Web Analytics
More
    Reklāma

    LG iepazīstina ar jaunu flagmani LG G4

    Jaunākie raksti

    LG Electronics (LG) šodien prezentācijas pasākumos sešās pilsētās, tostarp Ņujorkā, Londonā, Parīzē, Singapūrā, Stambulā un Seulā iepazīstināja ar ilgi gaidīto viedtālruni LG G4. Izstrādājot jaunu viedtālruni, fokusā bija ērta elegance, lielisks vizuālais atbalsts un uz cilvēku orientēta lietošanas pieredze. Viena no būtiskajam LG G4 iezīmēm ir viedtālruņu segmentā reti sastopamā F1.8 apertūras lēca, kas nodrošina par 80% lielāku gaismas piekļūšanu attēla sensoram. Novatoriskais kameras modulis ir apvienots ar jauno IPS Quantum ekrānu.

    „Mēs vēlējāmies patērētājiem sniegt patiesi uz cilvēkiem koncentrētu ierīci. Sākot ar dizainu, kameru, ekrānu un beidzot ar lietotāju pieredzes (UX) funkcijām, šis ir visambiciozākais tālrunis, kādu mēs jebkad esam radījuši,” norāda LG Electronics Mobile Communications Co. prezidents un vadītājs Juno Čo.

    Reklāma

    Ērts un elegants dizains

    LG G4 korpuss ir pieejams ar roku izstrādātas īstās ādas apdarē sešās skaistās krāsās. Āda ir nokrāsota, izmantojot tradicionālus krāsošanas procesus ar dārzeņiem. G4 ādas apdares krāsas ir bagātīgas ar siltiem toņiem, kas izskatās dabiski un laika gaitā mainās. Turklāt ar dārzeņiem krāsotā āda ir videi draudzīga un to iespējams viegli pārstrādāt. Citu pieejamo G4 aizmugures vāciņu apdaru klāstā iekļauta keramiski balta ar 3D rakstu, metāliski pelēkā un spīdīgi zelta krāsa.

    LG G4 dizainu nosaka moderns Slim Arc koncepts, kas novērojams visā tālruņa korpusā un kuru izceļ ekrāns ar nelielu izliekumu. Turklāt Slim Arc piedāvā par 20% lielāku izturību salīdzinājumā ar plakanajiem viedtālruņiem gadījumos, kad tālrunis nokrīt ar ekrānu uz leju. Ārējais dizains atspoguļojas arī viedtālruņa lietotāja saskarnē – ikonu krāsas ir krietni rezonējošākas un tām ir noapaļoti stūri. Tikmēr Smart Notice funkcija automātiski maina fona un teksta krāsu, balstoties uz fona ekrānu, kādu izvēlējies lietotājs.

    G4_Genuine Leather

    G4_Ceramic

    Lieliska vizuālā pieredze

    LG G4 aprīkots ar 16MP kameru, kas nodrošina iespēju uzņemt kvalitatīvus attēlus pat ļoti vāja apgaismojumā. Kameras modulis ietver plašu F1.8 apertūras lēcu, kas nodrošina par 80% lielāku gaismas piekļūšanu attēla sensoram. Savukārt OIS 2.0 vēl vairāk uzlabo veiktspēju vājā apgaismojumā, paplašinot attēla stabilizēšanas amplitūdu no viena grāda līdz diviem grādiem X un Y asīs, kā arī pirmo reizi pievienojot trešo asi. LG arī piedāvā nozarē vadošo 8MP priekšējo kameru asiem, detalizētiem pašportretiem un grupu fotouzņēmumiem.

    Kā jauninājums tālrunī G4 ir Manual Mode, kas nodrošina pieredzējušiem fotogrāfiem iespēju realizēt krietni mākslinieciskāku izpausmi, ļaujot viņiem tieši kontrolēt fokusu, slēdža ātrumu, ISO, ekspozīcijas kompensāciju un baltās krāsas līdzsvaru katram attēlam. Profesionāli fotogrāfi papildus JPEG var arī saglabāt savas fotogrāfijas RAW formātā, nodrošinot precīzāku rediģēšanu bez detaļu zaudēšanas.

    Kameru papildina arī Color Spectrum Sensor (krāsu spektra sensors) (CSS), kas ir pirmā šāda veida funkcija, kas nonākusi viedtālrunī. CSS uzlabo krāsu precizitāti, pareizi nolasot apkārtējās gaismas, kā arī no objektiem atstarotās infrasarkanās gaismas RGB vērtības. CSS izmanto šo informāciju, lai pielāgotu kameras baltās krāsas līdzsvaru un zibspuldzes krāsu.

    LG G4 ir pirmais viedtālrunis, kurā tiek izmantos LG Display jaunais 5,5 collu IPS Quantum ekrāns, kas piedāvā par 20% labāku krāsu attēlošanu, par 25% labāku gaišumu un par 50% labāku kontrastu. Šis ir pirmais Quad HD ekrāns, kurā tiek izmantota Advanced In-Cell Touch (AIT) tehnoloģija, kas apvieno LCD un skāriena sensorus vienā slānī, lai nodrošinātu labāku krāsu attēlošanu un skāriena jutīgumu.

    Augstākas kvalitātes ekrāns gan neietekmē akumulatora darbības ilgumu. LG G4 ir aprīkots ar augstas kapacitātes 3,000mAh noņemamu akumulatoru, kas apvienots ar ātru, taču enerģiju taupošu Qualcomm Snapdragon 808 procesoru ar X10 LTE.

    Uz cilvēkiem orientēta lietotāju pieredze

    LG G4 ir pirmais tālrunis, kurā tiek izmantota jaunā uz cilvēkiem orientētā mobilo ierīču lietotāju saskarne UX 4.0. Tā likvidē nevajadzīgas darbības, vienlaikus nodrošinot lielākas pielāgošanas iespējas lietotājiem:

    • Quick Shot nodrošina iespēju uzņemt fotogrāfijas bez nepieciešamības atvērt kameras aplikāciju, divreiz nospiežot telefona aizmugurē izvietoto Rear Key taustiņu pat brīdī, kad ekrāns ir izslēgts.
    • Jaunā Galerija nodrošina ārkārtīgi ātru attēlu aplūkošanu, kamēr Memories funkcija automātiski organizē fotogrāfijas un video konkrētiem notikumiem īpašos albumos, balstoties uz vietu un laiku, kādā uzņemta katra fotogrāfija.
    • Event Pocket nodrošina iespēju radīt vienu, vienotu kalendāru, pavelkot un tajā novietojot atgādinājumus un aktivitātes no dažādiem kalendāriem un sociālajiem medijiem.
    • Uzlabotā Smart Notice funkcija nodrošina krietni personalizētāku informēšanu par laika apstākļiem, ceļojumiem un citiem notikumiem, analizējot lietotāja dzīvesveida paradumus.
    • Quick Help ļauj iegūt tūlītējas atbildes uz jebkuriem jautājumiem par LG G4 darbību tieši Smart Notice aplikācijā.

    LG G4 tālrunī jau iepriekš uzstādīts Google Office un G4 īpašnieki uz diviem gadiem saņems arī papildu 100GB lielu uzglabāšanas vietu Google Drive. Ar MirrorLink un LG G4 zīmola Volkswagen automašīnu īpašnieki spēs izmantot automašīnām draudzīgo G4 saskarnes versiju automobiļa displejā, lai nodrošinātu pilnīgu saskaņošanu ar kontaktiem, navigāciju un mūziku viedtālrunī.

    LG G4 tirdzniecībā nonāks 29.aprīlī, kad tas kļūs pieejams Korejas patērētājiem, taču vēlāk tas nonāks pie aptuveni 180 operatoriem visā pasaulē.

    LG G4 galvenās specifikācijas*:

    • Displejs: 5.5-inch Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi)
    • Čipkopa: Qualcomm Snapdragon™ 808 ar X10 LTE
    • Kamera: aizmugurējā – 16MP ar apertūras lēcu F1.8 / priekšējā ar F2.0 apertūras lēcu 8MP
    • Atmiņa: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / microSD
    • Akumulators: 3,000mAh (izņemams)
    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Tīkls:  4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
    • Izmēri (G x P x B): 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm
    • Krāsas: Keramika – Balta/ Metāliski pelēka/ Spidīgi zeltas; Āda – Melna/Brūna/ Sarkana/ Debess zila/ Meisas/ Dzeltena
    • Citas funkcijas: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot

    * Atkarīgs no tirgus

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    varisb
    28.04.2015 21:47

    Super! izdevies aparāts.Šogad laikam visi spiež uz kameras spējām ,bet tas nekas slikts nav .Gaidām veikalos un uz apskatu.

    martinz0000
    28.04.2015 21:53

    Kāda būs cena Latvijā ?

    29.04.2015 03:48
    Reply to  martinz0000

    Gan jau, visticamāk, tuvu Samsung Galaxy S6… taču, nesteigšos ar minējumiem.

    29.04.2015 09:18

    LG G4 oficiāli pārdošanā Latvijā nonāks jūnijā un startā tas maksās aptuveni tāpat kā citi konkurentu flagmaņi.

    Kaspars
    29.04.2015 18:49

    UK it kā 499gbp, kas ir aptuveni 650eur un puse no Samsung S6 veikspējas, bet arī ar šo jaudu vajadzētu pietikt gandrīz visam.

    x
    29.04.2015 07:55

    >plašu F1.8 apertūras lēcu, kas nodrošina par 80% lielāku gaismas piekļūšanu attēla sensoram.

    apertūra latviski ir diafragma, un tam objektīvam ir veselas sešas lēcas (angl. elements).
    Wide aperture vairāk atbilst tomēr lielai difragmai, nekā plašai lēcai.

    Tie 80% – salīdzinot ar ko? Nav jau grūti hipnotizēt pircēju ar cipariem, ja gribās, var piemeklēt salīdzinājumu kas ļaus rakstīt – par 310% vairāk gaismas. Ja nenorāda, ar ko salīdzina objektīvu, tad nekādas jēgas no tā nav.

    martinz0000
    29.04.2015 07:57
    Reply to  x

    Pieņemu , ka tas domāts salīdzinot ar iepriekšējo modeli.

    29.04.2015 09:18
    Reply to  martinz0000

    Jā, tiek salīdzināts ar LG G3.

    x
    29.04.2015 10:08

    Kas interesanti – par G3 var noskaidrot ka tam ir 29mm objektīvs, bet par G4 pat ražotāja lapā nekas nav pieminēts. Laikam jau tie cipari viņiem klasificējas kā nebūtiski, jo neietekmē pircēju izvēli kā maģiskie pikseļi un diafragma. Būtu 24mm, gan jau pacenstos uzrakstīt.

    Ksspars Lccis
    29.04.2015 09:09
    Reply to  x

    skaidrs, ka tā ir pilnīga h***a – viens diafragmas stops vairāk vaļā nozīmē 2x vairāk gaismas. vai 2x mazāk, ja pieņem ka tev ekspozīcijas laiks par vienu stopu samazinās :D tas 80 ir lai skaisti… 1,8 salīdzinot ar 2.8 būs visi cik, 300%. Tas viss AUNIEM…..

    29.04.2015 10:56
    Reply to  Ksspars Lccis

    Emm… starp 1.8 un 2.8 ir 1 un 2/3 pilni stopi, ja pareizi izdevās saskaitīt.

    Ksspars Lccis
    29.04.2015 11:19
    Reply to  Artis Abols

    štrunts par cipariem. musturs, Arti, musturs ir svarīgākais. Paterns

    29.04.2015 11:29
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kristaps mani nolamās, bet šis PR materiāls ir viens no riebīgākajiem mixiem starp mašīntulku, rokasgrāmatu “Pozitīvās domāšanas spēks” un klaju nezināšanu, kas mijas ar ierasto čakarēšanu un faktu izpušķošanu.

    29.04.2015 11:35
    Reply to  Artis Abols

    Iepriekšējais komentārs iet zem sadaļas “attieksme” :D

    Reklāma