Web Analytics
More
    Reklāma

    “App Store” atkal atrodami daži lielākie Krievijas sociālie tīkli

    Jaunākie raksti

    Septembra beigās rakstījām, ka “Apple” no “App Store” izņēmis vairākas lietotnes, kas pieder Krievijas tehnoloģiju kompānijai VK holding. To vidū bija populārais sociālais tīkls “VKontakte”, kas ir krievu “Facebook” versija, kā arī “Mail.ru”, ko varētu uzskatīt par “Gmail” līdzinieku. Pagājušas knapi trīs nedēļas, un šīs lietotnes jau atkal atrodamas “App Store”.

    Norādīts, ka minētās lietotnes tika izņemtas no “App Store” pēc Lielbritānijas valdības ieviesto sankciju paketes, kas skāra desmitiem Krievijas bankas “Gazprombank” augstākā līmeņa vadītāju, kuriem vienlaikus ir kāda saistība ar VK holding –  tiem pieder vai kontrolē daļu uzņēmuma. Sankcijas tika noteiktas, reaģējot uz fiktīvajiem referendumiem, ko Krievijas varas iestādes sarīkoja okupētajos Ukrainas apgabalos.

    Taču nu šķiet, ka iesniegti pierādījumi, kas apliecina, ka lielākā daļa no VK holding nepieder sankcionētajiem “Gazprombank” vadītājiem. Līdz ar to “Apple” ilgi nekavējās, lai “VKontakte” un “Mail.ru” atjaunotu “App Store”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma