Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech K380 bezvadu tastatūras un Pebble M350 pelītes apskats

    Jaunākie raksti

    Dzīvojam laikos, kad gandrīz neviens viedierīču ražotājs vairs nedod komplektā lādētājus, kā arī Apple gandrīz pilnībā atmetis netikumu saviem Mac datoriem dot komplektā tastatūras. Jā, vēl arvien krāsainie iMac līdzi saņem attiecīgas krāsas tastatūru, bet šis ir drīzāk izņēmumus.

    Logitech K380 bezvadu tastatūra un Pebble M350 pele vismaz manās acīs ir tieši tas, kas risinātu šāda veida problēmu. Protams, Apple paši piedāvā bezvadu tastatūras un peles, bet tās ir nenoliedzami dārgas, kā arī daudzi varētu vēlēties izmantot tastatūru kopā ar citu datoru vai pat televizoru.

    Reklāma

    Logitech K380 bezvadu tastatūra un Pebble M350 pele nav diez ko dārga datora perifērijas ierīces, tastatūra maksā ap 55 eiro, bezvadu pelītes cena ir zem 30 eiro. Šīs abas Logitech ierīces kopā nesasniedz cenu, ko Apple sagaida par savu Magic Keyboard.

    Vienlaikus man ir jāsaka, ka Logitech K380 bezvadu tastatūra un Pebble M350 pele filozofija šķiet ļoti tuva Apple ierīcēm – tās ir visai kompaktas, ar Bluetooth savienojumu un pat formas šķiet pielāgotas Apple fanu iemīļotajām Magic Mouse plūdlīnijām. Pebble M350 pele nav gluži tik plakana, bet arī te saskatāmas Apple pelītes iezīmes, kas ne visiem iet pie sirds.

    Logitech K380 bezvadu tastatūra

    Sāksim ar Logitech K380 bezvadu tastatūru. Ražotājs pats uzsver, ka K380 bezvadu tastatūru ir paredzēta izmantošanai kopā ar iMac, MacBook, iPad un pat iPhone. Turklāt tastatūra ļauj izveidot savienojumus ar vairākām Bluetooth ierīcēm un arī ātri pārslēgties starp tām.

    Tastatūras izmēri ir 124 mm x 279 mm x 16 mm un tā ar baterijām sver 423 gramus. Tiek izmantots Bluetooth Classic (3.0) bezvadu savienojums un ierīci darbina divas AAA baterijas, kas ir jau ievietotas K380 bezvadu tastatūrā. Pie mums ir atceļojusi K380 bezvadu tastatūras violetīgās nokrāsas versija, ko gan Logitech Eiropas veikalā neatradu, bet tīmekļa veikalos šur tur šī krāsa ir atrodama.

    K380 bezvadu tastatūru (vismaz no ārpuses) ir veidota tikai no plastmasas, bet rodas sajūta, ka iekšā tai ir metāla rāmis, jo tastatūra ir smaga un to nav iespējams ar rokām savērpt. Te uzreiz jānorāda, ka K380 bezvadu tastatūrai nav atbalsta peciņu, lai to paceltu leņķī pret lietotāju. Kaut kāds minimāls pacēlums ir, bet man prasītos vairāk. Daudzi gan saka, ka celt tastatūru leņķī pret sevi ir nepareizs ieradums, kas atsaucas uz veselību un ātrrakstīšanu.

    Tastatūras taustiņu dizains ieturēts apaļi ovālās formās, laikam skriets pēc kādām tā dēvētajām steam punk tēmām, bet jau atkal – ne visiem būs pieņemami strādāt ar apaļiem taustiņiem. Ja runājam par taustiņiem, tad jāsaka, ka tie pamatīgi sabīdīti kopā. Taustiņu kopējais platums (no Tab līdz Enter) ir aptuveni 2 cm zem tā, ko izmantoju ikdienā. Laikam gribētos K380 bezvadu tastatūras taustiņu kopā saspiešanu salīdzināt ar tā sauktajām 75% tastatūrām, jo tās mēdz būt ar nedaudz kopā saspiestākiem taustiņiem. Arī 75% tastatūras vēl arvien izmanto virzienu bultiņas, te ir arī ciparu un F taustiņu rindas. Noteikti jāņem vērā, ka taustiņiem nav izgaismojuma.

    K380 bezvadu tastatūra gan ir tā saucamā membrānas (nevis mehāniskā) tastatūra. Manuprāt, šī ir tīri lietojama membrānas tastatūra, arī taustiņu gājiens šķiet nedaudz lielāks par to, ko piedāvā Apple tastatūras, kas ir laba ziņa.

    K380 bezvadu tastatūra izmantojama kopā ar Logi Options+ vai Logi Options+ for Mac programmatūru, bet te neko diži daudz ietekmēt nevarēsi. Patīkami, ka programmatūra parāda, kā tieši savienot tastatūru ar citām ierīcēm un kā pēc tam pārslēgties, bet tas ir arī gandrīz viss.

    Logitech Pebble M350 bezvadu pele

    Logitech Pebble M350 bezvadu pele tikusi pie tās pašas violeti dzeltenās krāsu tēmas, kas ir tastatūrai. Šo pelīti varēsi iegādāties sešās dažādās krāsās un peles cena ir gana zema, lai nepapluinītu maciņu, kā to dara Apple Magic pele.

    Peles izmēri ir 107 mm x 59 mm x 26.5 mm un pele kopā ar AA bateriju sver 100 gramus. Protams, vienmēr vari ievietot AAA bateriju ar adapteri vai kaut bumbiņā saveltu alumīnija folijas drisku, tādējādi par gramiem 10 vai pat 2 samazinot Pebble M350 bezvadu peles svaru. Pelei ir 1000 dpi izšķirtspējas sensors, kas ir pieklājīgi 1080p ekrānos, bet 4K ekrānam ar šādu peles ātrumu būs par knapu (nāksies peli pacelt un pārlikt, lai pārvietotu no viena ekrāna stūra uz pretējo).

    Viens no lielākajiem pelītes plusiem ir gandrīz nedzirdamā tās darbība – peles klikšķi gandrīz nav dzirdami. Rullītis ir negaidīti plats, tas darbojas visai patīkami.

    Savienojuma ar ierīcēm Pebble M350 bezvadu pele izmanto Bluetooth Low Energy vai līdzi doto Nano USB spraudni, kas paslēpts iekšā pelītē. Mac lietotāji piesliesies Bluetooth, kamēr Windows datoros es dotu priekšroku Nano USB puļķa izmantošanai.

    Pebble M350 bezvadu peles apakšā ir ne pārāk lielas slīdvirsmas, tās visai pieņemami slīd pa peles paliktni, bet noteikti varēja būt labāk. Vāciņu vietā notur divi nelieli magnēti, zem vāciņa ir baterija un Nano USB puļķis.

    Atzīšos, ka vismaz man Pebble M350 bezvadu pele šķita pārāk plakana. Tā ne tuvu nav Apple Magic Mouse plakana, bet arī Logitech ir izvēlējies mocīt lietotāju ar ne pārāk ergonomisku peles muguras pacēlumu. Plakano peļu cienītāji gan te atradīs draugu ikdienas ofisa darbu priekiem.

    Atšķirībā no iepriekš apskatītās tastatūras, Pebble M350 bezvadu peli nepavada nekāda programmatūra. Slēdz peli iekšā, savieno ar datoru un lieto.

    Nobeigumā

    Logitech K380 bezvadu tastatūra un Pebble M350 pele ir krāsaini, interesanti nieciņi datoram. Abas ierīces ir gana lētas un tās par savu cenu ir uzskatāmas par ļoti kvalitatīvi nostrādātām. Šie ir īsteni neliela ofisa datora aksesuāri, kad vēlies dzīvei piešķirt kādu krāsu.

    Katram pašam ir savi paradumi, arī man ir pieradums pie savas tastatūras, kas ir jāņem vērā, kad aprakstu citus datora piederumus un perifērijas ierīces. Manuprāt, Logitech K380 bezvadu tastatūra varēja būt nedaudz lielāka, tad tā šķistu ļoti ērta bez pārmācīšanās laika. Tāpat jāatzīst, ka Pebble M350 pelīti es diez vai lietotu, jo neesmu radis pie tik plakanām pelēm, bet daudzu Mac lietotāji tieši meklē šādas vai līdzīgas filozofijas plakanākas peles. No Microsoft apcirkņiem arī atrodamas plakanākas peles, piemēram, Surface sērijas modeļi.

    Par prasīto cenu Logitech K380 bezvadu tastatūra un Pebble M350 pele ir ļoti labi, pat varbūt perfekti pirkumi, ja vien patīk plakanākas bezvadu peles un pret sevi minimāli paceltas bezvadu tastatūras.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kekss
    26.11.2022 22:21

    Pelei ir vibro funkcija?

    Reklāma