Web Analytics
More
    Reklāma

    Start (IT) aicina ģimenes uz sezonas noslēguma pasākumu

    Jaunākie raksti

    20. maijā plkst. 19:00 Dizaina fabrikā „D.Fab” Slokas ielā 52 notiks Start (IT) sezonas pēdējais programmēšanas pasākums IT nozarē strādājošo speciālistu bērniem un vecākiem. Uz pasākumu tiek aicināti IT nozarē strādājošie vecāki ar bērniem no 10 – 15 gadiem. Pasākuma mērķis ir virzīt nozares speciālistu bērnus atklāt programmēšanas radošo pasauli un motivēt savām nākotnes studijām un profesijai izvēlēties informācijas tehnoloģiju nozari. Sezonas noslēguma pasākumam iespējams pieteikties projekta mājaslapā līdz 16.maijam: www.startit.lv/events

    Divu stundu garumā bērni kopā ar vecākiem darbojas darbnīcās, kurās tiek risināti dažādi loģisko domāšanu attīstoši uzdevumi, sniegtas pamatzināšanas programmēšanā, bērni mācās pareizi uzrakstīt algoritmus, lai turpmākie programmēšanas soļi būtu saprotamāki. Uzdevumi ir dažādi un veidoti tā, lai ieinteresētu bērnus, piemēram, ir jāiemācās uzrakstīt algoritmus Lego robotam, lai tas, braukājot pa galda virsmu, nenokristu. Pēc tam uzrakstītie algoritmi tiek pārbaudīti reālā darbībā. Uzdevumi un to risinājumi tiek skaidroti gan latviešu, gan krievu valodā.

    Reklāma

    Savos iespaidos par Start (IT) ģimeņu programmēšanas pasākumu dalās Gunda (13 gadi), kura pasākumu maijā apmeklēs jau ceturto reizi: „Esmu jau saradusi ar domu, ka tagad katru mēnesi ir jāiet uz Start (IT) pasākumu un man ir patīkami to apzināties. Šoreiz bija ļoti interesanta spēlēšanās ar lego robotiņu “Mindstorm”. Vēl mēs programmējām un krāsojām Lieldienu olas. Tas man arī ļoti patika! Tagad gaidīšu 20.maiju, kad būs nākošais pasākums. Žēl, ka tas būs sezonas pēdējais pasākums, bet nekas, ceru, ka pēc kāda laika būs vēl!”

    Start (IT) programmēšanas pasākumi notiek reizi mēnesī un sezona maijā tiks noslēgta ar piekto programmēšanas pasākumu ģimenēm. Katrā no pasākumiem tiek doti jauni uzdevumi,  organizētas darbnīcas, veidojot interesi un pamatzināšanas programmēšanā.

    Ieskats aprīļā Start (IT) programmēšanas pasākumā:

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=U19Z3zn4otg]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma