Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vēlas automatizēt vismaz pusi no iPhone komplektēšanas procesiem

    Jaunākie raksti

    Apple vēlas vēl vairāk automatizēt iPhone komplektēšanas procesu, lai tuvākā nākotnē vismaz 50% no tā notiek bez cilvēku iesaistes. Protams, tas ļautu samazināt iesaistīto darbinieku skaitu.

    Lai to izdarītu, Apple skatās jaunu iekārtu virzienā. Par to bija runāts jau iepriekš, taču šādai automatizācijai bija ļoti augsta avansa maksu, tomēr ar jauno mērķi ir dota zaļā gaisma veikt šīs investīcijas. Speciālās iPhone komplektēšanas iekārtas var maksāt pat vairāk nekā 100 miljonu dolāru katru gadu.

    Reklāma


    Pēc pieejamās informācijas, 2022. gadā iPhone komplektēšanā bija iesaistīts 1.6 miljoni cilvēku, bet 2023. gadā šis skaits jau bija samazināts līdz 1.4 miljoniem. Tāpat tiek ziņots, ka jau šobrīd iPhone 15 salikšanas pēdējos soļus tiek izmantota ļoti liela automatizācija. Dažiem procesiem iesaistīto darbinieku skaits jau samazināts par 30%.

    Piemēram, iPhone 16 ražošanas plānos bija automatizēt pogu un citu komponenšu pievienošanu, tomēr augstais brāķu procents lika atlikt šos plānus. Neskatoties uz dārgajām iekārtu izmaksām un garo ieviešanas procesu, Apple vēlas automatizēt pusi no visa komplektēšanas procesa.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma