Web Analytics
More
    Reklāma

    “Fortnite” radītājs “Epic Games” saņem 1.1 miljonu eiro sodu par bērnu maldināšanu

    Jaunākie raksti

    Epic Games Eiropā ar Fortnite iekūlies nepatikšanās – Nīderlande uzskata, ka Epic Games pārkāpuši Eiropas Savienības patērētājus aizstāvošus likumus un vienlaikus bērniem un jauniešiem spiedis veikt pirkumus lietotnēs.

    Epic Games neesot norādījuši bērniem un jauniešiem skaidri saprotamu pirkumu spēlē jēgu, kas novedis pie nevajadzīgiem pirkumiem Fortnite spēlē. Tāpat tiek uzskatīts, ka Epic Games speciāli veidojuši spēli tā, lai bērnus un jauniešus mudinātu arvien biežāk un steidzamāk veikt pirkumus spēlē. Tas panākts ar ierobežota laika “Get it now” un “Buy now” akciju veidošanu, lai arī šajās akcijās it kā ekskluzīvi pieejamie pirkumi pēc tam bijuši brīvi pieejami arī pēc laika atskaites beigām.

    ReklāmaAdvertisement

    Kopumā Epic Games saņēmuši 1.125 miljonu eiro sodu, kas atbilst tam, ko uzņēmums šādā ceļā ieguvis no bērniem un jauniešiem. Nolemts, ka Nīderlandē bērniem un jauniešiem nedrīkstēs rādīt šādas pirkumu iespējas, kur pirkumu jāveic tuvāko 48 stundu laikā, jo tas steidzina izvēles izdarīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gundars
    16.05.2024 11:51

    Jebkura marketinga aktivitāte “ekskluzīvi īpaši, vienīgi tev piedāvajam šo..” un “ierobežotā skaitā un tikai līdz tādam un tādam laikam” vienmēr ir visprastāka melošana. Bet īpaši derdzīgi, ka šo pielieto uz mazākajiem sabiedrības dalībniekiem lai lielie onkuļi varētu iebāzt kabatā kārtējo naudas žūksni.

    Krotow
    16.05.2024 16:12

    Šis sviests notiek gandrīz visās freemium spēlēs. Fortnite ir tikai pazīstamākais produkts.

    Sergejs
    16.05.2024 16:27
    Reply to  Krotow

    Kā jau Gundars teica tas notiek visapkārt, praktiski jebkurā pārdošanā un labi ja 20% “specpiedāvājumu” ir tiešām ierobežotā daudzumā (heh, 100500 miljoni vienību arī ir ierobežots daudzums) un līdz noteiktam laikam. Jābūt kritiskas domāšanas spējām labām lai to visu izfiltrētu galvā un nepavilktos, bet kur lai bērnam tāda rastos.

    Krotow
    16.05.2024 17:49
    Reply to  Sergejs

    Tā ātri radīsies, kad aizejot pastāvīgajā dzīvē, pirma alga pēkšņi pazudīs… spēlēs. Būs kā anekdotē par studenta dienasgramatu, kur pēdējais ieraksts bija: “…baigi sāp galva, līdz stipendijai 25 dienas, naudas nav, ļoti gribas ēst”.

    Reklāma