 700D ir labs (ņemot vērā cenu un to iespējas)

    AiniSpainis
    07.05.2015 14:29

    HTC M9 dizaina ziņā nav ko pārmest, jo tas ir tas uz ko tiek likts uzsvars, vienīgi fizisko taustiņu izvietojums izskatās nepārliecinošs – izslegšanas taistiņš pārvietots sānos pārāk tuvu skaļuma regulētāja taustiņam. Labi, ka vismaz saļuma regulators M9 ir sadalīts uz pusēm, varbūt tas mazinās tās problēmas, kas ir M8 liekot un ņemot laukā to no kabatas, kad ierīce tika apklusināta vai gluži pretēji – padarīta nepanesami skaļa. :) Par ekrānu neko sliktu nevarētu teikt un manuprāt ir muļķīgi salīdzināt to ar Samsung Super AMOLED ekrānu, kam ir LSD lietotājiem tīkamās – izteikti spilgtās krāsas. 5.2″ ekrāniem ir pilnīgi pietiekama FHD izšķirtspēja ar 534 punktu blīvumu. Vienīgi gribējas, lai M9 savam ekrānam novāktu to bezjēdzīgo logo no apakšas un uz tā rēķina saīsinātu ierīci kopumā. Akumulatora ietilpība un darbības laiks salīdzinājumā ar 6o āboli ir nedaudz lieāks – tas priecē, jo jaunā aboļa lietotāji ir sajusmā par to, ka salīdzinājuma ar iepriekšējo āboli tas darbojas – 2x ilgāk.. Neko vairāk nevar gribēt, ja akumulatoru tehnoloģija īsti netiek līdzi pārejam progresam. Var jau uztaisīt kluci nokia 1610 gabarītos ar skārienjūtīgu ekrānu, kam būs nedēļu ilgs baterijas darbības laiks. Bet kurš mūsdienās vairs grib ar klučiem staigāt? Ar kameru ir tā, ka… Read more »

    07.05.2015 17:42
    Reply to  AiniSpainis

    Redz, ja HTC var atļauties 3x pēc kārtas likt gandrīz identiskus ekrānus gan izmēru, gan tehnoloģiju, gan izšķirtspēju ziņā, tad kaut kādā mirklī parādīsies neapmierinātība.

    Punktu blīvums ir pietiekams, bet kāpēc konkurenti var uzlikt labākus ekrānus?

    AMOLED vairs nu gan nav ripu rijēju dienas prieks! Samsung katrs pats var izvēlēties krāsu piesātinājumus un atbilstību [kaut cik] reālām krāsām.

    AiniSpainis
    07.05.2015 21:41
    Reply to  Artis Abols

    No ražotāja ekonomiskā viedokļa tev taisnība, jo patērētāji, kad mobīlo ierīču komunikācijas ierīču tirgus ir piesātināts, gaida pārsteigumus. šoreiz samsung ieviešot savas inovatīvās tehnoloģijas spēj sarūpēt pārsteigumus, ko acīmredzot vairs nespēj izdarīt iepriekš par inovāciju ražotāju dēvētais HTC. Jācer, ka šoreiz samsung būs kārtīgi visu pieslīpējis, kas attiecas uz kopējo ierīces darbību arī tās lietošanu ilgākā laika periodā.

    LaurisU
    08.05.2015 16:20

    Tieši programmatūra un HTC Sense liek man turēties pie šī ražotāja. Neesmu no tiem, ka katru gadu maina telefonus, mans lēciens ir no HTC One X uzreiz uz HTC One M9, sīkumos (krāsas, punktu daudzums displejā, baterijas dzīvotspēja stundu vairāk vai mazāk, u.tml) neiedziļinoties esmu ļoti apmierināts ar pirkumu. Nu jau lietoju vairāk kā mēnesi un neesmu saskāries ar kādu problēmu, dēļ kā vajadzētu sūkstīties par šo aparātu. Paņemot rokās cita ražotāja tālruni, ir sajūta ka lietojprogrammu ziņā kaut kas pietrūkst.
    Vēl priecē, ka tālrunis ir izgatavots no izturīga materiāla, paņemot rokās, sānu maliņas labi izjūt rokā. PIe tam neslīd un nav glancēts korpuss, kas nepārtraukti būtu jātīra.

    Ceru, ka HTC mācīsies no niansēm, kuras šeit aprakstītas un nākotnē izlaidīs vēl labāku tālruni.

    Nja
    04.08.2015 15:16

    Man ir HTC ONE S un SAMSUNG NOTE 3 salīdzinot uzņemtos attēlus protams, SAMSUNG attēli ir spilgtāki, bet izvadot attēlus uz platekrāna TV ….. HTC kvalitāte ir labāka.

    Reklāma
    One M9 ir atturīgs un ļoti kvalitatīvi nostrādāts flagmanis, bet tam pietrūkst pārsteiguma efekts, kā arī, iespējams, ražotājs nedaudz pārsteidzies ar Snapdragon 810 procesora izvēli, kas noplicina akumulatoru.HTC One M9 apskats