Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmo reizi uzņēmuma vēsturē streikojuši Samsung Electronics darbinieki

    Jaunākie raksti

    Pagājušās darba nedēļas izskaņā vienas dienas streiku pieteica Samsung Electronics darbinieki. Tas varētu būt īpaši sāpīgi šajā laikā, kad notiek sīva konkurence mākslīgā intelekta darbināšanai nepieciešamo procesoru tirgū.

    Pagājušajā piektdienā, 7. jūnijā, Samsung Electronics darbinieki pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē rīkoja streiku. To organizēja darbinieku savienība National Samsung Electronics Union, kas ir lielākā uzņēmuma darbinieku savienība. Streika mērķis bija pievērst uzmanību sarunām par bonusiem un atvaļinājumiem, kas šobrīd iestrēgušas strupceļā.

    ReklāmaAdvertisement

    Streiks norisinājās pie Samsung Electronics ēkas Seulā. Lielākā daļa streika dalībnieku bija tieši to nodaļas, kas atbild par procesoru ražošanu. Tika izteiktas bažas, ka tas varētu ietekmēt ražošanas apjomus, kas jau tā ir nepietiekami, tomēr pēdējā informācija liecina, ka realitātē streiks varētu nebūt to ietekmējis.

    Tāpat nav zināms precīzs piketa dalībnieku skaits. Taču tik un tā Samsung jau kādu laiku nespēj pietiekamā daudzumā saražot savas lielas joslas platuma mikroshēmas, pēc kurām MI laikos ir liels pieprasījums. Kā arī streika norisināšanās tieši ar Samsung saistītā uzņēmumā jau pats par sevi ir ziņu virsrakstu un arī ekonomiskās nozīmes cienīgs notikums. Samsung šobrīd veido aptuveni 20% no Dienvidkorejas IKP.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma