Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon”, iespējams, strādā pie jauna MI čatbota

    Jaunākie raksti

    E-komercijas gigants “Amazon“, iespējams, strādā pie jauna mākslīgā intelekta (MI) tērzēšanas robota ar koda nosaukumu “Metis”. Par to vēsta uzņēmuma iekšējie dokumenti un anonīmi avoti, kas saistīti ar šo projektu. Šo čatbotu darbinātu MI modelis “Olympus“, ko “Amazon” izlaida pērn novembrī.

    Ziņots, ka “Metis” izmantotu pieeju, kas pazīstama kā izguves-papildinātā ģenerēšana (retrieval-augmented generation (RAG)). “Amazon” skaidro, ka šīs pieejas ietvaros lielie valodu modeļi (LLM) tiek novirzīti, lai iegūtu atbilstošu informāciju no uzticamiem, iepriekš noteiktiem zināšanu avotiem. Tādā veidā organizācijām ir lielāka kontrole pār ģenerēto teksta saturu. Savukārt lietotāji gūst ieskatu par to, kā LLM ģenerē atbildi.

    Reklāma

    Būtībā RAG ļauj sistēmām iegūt datus ārpus iepriekš ielādētās informācijas no tādiem avotiem kā API un dokumentu krātuves. Šie dati var tikt atjaunināti atsevišķi, neapmācot modeli no jauna, un tas ļauj piekļūt aktuālai informācijai, nodrošinot precīzākas un skaidrākas atbildes.

    Plānots, ka jaunais tērzēšanas robots “Metis” dienas gaismu ieraudzīs septembrī, kad “Amazon” tradicionāli rīko produktu prezentācijas pasākumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma