Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīta vietne, kas ļauj brīvi sazināties ar Krievijas iedzīvotājiem par karu Ukrainā

    Jaunākie raksti

    Pēdējās dienās Kremlis aktīvi ierobežojis piekļuvi dažādiem sociālajiem tīkliem, piemēram, “Facebook”, “Twitter”, “Instagram“, liedzot Krievijas iedzīvotājiem tikt pie reālās informācijas par karu Ukrainā. Tāpēc poļu programmētāju grupa radījusi vietni “Squad303“, kas palīdz cilvēkiem no visas pasaules sazināties ar Krievijas iedzīvotājiem un parunāt par reālo situāciju Ukrainā.

    Lai notiktu šī komunikācija, vietne nejauši uzģenerē Krievijas iedzīvotāja numuru vai e-pasta adresi, kas iegūta no datu bāzes, kurā kopumā glabājas 20 miljoni mobilo tālruņu numuru un aptuveni 140 miljoni e-pasta adrešu. Kopš 6. marta, kad šī mājaslapa tika palaista, no visas pasaules nosūtīti jau septiņi miljoni īsziņu un divi miljoni e-pastu krievu valodā, ietverot ne tikai tekstu, bet arī foto un video no kara plosītās Ukrainas.

    Reklāma

    “Squad303” pārstāvis norādījis, ka vietnes mērķis ir censties izlauzties cauri Putina radītajai digitālajai cenzūras sienai un pārliecināties, ka Krievijas iedzīvotāji nav pilnībā nošķirti no pārējās pasaules un izprot Krievijas sastrādāto Ukrainā. Piemēram, izdevumam “The Journal” izdevās sazināties ar 25 gadus vecu tiesību zinātņu studentu no Maskavas. Viņš atklāja, ka iebilst pret karu, taču neplāno protestēt pret to, baidoties no valdības atriebības un riskiem sabojāt savu nākotni. “Es zinu, ka Putins nogalina cilvēkus Ukrainā, bet tā nav mana vaina, es nevienu nenogalinu un neatbalstu nekādus karus” – tā viņš apmēram norādījis.

    Manuprāt, līdzīgā iniciatīvā nesen vai joprojām iesaistās lietuvieši, kuri zvanīja uz nejaušiem Krievijas iedzīvotāju telefona numuriem un stāstīja, kādus briesmu darbus Krievija dara Ukrainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma