Web Analytics
More
    Reklāma

    PocKit ir mazs un modulārs dators, kura iespējas var papildināt ar speciāliem blokiem

    Jaunākie raksti

    Projekts PocKit ir vēl viens mēģinājums modulāro eletronisko iekārtu jomā. Tas ir maza izmēra dators, kuram pievienojot dažādus blokus, iespējams piešķirt dažāda veida funkcionalitāti, kas to var padarīt par vienkāršu personālo datoru vai mobilu plaukstas lieluma datoru.

    PocKit ir veidots uz modulārā mini datora Raspberry Pi bāzes, ietērpjot to speciālā plasmasas korpusā ar īpašiem magnētiem, kas nodrošina gan savienošanos ar blokiem, gan elektriskās strāvas plūsmu. Šādā veidā ir iespējams pievienot 12 dažādus blokus, kā piemēram, HDMI un USB pieslēgvietas, ventilatoru, LCD ekrānu, SD karšu lasītāju un kameru. Tādējādi modulārajai sistēmai piešķirot ikdienas funkcionalitāti.

    Reklāma

    Avots: liliputing

    Katrs no mazajiem moduļiem būs spējīgs darboties uzreiz pēc pievienošanas pamatnei. Izmantojot Raspberry Pi operētājsistēmu vai arī citas brīvās pieejas sistēmas, šo visu varēs pārveidot arī par nopietnāku personālo datoru. Protams, šīs ierīces mērķis noteikti nav aizstāt personālo datoru, bet vairāk ērtai ierīcei, ar kuru var kontrolēt viedierīces mājās, kā arī lielākoties mācīšanās nolūkiem un programmētājiem. Ja tiek pievienots lielāka izmēra displejs un akumulators, tad PocKit jau var kļūt par pārnēsājamu datoru, tiesa, magnētu sistēma nenodrošinās iespēju to ērti ielikt kabatā, lai mazie bloki nenokristu.

    Projekta autors ir dalījies ar video, kurā nodemonstrē PocKit darbībā, tomēr tas joprojām ir tikai projekts, un nav skaidrs, vai šī modulārā sistēma nonāks līdz interesentiem un gala patērētājiem. Kopumā šīs noteikti izskatās pēc laba komplekta, lai veidotu izpratni par kopējo datora darbību un dažādos veidos eksperimentētu ar moduļiem.

    Avots: liliputing
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0952
    26.03.2021 09:51

    vai tiešām parastie paplašināšanas bloki nederēs? gadījumā, ja speciālie nav pa rokai…

    Reklāma