Web Analytics
More
    Reklāma

    “Runway” piesaka spēcīgu konkurenci “OpenAI” un izlaiž MI modeli, kas spēj radīt hiperreālistiskus video

    Jaunākie raksti

    Sacensības mākslīgā intelekta (MI) jomā kļūst arvien spraigākas, ko pierāda viens pēc otra izlaistie risinājumi un mērķis būt priekšā konkurentam. Lai arī tiek uzskatīts, ka “OpenAI” ir nozares līderis, konkurenti tam strauji min uz papēžiem. Viens no tiem ir “Runway”, kas nupat izlaidis savu jaunāko MI modeli “Gen-3 Alpha”, kas spēj radīt hiperrālistiskus videoklipus, sagādājot nopietnu konkurenci “OpenAI Sora“.

    Mākslīgā intelekta videoklipu radītājs “Runway” laidis klajā savu nākamās paaudzes MI modeli “Gen-3 Alpha”, kas saņēmis ievērojamus uzlabojumus salīdzinājumā ar 2023. gada sākumā izlaisto “Gen-2” modeli. Viens no lielākajiem jaunumiem ir spēja radīt ļoti reālistiskus videoklipus, izmantojot lietotāju teksta uzvednes.

    Reklāma

    “Gen-3 Alpha” ir paredzēts dažādiem satura veidotājiem, tostarp mārketinga un reklāmas jomas profesionāļiem. “Runway” apgalvo, ka ir milzīgu soli priekšā konkurentiem, kad runa ir, piemēram, par izteiksmīgu seju radīšanu vai pārēju starp dažādiem satura formātiem. Modelis tika apmācīts, izmantojot lielu video un attēlu datu kopu, kurām pievienoti apraksti, ļaujot radīt precīzus, detalizētus un ļoti reālistiskus videoklipus.

    Jaunais modelis ir pieejams visiem lietotājiem, kuri reģistrējušies “RunwayML” platformā. Būtiski norādīt, ka atšķirībā no “Gen-1” un “Gen-2”, “Gen-3 Alpha” būs pieejams par maksu, iegādājoties abonementu. Vēl jāatzīmē, ka sākotnēji ar jauno MI modeli varēs ģenerēt video, izmantojot teksta uzvednes. Mazliet vēlāk tiks pievienotas iespējas radīt videoklipus, izmantojot attēlus vai citus video.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rambo5
    07.07.2024 10:10

    Runway ir bomba, nesen testēju. Vienīgi rēķinot izmaksas, katrs 10 sekunžu video izmaksā 2-3€ un dārgāk.

    Reklāma