Web Analytics
More
    Reklāma

    Riga TechGirls izglītības programma “Iepazīsti tehnoloģijas” šogad sasniegusi vairāk nekā 30 valstis

    Jaunākie raksti

    Jau piekto gadu norisinājās bezmaksas izglītības programma “Iepazīsti tehnoloģijas”, ko organizē biedrība Riga TechGirls ar Google.org, Tet un citu tehnoloģiju uzņēmumu atbalstu. Šogad programma notika no 16. aprīļa līdz 13. jūnijam, un tajā pieteicās 3190 no vairāk kā 30 valstīm. Lai gan programmu joprojām lielākoties apgūst sievietes, no 8% pērn līdz 9.5% šogad audzis arī vīriešu skaits dalībnieku rindās.

    Šogad programmu apguva atkārtoti 660 dalībnieki. Vairāk nekā 90% programmas dalībnieku bija sievietes, vīriešu – 9.5%. Jaunākajam dalībniekam bija 15 gadu, vecākajam – 77 gadi, bet lielākā grupa jeb pavisam 67% bija dalībnieki 26–45 gadu vecumā.

    Reklāma

    Visvairāk – 23,1% – dalībnieku pieteicās ar vēlmi iemācīties ko jaunu vai paplašināt savas zināšanas par IT jomu un uzzināt vairāk par IT tendencēm un nākotnes prognozēm. Tāpat arī populārākais iemesls, ko atzīmējuši 17% dalībnieku, ir saprast, vai tehnoloģiju nozare ir viņiem piemērota.

    “Ejot līdzi tehnoloģijām, esam izveidojuši vēl pieejamāku programmu, kas ļauj dalībniekiem mācīties pašvadītā ceļā, apgūstot mācību saturu sev ērtā laikā un vietā. Mēs piedāvājam ar vien lielāku skaitu darbnīcu, kurās tiek sniegta iespēja praktiski darboties ar lektoriem un apgūt jaunus rīkus, kurus pielietot kā ikdienas dzīvē, tā darba vidē. Kopumā piecos programmas pastāvēšanas gados tajā ir pieteikušies 25 000 dalībnieki, par ko mums ir neizsakāms prieks. Tāpat mēs turpinām sadarboties ar Labklājības Ministriju un Latvijas Nedzirdīgo Savienību, nodrošinot mācību saturam surdotulkojumu, kas ir nepieciešams, lai veidotu to iekļaujošāku. Esam pateicīgi visiem atbalstītājiem, kuri palīdzējuši šai programmai sasniegt tik lielu auditoriju un nodrošināt dalībnieku digitālo izaugsmi,” saka  “Iepazīsti Tehnoloģijas” programmas vadītāja Dana Karuzina.

    Visaktīvāk pieteikušies rīdzinieki (45%), bet 4% dalībnieku pieteikušies no 30 valstīm ārpus Latvijas: pārstāvētas Anglija, ASV, Austrālija, Austrija, Belģija, Brazīlija, Čehija, Dānija, Francija, Grieķija, Gruzija, Helsinki, Igaunija, Īrija, Itālija, Malta, Maroka, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Skotija, Slovēnija, Somija, Spānija, Šveice, Turcija, Ungārija, Uzbekistāna, Vācija, Zviedrija.

    Kā lektori programmu nodrošināja 47 jomas profesionāļi, kuri stāstīja par dažādiem IT virzieniem, dalījās savā pieredzē un iedrošināja dalībniekus aizraujošām pārmaiņām. Programmas dalībnieki arī izvēlējušies TOP 3 visaugstāk novērtētās jomas nodarbības.

    Atzinīgi novērtētas nodarbības par lietotāja pieredzi, saskarni, pētīšanu un dizaina domāšanu, kurā Artūrs Vanags no uzņēmuma Tet un Līga Lētiņa no uzņēmuma Printify iepazīstināja ar šo radošo IT jomu. Darbnīca par mākslīgo intelektu, kurā mākslīgā intelekta speciālists Andrejs Karpovs no uzņēmuma Tietoevry, iepazīstināja un stāstīja visu par un ap MI un to, kā to labāk izmantot ikdienā un profesionālajā dzīvē. Kā arī kiberdrošība, kurā Jūlija Valpētere, fizisko personu datu aizsardzības speciāliste un Tīna Emīlija Gavare, IT drošības testētāja no uzņēmuma Tet, stāstīja par dažādiem kiberdrošības virzieniem, jēdzieniem un, kādi ir pirmie soļi, lai uzsāktu pirmos profesionālos soļus tajā.

    Kā norāda paši programmas “Iepazīsti tehnoloģijas” dalībnieki, tā ir ļoti pieejama arī cilvēkiem bez jebkādām priekšzināšanām IT jomā. “Programma “Iepazīsti tehnoloģijas” ir izrādījusies patiesi izcils piedzīvojums un vērtīgs ieguldījums manā izglītībā un profesionālajā attīstībā. Sākot no pirmās dienas, es biju pārsteigta par tās daudzveidību un dziļumu, kas aptvēra visdažādākos tehnoloģiju aspektus, no pamata programmēšanas līdz sarežģītām mākslīgā intelekta sistēmām. Pasniedzēji bija ne tikai augsti kvalificēti un pieredzējuši, bet arī ārkārtīgi aizrautīgi un iedvesmojoši. Viņu spēja sarežģītas idejas padarīt pieejamas un saprotamas bija patiesi ievērojama. Katrs nodarbību cikls bija labi strukturēts un interaktīvs, kas ļāva aktīvi iesaistīties un uzdot jautājumus jebkurā brīdī. Īpaši izcils bija praktisko uzdevumu un projektu apjoms, kas palīdzēja nostiprināt teorētiskās zināšanas reālās situācijās. Strādājot pie šiem projektiem, es jutos pilnībā atbalstīta un motivēta sasniegt arvien jaunas virsotnes. Programmas noslēgumā es jutos ne tikai zinošāka, bet arī pilnīgi pārliecināta par savām spējām izmantot tehnoloģijas praktiskā darbā. “Iepazīsti tehnoloģijas” ir ne tikai izglītojoša programma, bet arī iedvesmas avots ikvienam, kurš vēlas dziļāk izprast tehnoloģiju pasauli un attīstīt savas prasmes šajā dinamiskajā jomā. Es no sirds iesaku šo programmu ikvienam, kurš vēlas uzlabot savas zināšanas un karjeras izredzes tehnoloģiju jomā. Tā ir pieredze, kas noteikti mainīs jūsu dzīvi uz labo pusi,” tā programmas dalībniece.

    Pogrammas dalībnieki lekcijās un praktiskās darbnīcās tika iepazīstināti ar tādām tēmām kā DevOps, UX/Ui, digitālo mārketingu, IT projektu vadību, no-code, mākslīgo intelektu (MI), kiberdrošību, testēšana, e-veikala izveide (e-commerce) u. c. Visas nodarbības norisinājās latviešu valodā ar surdotulku un bija pieejamas bez maksas un apgūstamas tiešsaistē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma