Web Analytics
More
    Reklāma

    Animācijas filma “Šreks” ierakstīta disketē

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad tiecamies pēc augstākas video un skaņas kvalitātes, ir patīkami darīt arī pretējo, tāpēc platformas Reddit lietotājs dalījies ar savu veikumu, ierakstot animācijas filmu “Šreks” disketē.

    Izmantojot speciālu x265 video kodējumu, filma ir sakompresēta līdz izšķirtspējai 120×96 pikseļi ar četriem kadriem sekundē, kas ļāvis tās izmēru samazināt līdz 1,37 MB. Tas attiecīgi deva iespēju to ierakstīt disketē. Tieši tā, disketē, lai pēcāk to palaistu uz speciāli veidota video atskaņotāja. Tas savukārt veidots, izmantojot minidatoru Raspberry Pi, diskešu lasītāju, kā arī speciālu VCR (veco, labo videokasešu formāts) sistēmu LimaTek Diskmaster, kas principā kalpo kā sava veida operētājsistēma.

    Reklāma

    Avots: Reddit

    Lietotājs u/GreedyPaint dalījies arī ar nelielu video materiālu, kurā redzams, ka video izskatās tā, it kā tas nedaudz kavētu un vilktos, kā arī ikoniskā filmas sākuma dziesma “All Star” ir ļoti zemas kvalitātes un pietiekami griežas ausīs. Protams, ieguldītais darbs un fakts, ka ar mūsdienu iespējām mēs varam disketē ietilpināt pusotru stundu garu filmu gan ir atzīstams. Šim pašam cilvēkam jau ir pādomā nākamais izaicinājums, un tā būtu filmas ierakstīšana vinila platē.

    Jau iepriekš “Šreka” pirmā filma ir tikusi pārveidota, lai to būtu iespējams skatīties uz Game Boy spēļu konsoles, kas tomēr ir nedaudz labāks par u/GreedyPaint veikumu, bet par to variet spriest paši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    04.01.2021 09:49

    Tur jau grūti novērtēt video bojājumu apmēru, jo džekiņš stilīgi arī savam video uzlicis kaut kādu VHS filtru.

    Fedja
    04.01.2021 11:02

    Atceros, ka 2000 gadu sākumā viens čalītis izziņoju baigo kompresijas algoritmu, kas ļauj saspiest vairākas filmas neiedomājami mazos atmiņas apjomos, un investori jau stāvēja rindā, lai iegādātos šo brīnumrīku, kas ļauj kompresēt lielus failus bez kvalitātes zuduma. Bet čalītis mistiskā kārtā steidzīgi aizgāja aizsaulē un tā arī pasaule nepieredzēja revolūciju failu saspiešanas jomā. :(

    Krotow
    04.01.2021 12:03
    Reply to  Fedja

    Varbūt domā Janu Slootu, kurš mira no infarkta dažas dienas pirms tikšanās ar iespējamo investoru? Tas gan bija 1999. gadā. Ir aizdomas ka viņa algoritms varēja labi tikt galā ar kadriem, kas precīzi atkārtojas daudzreiz. Taču ne ar mainīga satura video kā filmā. Meklēt jaunus algoritmus labākai kustīgo bilžu saspiešanai gan ir labi un pareizi. Tad iespējams ka piedzīvosim arī kaut ko labāku par H.265.

    Fedja
    04.01.2021 13:12
    Reply to  Krotow

    Laikam, jā, bija šitais pats.
    Bet tā jau visādiem Netflixiem, Shortcut un Go3 tas joprojām ir aktuāli. Interesanti, ka Netflix algoritmi strādā labāk un mājsēdes laikā ar mobilo netu filmas tikpat kā nekaras, kamēr Shortcut un Go3 bremzē uz vella paraušanu.

    Reklāma