Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc 28 gadu ilgas darbības savu eksistenci beidz ICQ saziņas rīks

    Jaunākie raksti

    Vēsturiskā saziņas lietotne un serviss ICQ tiks oficiāli slēgts 26. jūnijā, atzīmējot ļoti ikoniska un nu jau sena saziņas rīka beigas.

    Pirms AOL Instant Messenger, Yahoo Messenger vai Discord un WhatsApp, interneta vidē čatot bezmaksas bija iespējams ar lietotnes ICQ palīdzību. To izmantoja vairāk nekā 100 miljoni lietotāju, lai saskaņotu plānus, tērzētu par dzīvi vai sazinātos, spēlējot tiešsaistes spēles.

    Reklāma

    ICQ (angliski “I seek you”) tika palaists 1996. gadā, tikai īsu brīdi pirms AOL Instant Messenger, un tika iemīļots, pateicoties vieglai lietošanai, iespējai sazināties viens pret vienu vai grupā, kā arī spējas sasniegt cilvēkus visā pasaulē. Tas viss bija pieejams tiešsaistē, reāllaikā un bez maksas. Principā ikviens mūsdienu digitālās saziņas rīks, bet atceramies, ka tas bija 1996. gadā.

    Savos ziedu laikos ICQ platformu lietoja vairāk nekā 100 miljoniem lietotāju, kas bija ievērojams sasniegums. 2010. gadā ICQ iegādājās Mail.ru (tagad VK), un kopš tā laika lietotāju aktivitāte un interese ir samazinājusies. Pagājušajā nedēļā ICQ paziņoja, ka serviss slēgti 26. jūnijā, iesakot lietotājiem pāriet uz VK Messenger un Workspace.

    Vai kāds no mūsu lasītājiem ir lietojis šo servisu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.05.2024 14:38

    Pārpirkšana nebija galvenais iemesls panīkumam. Bet gan tehniskie ierobežojumi un drošības caurumi. ICQ draņķīgi strādāja caur prokšiem, to grieza nost uzņēmumu tīklos lai darbinieki darba laikā nepļāpātu savas lietas un arī lauza ICQ visi kam nebija slinkums. Vēlāk parādījās Skype, kurš darīja to pašu ko ICQ, taču bija drošāks, gāja cauri visam un tur bija videozvani. Pēdējo naglu ICQ zārkā iesita Whatsapp.

    Jā, tiku lietojis.

    Profs
    29.05.2024 19:54
    Reply to  Krotow

    diezgan jau precīzi, jo ICQ bija ideāls laikmetā, kad 1MB bija zelta vērtā un tad vienkārši text ziņojumi bija OK, bet vēlāk visiem jau vajadzēja ko vairāk. Bet nu tālajos 90 gados tas bija cool – kad atceros vēl to skaņu, kā modems iezvanījās, lai izveidotu sakarus:) Pat esmu pārsteigts, ka nav izveidots tāds interaktīvais muzejs, kur būtu 90 gadu tehnika un softs…

    Reklāma