Web Analytics
More
    Reklāma

    Digitālo inovāciju parks aicina pieteikties “AI Kick” tiešsaistes izaicinājumam

    Jaunākie raksti

    Gluži kā no kalkulatora pāriet uz Excel, tā arī mūsdienas no interneta lietošanas ikdienas darbu veikšanai pārejam uz prasmi – izmantot mākslīgo intelektu (MI). Ir svarīgi, ka dažādi jomu pārstāvji un sabiedrības daļas izprot, kas ir ģeneratīvais mākslīgais intelekts un ko tas piedāvā. Sniedzot iespēju apgūt šīs prasmes, Digitālo inovāciju parks izziņo “AI Kick” – mēnesi ilgu mākslīgā intelekta izaicinājumu, kas sāksies jau 27. februārī. Pieteikšanās: digip.lv/aikick

    Mēneša garumā, katru dienu veltot vien 20 minūtes, dalībnieki apgūs visu, kas jāzina par mākslīgo intelektu – sākot no izpratnes par mākslīgā intelekta pamatprincipiem līdz reālu attēlu un tekstu ģenerēšanai. Pēc “AI Kick” izaicinājuma dalībnieki spēs veikli manevrēt ar dažādiem ģeneratīvā mākslīgā intelekta rīkiem, zinās, kā radīt attēlus, tekstus, stratēģijas, plānus, lai mākslīgais intelekts var kļūt par ikdienas darbu asistentu.

    Reklāma

    “ChatGPT izmanto jau vairāk kā 1 miljards lietotāju visā pasaulē. Vēlamies, lai arī Latvijā cilvēki, kas grib virzīties uz personīgo vai profesionālās darbības izaugsmi, zina, kas ir MI un prot to pielietot. Šajā izaicinājumā teorētiskas zināšanas tiks apvienotas ar praktiskiem uzdevumiem, ļaujot katram mācīties savā tempā,” saka Digitālo inovāciju parka vadītāja Agate Ambulte.

    Kā liecina pasaulē vadošās tehnoloģiju augstskolas Masačūsetsas tehnoloģiju institūta pētījums, mākslīgais intelekts var uzlabot darbinieku produktivitāti līdz pat 40%. Izaicinājuma programma ietver nodarbības par tekstu un attēlu ģenerēšanas rīkiem un to darbības pamatprincipiem, vaicājumu (angl. prompts) izveidi, ChatGPT lietošanu, attēlu ģenerēšanas MI rīku pielietojumu, spraudņiem, ētiku un juridiskajiem jautājumiem. Noslēgumā dalībnieki saņems apliecību.

    Mēneša garumā norisināsies nodarbības, kā arī 3 tiešsaistes sarunu sesijas. Ja dalībnieks nevarēs pievienoties kādā no nodarbībām, to ieraksti un mācību materiāls būs pieejams Digitālā inovāciju parka apmācību platformā, lai dalībnieks sev ērtā laikā var noklausīties nokavēto vai atsvaidzināt zināšanas.

    Neatkarīgi no tā, vai esi mamma ar maziem bērniem, kas vēlas atgriezties darbā, tehnoloģiju entuziaste, kas vēlas izpētīt mākslīgo intelektu, vai profesionālis, kas vēlas sasniegt jaunas virsotnes, “AI Kick” izaicinājums piedāvā apgūt MI rīkus, kurus var pielietot dažādās jomās.

    Nodarbības pasniegs pieredzējuši IT nozares speciālisti – Agate Ambulte un Aleksandrs Supruns. Aleksandrs ir Jauniešu uzņēmējdarbības un karjeras atbalsta centra IT eksperts un ikdienā vada MI attēlu ģenerēšanas apmācības u.c. Agate ir Digitālo inovāciju parka vadītāja, kā arī izveidojusi Latvijā pirmo Mākslīgā intelekta talantu programmu. Agate šobrīd pasniedz ģeneratīvā mākslīgā intelekta apmācības un organizē stratēģiskās attīstības sesijas dažāda izmēra organizācijām.

    Digitālo inovāciju parks aicina ikvienu pievienoties “AI Kick” izaicinājumam un uzlabot savas digitālās prasmes, produktivitāti un radošumu darbā un sadzīvē!

    Pieteikšanās un plašāka informācija: https://www.digip.lv/aikick

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma