Web Analytics
More
    Reklāma

    No “App Store” izņemta Krievijas lielākā sociālo tīklu lietotne

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka “Apple” visā pasaulē no “App Store” ir izņēmis lietotnes, kas pieder Krievijas tehnoloģiju kompānijai VK (VK holding). Kā jau var noprast, to vidū ir arī Krievijā lielākais un populārākais sociālais tīkls, “Facebook” līdzinieks “VKontakte”, kas pie mums Latvijā tika bloķēts maijā sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

    “Apple” pārstāvis ir apstiprinājis, ka VK radītās lietotnes “App Store” vairs nav atrodamas, kā arī to izstrādātāju konti ir aizvērti. Pagaidām “Apple” nav atklājis, kāpēc šādi rīkojies, taču, visticamāk, iemesls ir Krievijas iebrukums Ukrainā. No “App Store” izņemto VK lietotņu sarakstā bez “VKontakte” atrodas arī “Mail.ru”, “VK Music” un “Youla”. Lietotāji, kuru ierīcēs šīs lietotnes jau ir instalētas, tās var turpināt lietot, taču jārēķinās ar problēmām, kas saistītas ar paziņojumu saņemšanu un maksājumu veikšanu.

    Reklāma

    Kas attiecas uz “Google Play”, tur vismaz pagaidām pieejamas visas augstāk minētās lietotnes. Interesanti, vai “Google” sekos “Apple” piemēram vai tomēr atstās šīs VK lietotnes brīvai piekļuvei.

    Jāatzīmē, ka VK ir Krievijas otrais lielākais interneta uzņēmums pēc “Yandex”. To 2006. gadā radīja Pāvels Durovs, kurš tagad vada citu savu izveidoto sociālo tīklu “Telegram“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    29.09.2022 08:39

    Joprojām nesaprotu kāpēc krievu whatsapp kopija – Telegram drīkst un joprojām eiropā pastāv, kur izplata visu savu populistisko ”atbrīvotāju” šņagu…

    Kāpēc šis galvenais dezinfomācijas rūpalas rīks nav nobloķēts?

    Last edited 1 year ago by Pēča
    29.09.2022 09:08
    Reply to  Pēča

    telegram neizplata, to dara lietotāji. tad jau fb un twitter arī vajag zem naža.
    bez tam, kāpēc tu lieto “atbrīvotāju” žargonvārdus, ja jau tik principiāls?

    Name*
    29.09.2022 11:39
    Reply to  Pēča

    Telegram tika radīts, jo RU valdība viņiem (izveidotājiem) atņēma VK. Tādēļ jau abi brāļi nedzīvo vairs RU un Telegram bāze nav RU. Tas, ka krieva izveidoja Telegram, nenozīmē, ka tā ir krievu app. Google viens no radītājiem arī ir krievs, bet neviens nečīkst par to.

    Krotow
    29.09.2022 15:50
    Reply to  Name*

    Brins ir žīds (politkorekti – ebrejs) no Krievijas.

    Reklāma