Web Analytics
More
    Reklāma

    IEEE izveido programmēšanas valodu top 10

    Jaunākie raksti

    Elektronikas un Elektrotehnikas inženieru institūts – IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) – starptautiska nekomerciāla speciālistu asociācija, vadošā organizācija radioelektronikas un elektrotehnikas standartu izstrādē. IEEE savā tīmekļa blogā IEEE Spectrum sadarbībā ar datorzinātņu žurnālistu Niku Diakopoulos (Nick Diakopoulos) ir apkopojuši informāciju par šobrīd aktuālajām programmēšanas valodām un izveidojuši populārāko programmēšanas valodu top 10.

    Topa izstrādē no 10 avotiem (IEEE Xplore, Google, GitHub u.c.) tika ņemtas vērā 12 dažādas metrikas. Topa interaktīvajā versijā var atlasīt programmēšanas valodas pēc to tirgus pieprasījuma, atvērtības vai popularitātes. Tāpat tās sadalītas pa tipiem pēc to pielietojuma (mobilo, tīmekļa, uzņēmumu lietotņu izstrādē vai dzelžu jomā). Kā varam redzēt grafikā zemāk, šobrīd pasaulē populārākās programmēšanas valodas ir Java, C, C++, C# un Python.

    Reklāma

    Šī topa rezultāti var lieti noderēt skolniekiem un studentiem, kas šobrīd cenšas izlemt pie kuras programmēšanas valodas apgūšanas ķerties klāt. Kuru no topā iekļautajām valodām brīvi pārvaldi tu un vai piekrīti šī topa rezultātiem?

    07dataflow-1403643424680

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Leo
    20.07.2014 12:42

    Es ļoti ceru apgūt Java, jo mēdz teikt, ka tā ir diezgan draudzīga, lai iemācītos pašmācībā. It kā, apgūstot Javu, nav grūti pāriet uz C++ vai C#. Pielietojuma spektrs arī plašs, sākot ar viedtālruņiem, webu un beidzot ar elektroniku. Pēc šī raksta izskatās, ka vēl valoda nav nemaz tik novecojusi… Forši! :)

    Nettwerk
    20.07.2014 13:26

    Es ceru ka Java izmirs. Lai arii joprojaam ir pielietojums, bet deelj emulaacijas u.c. sifilisiem vinjsh ir nelietojams normaali.

    Tarponejs
    21.07.2014 20:28

    Java neizmirs, bet izmirs tie, kas ar liikiem pirkstiem programmee normaali nelietojamas aplikaacijas

    Reklāma