Web Analytics
More
    Reklāma

    Mouse Box – viss dators vienā datora pelē

    Jaunākie raksti

    Mūsdienu tehnoloģijas ļauj ļoti daudzas lietas padarīt miniatūras un gandrīz nemanāmas. Tā tas ir arī ar datoriem. Pietiekami lielas paliek tikai tās lietas, kuras nav iespējams samazināt cilvēka fizisko iespēju dēļ. Tieši tāpēc klaviatūra vai datora pele paliek savā izmērā. Taču poļu inženieri no kompānijas Mouse Box ir izdomājuši pietiekami interesantu variantu, kā pielietot mazizmēra datoru. Un konkrēti – viņi ir izveidojuši Mouse Box, datoru, kurš ietilpst datora peles korpusā.

    Dators ir padevies visai jaudīgs, jo tajā tiek izmantots četrkodolu 1,4 GHz ARM Cortex procesors, 123 GB iebūvētā atmiņa, kā arī tam ir Wi-Fi 802.11b/g/n bezvadu savienojums, micro-HDMI pieslēgvieta, akselerometrs, žiroskops un divas USB 3.0 pieslēgvietas. Dators ir aprīkots arī ar papildus akumulatoru, kurš tiek uzlādēts izmantojot bezvadu indukcijas uzlādes iekārtu. Pagaidām šis projekts vēl ir izstrādes stadijā, tāpēc ziņas par to, kāda būs tā gala cena, vēl nav zināma. Taču ideja pati par sevi ir ļoti laba, un cerams, ka izdosies to pilnībā realizēt.

    Reklāma

    http://vimeo.com/117083603

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    21.01.2015 16:01

    Un tagad pastrādā ar peli, kurai ir trīs vadi..
    Un sver ~200-300g.

    Janis
    21.01.2015 17:58

    Šķiet, svaru varētu atrisināt izveidojot speciālu paliktnīti, kas ar magnētu palīdzību turētu šo peli nedaudz gaisā.

    Kristaps Lācis
    22.01.2015 09:43
    Reply to  Janis

    Ne jau jācilā, bet strauji jāpārvieto.. Inerce! Levitācija tikai pasliktinātu šo situāciju..

    Guest
    21.01.2015 17:57

    Šķiet, ka lielākās problēmas varētu sagādāt – svars! Bet droši vien, ka arī to varētu atrisināt izveidojot speciālu paliktnīti, kas ar magnētu palīdzību turētu šo peli nedaudz gaisā.

    KKTK
    21.01.2015 18:13

    Super ideja, pieslēdzam peli(datoru) pie monitora USB, lai barojas, un strādājam. Atēls caur kādu Chromecast wifi. Klaviere pie otra monitora USB porta. Viss.
    Pie “lielā” svara gan jau kārnie datoriķi pieradīs, vismaz viena roka būs uzkačāta :D

    21.01.2015 18:20
    Reply to  KKTK

    Džekiem parasti “peles” roka jau tāpat ir uzkačāta :)

    P.
    21.01.2015 21:21

    Priekš StartUp projekta koncepts ir ok. Reālajai dzīvei nederīgs. Es saprastu šo ideju, ja tas būtu 100% bezvadu risinājums, caur kuru var pārraidīt bildi uz jebkuru televizoru vai monitoru caur Miracast vai analoģisku protokolu, pārraidīt datus caur Wifi vai WiGig.
    Izskatās stulbi, ka lai pastrādātu, pie peles pieslēdz klaviatūru. Ja jau ofisa darbam klaviatūru vajag, tad koncepts nefunkcionē.
    Bet īstenībā, daudz vienkāršāk ir paņemt nelielu planšeti, nolikt uz galda, savienoties ar ārējo displeju un tālāk izmantot planšeti kā touchpad/klaviatūru.

    Reklāma