Web Analytics
More
    Reklāma

    Kanje Vests plāno iegādāties “brīvās runas” sociālo mediju platformu “Parler”

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā jau rakstījām par to, ka reperis Kanje Vests savos sociālajos tīklos publicējis antisemītiskus ierakstus, par ko tika bloķēti viņa “Instagram” un “Twitter” konti. Šķiet, ka mūziķis to tā negrib atstāt, tāpēc nolēmis iegādāties pretrunīgi vērtēto “brīvas runas” sociālo mediju lietotni, “Twitter” alternatīvu “Parler”. Darījumu plānots noslēgt jau šī gada nogalē, taču par summu gan pagaidām tiek klusēts.

    Gan Vests, gan “Parler” uzsvēruši, ka šī vienošanās palīdzēs cilvēkiem brīvi paust savus konservatīvos uzskatus. Norādīts, ka darījuma ietvaros “Parler” pilnībā pāries mūziķa īpašumā, taču sociālais tīkls turpinās saņemt tehnisko atbalstu no māteskompānijas “Parlement Technologies”, ieskaitot piekļuvi privātajiem mākoņpakalpojumiem un datu centra infrastruktūrai.

    Reklāma

    Kanje Vests, kurš apsūdzēja “Meta” un “Twitter” viņa cenzēšanā, savā paziņojumā uzsvēra, ka “pasaulē, kurā konservatīvi viedokļi tiek uzskatīti par pretrunīgiem, jābūt pārliecībai, ka mums joprojām ir tiesības brīvi izteikties. “Parlement Technologies” izpilddirektors Džordžs Fārmers savā paziņojumā norādīja, ka šis darījums “mainīs pasauli un veidu, kā sabiedrība domā par vārda brīvību”.

    Jāpiezīmē, ka 2018. gadā radītais sociālais tīkls “Parler” tiek uzskatīts par vietu, kur konservatīvajiem brīvi paust savus uzskatus. Šī lietotne arī piesaistījusi bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa fanus. Uzskatot, ka “Parler” spēlēja nozīmīgu lomu 2021. gada 6. janvārī notikušajos protestos Kapitolijā, “Google” to izmeta no “Play” veikala. “Google” pārstāvis toreiz sacīja, ka “Parler” trūkst moderēšanas politikas, kas noņem nežēlīgu saturu, piemēram, tādu, kas mudina uz vardarbību. Taču no septembra lietotne “Google Play” atkal pieejama. Vienlaikus, ja “Parler” atļaus ievietot rasistiskus, seksistiskus vai antisemītiskus ierakstus, lietotne atkal var tikt izņemta no aplikāciju veikaliem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma