Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijā pastiprināti kontrolēs blogerus

    Jaunākie raksti

    Krievijas Valsts domē šonedēļ pieņemts jauns pretterorisma likums, kas būtiski ietekmēs Krievijas blogeru darbību. Tiem blogeriem, kuru personālo blogu vai sociālo tīklu profilu ik dienas apmeklē vairāk par 3000 apmeklētājiem, būs varas iestādēm jānorāda savs uzvārds, iniciāļi un e-pasta adrese. Nokļūstot šajā nelāgajā sarakstā, blogeriem būs jāpakļaujas tādiem pašiem noteikumiem kā klasiskajiem masu medijiem, proti, jāpārbauda publicētās informācijas ticamība, jānorāda satura patērētāju vecuma ierobežojumi un īpaši uzmanīgiem jābūt rakstot par valsts pārvaldi, amatpersonām un vēlēšanu tēmām. Par pārkāpumiem ir paredzēti sodi: 300 – 1000 ASV dolāru apmērā privātpersonām un 10 000 ASV dolāru apmērā juridiskām personām (plus, tīmekļa vietnes slēgšana uz mēnesi).

    Es domāju, ka ir diezgan skaidrs kādos nolūkos tiek pieņemts šāds likums. Krievijas vara visiem spēkiem cenšas nepieļaut patiesības izplatīšanos caur pašu radītās propogandas mudžekļiem. Līdz šim tieši neregulētie sociālie mediji ir tikuši aktīvi izmantoti, lai publicētu varai nepatīkamu informāciju. Tomēr šāds likums diez vai darbosies praksē, jo nav atrunāts ko iesākt ar ārzemēs uzturētiem blogiem. Kamēr Krievija nesāks savā teritorijā būtiski bloķēt ārzemju servisus (par to tiek domāts), tikmēr blogeri bez bažām varēs turpināt rakstīt citviet hostētos blogos.

    Reklāma

    Pēdējās nedēļās Krievijā nelāgas vēsmas apvij arī sociālo tīklu VKontakte, kura vadību nācies pamest servisa radītājam Pāvelam Durovam. Viņš norāda, ka nav mierā ar varas iestāžu spiedienu kontrolēt servisu, tāpēc pametis ne tikai VKontakte vadību, bet arī valsti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma