Web Analytics
More
    Reklāma

    Raspberry Pi mikrodatoram jauna versija

    Jaunākie raksti

    Pārdesmit eiro vērtais Raspberry Pi mikrodators pārdošanā nonāca pirms nepilniem trīs gadiem un jau ir pārdots 2.5 miljoni šo mazo datoriņu. Tie darbina tūkstošiem vienkāršāku un sarežģītāku projektu un ļauj lētā veidā apgūt programmēšanas un ierīču izstrādes iemaņas. Sākotnēji pašiem bezpeļņas projekta autoriem šķita, ka šos mazos datorus iegādāsies daži tūkstoši cilvēku.

    Tomēr viņu pareģojumi nepiepildījās un lielā cilvēku interese lieciena par to, ka trāpīts desmitniekā un šis projekts jāturpina attīstīt. Tieši tāpēc ir radīts vēl viens Raspberry Pi mikrodatora modelis. Tā nosaukums ir Raspberry Pi Model B+ un tā radītāji norāda, ka šajā modelī ir iekļauti daudzi iepriekš pieejamo modeļu lietotāju prasītie uzlabojumi un var uzskatīt, ka ar šo modeli tiek noslēgta Raspberry Pi ierīču pirmā paaudze. Jaunais modelis jau ir nopērkams un maksā tos pašus 35 ASV dolārus, kas ir arī iepriekšējā Model B cena. Starp citu, projekta autori sola turpināt ražot arī Model B.

    Reklāma

    Jaunais Raspberry Pi Model B+ izmanto to pašu BCM2835 procesoru, 512 MB operatīvo atmiņu un programmatūru, kas darbina Model B ierīci, taču klāt nākuši vairāki būtiski uzlabojumi:

    • GPIO portam palielināts kontaktu skaits (tagad tie ir kopā 40) pie tam pirmajiem 26 kontaktiem saglabāts tāds pats izkārtojums kā Model B
    • Klāt nākušas vēl 2 USB 2.0 pieslēgvietas (kopā ierīcei tagad ir 4 USB pieslēgvietas)
    • SD atmiņas kartes vietā nāk microSD atmiņas karšu atbalsts
    • Par o.5 – 1 W samazināts elektroenerģijas patēriņš
    • Uzlabota audio apakšsistēma
    • Uzlabots mikrodatora dizains

    Esmu dzirdējis, ka šis mazais dators ir diezgan populārs arī Latvijā. Vismaz testa pēc to ir nopirkuši arī krietna sauja manu paziņu. Es pats gan vienreiz mēģināju no ārzemēm pasūtīt šo verķi, bet pasūtījums tā arī nekad netika izpildīts. Nākamreiz šo datoru laikam izvēlēšos pirkt tepat kādā no elektropreču veikaliem. Ko tu esi izveidojis no Raspberry Pi un vai Model B+ šķiet interesants?

    [vimeo=http://vimeo.com/100672310]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Loks
    15.07.2014 11:48

    Lielisks veids kā no USB diska uztaisīt tīkla disku :)

    OGAdminiostracija
    16.10.2014 18:52
    Reply to  Loks

    Tīkla disks ar 100 Mbit tīkleni … Phe

    Ingus Keivs
    16.07.2014 07:08

    Te pat Latvijā, veikalā Lemona, pie Salu tilta, kur ir RD Electronics štābs un veikals var ieķert šādus mikrodatorus. Bleķo 30 cik tur jurīšus. Un tas veikals ir kas līdzīgs Argusam

    16.07.2014 07:09
    Reply to  Ingus Keivs

    Paldies, es biju iedomājies par Argus, bet Lemona arī zināma. Es tikai kaut kad nesen biju aiznesies uz Daugavas otru malu un aplauzos, jo veikals ir pārvācies. Tavs komentārs ieviesa skaidrību un tagad zināšu kur ir Lemona. Paldies! :)

    Kristaps Lācis
    11.11.2014 10:32

    Argusā lētāk..

    Reklāma