Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izstrādā jaunus izturīgākus akumulatorus, kas nodrošinās ātrāku uzlādi

    Jaunākie raksti

    Apple laikam ir pēdējais tehnoloģiju uzņēmums, kas saviem viedtālruņiem nenodrošina ātro uzlādi. Izskatās, ka vēl pēc diviem gadiem tass beidzot varētu mainīties, jo uzņēmums strādā pie jaunas akumulatoru tehnoloģijas.

    Kā jau liela daļa uzņēmumu, Apple savu ierīču komponentes pasūta pie citiem ražotājiem, taču liela daļa no tām tiek izstrādātas uzņēmuma iekšienē. Klajā nākusi informācija, ka Apple veic izpēti un attīsta jaunus iPhone akumlatorus. Tā norāda, ka uzņēmums veic eksperimentus ar jaunu materiālu izmantošanu katodiem: niķelis, kobalts, mangāns un alumīnijs.

    Jaunā pieeja ievērojami palielinās silīcija saturu. Silīcijs izplešas, kad tas uzlādes laikā uzsilst, taču Apple ir atradis veidu, kā šo problēmu mazināt. Jaunais katoda sajaukums sola uzlabotu akumulatora blīvumu un ātrāku uzlādi. Tehnoloģiju gigants, iespējams, izmantos oglekļa nanocaurules kā novadīšanas materiālu, kas vēl vairāk uzlabos akumulatora veiktspēju.

    Tikmēr pirmie iPhone modeļi ar jauno bateriju varētu būt pieejami 2025. gadā, kad varētu iznākt iPhone 17 modelis. Tas nozīmē, ka izpētes un izstrādes darbs atrodas finiša taisnē, lai uzsāktu ražošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma