Web Analytics
More
    Reklāma

    CeBIT 2014 – 14 uzņēmumi no Latvijas un IT leģendu prezentācijas

    Jaunākie raksti

    Marta otrajā nedēļā – no 10. līdz 14. datumam – Hanoverē (Vācija) notiks gadskārtējā CeBIT izstāde. Uzmanīgākie būs pamanījuši, ka izstāde noritēs darba dienās, tādējādi skaidri samanāms CeBIT fokuss uz biznesa auditoriju.

    Izstādes laikā ar runām uzstāsies tādi IT metri, kā Apple līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks (13.03. plkst. 16:00), Vikipēdijas dibinātājs Džimmijs Velss (14.03. plkst. 13:00), Kaspersky Lab CEO Eižens Kasperskis (11.03. plkst. 10:00), Evernote ģenerālmenedžere Krīstīna Rīzena (13.03. plkst. 10:00), kā arī  Mobile un Dropbox vadītājs Hanss Fjieldsoe-Nīlsens (14.03. plkst. 10:00).

    Reklāma

    Latvijas uzņēmumi CeBITā:

    Uzņēmuma Mapon SIA pārstāvis Andris Dzudzilo klātesošos informēja par uzņēmumā ražotām GPS izsekošanas iekārtām un izstrādāto programmatūru. Produkts ir izstrādāts, radīts un arī tiek ražots Latvijā. Uzņēmums ne tikai veiksmīgi attīsta savu darbību Latvijā, bet arī eksportē savu produkciju ne tikai uz kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu, bet arī uz Ukrainu, Brazīliju un Āfrikas valstīm. A. Dzudzilo arī uzsvēra, ka dalība šai pasaules mēroga izstādē noteikti ir tā vērta. Uzņēmuma dalība izstādē CeBIT pagājušajā gadā ļāva ne tikai iegūt jaunus klientus ārvalstīs, bet arī apzināties, cik pašu radītais produkts ir konkurētspējīgs pasaulē.

    Jau otro gadu pēc kārtas izstādē CeBIT savus jaunākos produktus atrādīs arī uzņēmums Istabai SIA. Uzņēmuma pārstāvis Jānis Lindermanis klātesošajiem pastāstīja par pašu radīto gudrās mājas vadības sistēmu – attālinātā apkures vadība no telefona nodrošina telpā tādu temperatūru, kāda būs iestatīta telefona aplikācijā vai ievadīta nedēļas plānotājā. Aprēķini liecina, ka Istabai SIA radītais produkts palīdz ietaupīt vairāk nekā 30% no iepriekšējā siltumenerģijas patēriņa. J. Lindermanis uz CeBIT dodas ar konkrētu mērķi – šī gada izstādē atrast distributorus Skandināvijas valstīs un Lielbritānijā. Pateicoties pagājušā gada veiksmīgai dalībai izstādē, uzņēmumam izdevās atrast partnerus Polijā un Lietuvā.

    Pirmo reizi CeBIT piedalīsies lielākais Latvijas karjeras un izglītības portāls Prakse.lv SIA. Portāla vadītājs Jānis Logins iepazīstināja ar jaunāko Prakse.lv projektu Virtuālā prakse, kas ir izglītojoša datorspēle jauniešiem, kurā šobrīd savas virtuālās prakses piedāvā jau 230 uzņēmumi 190 profesijās. Virtuālās prakses mērķis ir palīdzēt jauniešiem integrēties darba tirgū, sniedzot iespēju mācīties no uzņēmumu ikdienas situācijām, parādīt sevi darba devējam un labākie tiek aicināti arī uz reālām darba intervijām. Prakse.lv mērķis ir palīdzēt jauniešiem globālā līmenī veidot karjeru veiksmīgāk, līdz ar to izstrādāta portāla starptautiskā versija Practican.com. Izstādes laikā plānots piesaistīt uzņēmumus no visas pasaules portāla lietošanā.

    Giraffe Visualization Group SIA jau ir vairāku gadu pieredze ārvalstu tirgos, piedāvājot klientiem 360°grādu vizualizāciju produktiem un virtuālās tūres. Uzņēmuma radītājs un vadītājs Mikus Opelts pastāstīja par līdzšinējiem panākumiem vietējā un ārējos tirgos. Uzņēmums pašreiz ir vadošais savā jomā Ziemeļeiropā. Tuvākajā nākotnē ir mērķis kļūt par vadošo uzņēmumu savā nozarē visā Eiropā. CeBITā Giraffe prezentēs savu jaunāko produktu online-shop.
    Šogad pirmo reizi uz izstādi CeBIT dosies jauns uzņēmums no Rēzeknes MS-IDI SIA. Tā pārstāve Diāna Drozdova pastāstīja, ka uzņēmumam jau ir klienti gan Vācijā, Zviedrijā, ASV un Lielbritānijā, gan arī Krievijā. Uzņēmums izstrādā programmatūru, kas palīdz optimizēt ražošanas procesus, piedāvā inovatīvus programmatūras risinājumus, mobilās, sociālās un web aplikācijas, kā arī ārvalstu klientiem piedāvā ārpakalpojumus programmēšanas jomā.

    Jau vairākus gadus uz CeBIT Vācijā dodas tulkošanas lokalizācijas pakalpojumu uzņēmums Lingmaster SIA. Uzņēmuma vadītāja Ligita Kauķe pastāstīja, ka uzņēmumam klienti ir jau 20 pasaules valstīs, daļēji pateicoties arī dalībai izstādē CeBIT. Uzņēmums nodrošina ne tikai kvalitatīvu tulkojumu, bet arī aktīvi strādā terminoloģijas jomā.

    Izstādē šogad pirmo reizi piedalīsies arī uzņēmums Files.fm SIA, kuru mēs Latvijā pazīstam kā daudzu lietotāju iecienītu portālu failiem.lv. Tā vadītājs Jānis Viklis klātesošajiem pastāstīja par savu izveidoto produktu un pakalpojumu – lielu failu apmaiņai un glabāšanai. Files.fm priekšrocība esot produkta vienkāršība un ērtā lietošana. Jaunā iespēja veidot biznesa kontu failu glabāšanai un integrēt savā mājas lapā jau gatavu saskarni lielu failu sūtīšanai mājas lapas īpašniekam, piesaistīs arī profesionālos klientus. Portālam jau ir lietotāji daudzās pasaules valstīs. CeBITā uzņēmums cer iegūt jaunus klientus.

    Kursors.lv priecājās tikties ar Latvijas dalībnieku pārstāvjiem un uzzināja gana jauna un interesanta, lai gūtu pārliecību, ka arī CeBITa apmeklētājiem viņu piedāvājums būs interesants. -Lai veicas!

    Izstādi Hanoverē apmeklēs un mūsu uzņēmumus atbalstīs arī ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma