Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc mēneša varētu notikt vēsturiska “SpaceX” misija

    Jaunākie raksti

    Maija sākumā “SpaceX” prezentēja jaunos skafandrus pirmajai komerciālajai astronautu iziešanai kosmosā. Misija “Polaris Dawn”, kuras laikā plānots šis vēsturiskais moments, plānota piecas dienas, un tajā piedalīsies četri neprofesionāli astronauti. Uzņēmums beidzot atklājis plānoto misijas datumu, kas varētu būt pats jūlija noslēgums – 31. jūlijs.

    Paredzēts, ka astronauti lidos ar “SpaceX Crew Dragon” kosmosa kuģi un atradīsies aptuveni 700 km virs zemes. Tas ir teju 300 km augstāk par Starptautisko kosmosa staciju. Līdz ar to šis būs arī zināms pārbaudījums pašam kosmosa kuģim, jo tas vēl nekad nav lidojis tik augstu.

    Reklāma

    “Polaris Dawn” ietvaros divi no astronautiem dosies kosmosa izgājienā, padarot šo misiju vēsturisku tādā ziņā, ka līdz šim vēl neviens neprofesionāls astronauts nav izgājis kosmosā. Noteikti jāpiemin, ka astronauti šim nolūkam izmantos jaunus, īpaši izstrādātus skafandrus. paredzams, ka izgājiens kosmosā notiks pāris stundas, kuru laikā tiks pārbaudīti dažādi tērpa aspekti, tostarp spēja tajā pārvietoties mikrogravitācijas apstākļos. Tāpat misijas laikā tās dalībnieki veiks pētījumus, lai labāk izprastu kosmosa lidojumu un kosmosa starojuma ietekmi uz cilvēku veselību. Šī apkalpe arī būs pirmā, kura izmēģinās “Starlink” lāzera sakarus kosmosā.

    Jāpiezīmē, ka “Polaris Dawn” misiju finansē un vada miljardieris un uzņēmējs Džareds Aizekmens (Jared Isaacman), kurš jau ir pazīstams kā aktīvs komerciālo kosmosa misiju finansētājs un arī pats tajās aktīvi piedalās, ieskaitot šajā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma