Web Analytics
More
    Reklāma

    Clusterpoint Challenge 2015 programmētāju konkurss ar 6000 EUR balvu fondu

    Jaunākie raksti

    Lai sekmētu jaunu un inovatīvu risinājumu radīšanu un izceltu Latvijas talantīgākos un spējīgākos programmētājus, Clusterpoint izsludinājusi konkursu “Clusterpoint Challenge 2015”, kura ietvaros programmētāji ir aicināti izstrādāt jaunus interneta programmatūras risinājumus (aplikācijas, mobilās lietotnes), izmantojot Clusterpoint Cloud datu apstrādes platformu, un laimēt naudas balvas 3000EUR, 2000EUR un 1000EUR vērtībā. Pieteikumus konkursam iespējams  iesniegt līdz 12.aprīlim.

    “Clusterpoint Challenge 2015” konkursa pamatmērķis ir veicināt inovatīvu risinājumu radīšanu un motivēt programmētājus izstrādāt jaunus programmatūras risinājumus (aplikācijas), izmantojot Clusterpoint Cloud datu apstrādes platformu. Dalībniekiem ir dota pilnīga brīvība pielietot visas savas iemaņas un radošo potenciālu, programmējot jebkādu aplikāciju, ja tikai tā saglabā datus Clusterpoint Cloud datubāzē. Konkursā piedalīties var gan individuāli dalībnieki, gan dalībnieku komandas.

    Reklāma

    Lai piedalītos konkursā, nepieciešams reģistrēties un izveidot Clusterpoint Cloud lietotāja kontu konkursa mājaslapā https://challenge.clusterpoint.com/ un izstrādāt aplikāciju, risinājumā izmantojot Clusterpoint Cloud datu apstrādes platformu. Tā var būt kalendāra aplikācija, kas ļauj efektīvi organizēt laiku, mobilā spēle vai aplikācija, kas saglabā rezultātus Clusterpoint Cloud datubāzē, inovatīvs meklēšanas un analītikas risinājums publiskai datu kopai (piem., www.wikisearch.net, kas jau ir realizēts uz Clusterpoint datubāzes) – programmētāji var brīvi izmantot visu savu radošo potenciālu.

    Nosakot uzvarētājus, SIA “Clusterpoint” vērtēs idejas kvalitāti, radošumu un oriģinalitāti, to, cik intuitīva un saprotama ir lietotāja saskarne, kopējais UX, kā arī tehnisko izpildījumu, proti, to, cik lielā mērā ir izmantotas Clusterpoint Cloud datu apstrādes iespējas.

    Clusterpoint ir vispārīga datubāze, kas ļauj saglabāt strukturētus un nestrukturētus/teksta datus un tos atlasīt, izmantojot meklēšanas pieprasījumus. Uzņēmumu ir dibinājuši Latvijas programmētāji un uzņēmums izstrādājis datubāzu platformu, kas ir radīta mākoņskaitļošanas IT infrastruktūrai. Clusterpoint datubāzu programmatūra nodrošina augstu veiktspēju uz pieticīgas datoru aparatūras, tādejādi nodrošinot lielāku energoefektivitāti datu centros.

    Ar konkursa nolikumu var iepazīties konkursa mājas lapā https://challenge.clusterpoint.com/.

    Clusterpoint ir dibināts 2006.gadā. Kopš tā laika lielāko savas darbības laiku Clusterpoint ir darbojies kā uzņēmumu NoSQL datubāze. Šodien Clusterpoint datubāze tiek izmantota visdažādāko industriju darbā, nodrošinot nepārtrauktus (24/7) uzņēmuma darbībai kristiskus interneta un mobilo aplikāciju risinājumus.

    Mēs ticam, ka tuvāko gadu laikā lielākā pasaules datu daļa tiks vadīta ar uz dokumentiem orientētu datu bāžu palīdzību, jo arvien pieaug nepieciešamība pēc informācijas mērogojamības. Augstas veiktspējas ACID-atbalstošie darījumi, ko nodrošina mūsu datu bāze, ir galvenais tehnoloģiskais pamats, kas ļauj veikt šo pāreju.

    2014. gadā februārī Clusterpoint piesaistīja 1,25 miljonu eiro investīcijas, ko nodrošina Baltijas lielākais privātā kapitāla un riska kapitāla investors BaltCap un Lielbritānijā bāzētā kompānija Imprimatur Capital.

    Clusterpoint datubāzes nodrošina reāllaika biznesa informācijas vadību elektroniskā dokumenta formātā; tā var tikt izmantota kā augstas veiktspējas operatīvā datubāze interneta un mobilo datubāžu pakalpojumiem, kuriem nepieciešama mērogojamība, augsta veiktspēja un augstu drošības prasību nodrošinājums.

    Kopš 2015.gada janvāra, Clusterpoint piedāvā izmantošanai gatavas datu bāzes kā pakalpojumu (DBAAS).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma