Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” 25 miljonu eiro apmērā nodrošinās MI apmācības Eiropā

    Jaunākie raksti

    Paralēli visam citam “Google” misija daudzu gadu garumā ir bijusi izveidot un piedāvāt dažādus apmācību kursus tehnoloģiju jomā, ko izmantojuši interesenti gan Latvijā, gan citviet pasaulē. Esot vienam no lielākajiem spēlētājiem mākslīgā intelekta (MI) jomā, “Google” nākusi klajā ar plāniem izveidot 25 miljonu eiro vērtu atbalsta fondu un nodrošināt MI apmācības eiropiešiem.

    Norādīts, ka šo finansējumu piešķīrusi “Google” labdarības organizācija “Google.org”, kas atbalsta bezpeļņas organizācijas un sociālos uzņēmumus. Ar šo iniciatīvu “Google” vēlas sniegt zināšanas un prasmes par mākslīgo intelektu – tehnoloģiju, kas ļoti strauji kļūst pieprasīta darba tirgū. Uzņēmums norāda, ka lielākais fokuss tiks likts uz neaizsargātāko sabiedrības grupu apmācību, kurām grūtāk iekļauties darba tirgū. Pateicoties šai iniciatīvai, Eiropā būs krietni vairāk MI speciālistu, kuri spēs sniegt savu pienesumu brīdī, kad reģions būs gatavs mākslīgā intelekta iespēju izmantošanai un risinājumu ģenerēšanai.

    Reklāma

    No šī 25 miljonu eiro lielā finansējuma 10 miljoni tiks izlietoti, lai sniegtu darbiniekiem nepieciešamās prasmes. Lai sasniegtu pēc iespējas vairāk cilvēku, “Google” aicina sociālos uzņēmumus un bezpeļņas organizācijas iesniegt savus pieteikumus. Domāju, arī biedrībai “Riga TechGirls” būtu vērts pieteikties, jo Latvijā ir pietiekoši daudz sieviešu, kuras interesē tehnoloģijas un mākslīgais intelekts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma