Web Analytics
More
    Reklāma

    “Nvidia” kļuvis par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Pateicoties mākslīgā intelekta (MI) uzplaukumam, milzīgu izaugsmi pēdējos gados piedzīvojis procesoru ražotājs “Nvidia”. Pirms divām nedēļām tas kļuva par otru vērtīgāko uzņēmumu pasaulē, apsteidzot “Apple”, kad tā vērtība pārsniedza 3 triljonus dolāru. Ilgi nebija jāgaida līdz tam, kad “Nvidia” apsteigs “Microsoft” un tiks kronēts par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu.

    18. jūnija vakarā, aizveroties akciju tirgum, “Nvidia” akcijas cena sasniedza 135,58 USD, kas ir par 4,60 USD vairāk nekā iepriekšējā dienā. Līdz ar to uzņēmuma tirgus vērtība pieauga līdz 3,335 triljoniem USD, pārspējot “Microsoft”, kas ir 3,32 triljonus USD vērts.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka pēc akciju tirgus aizvēršanās 7. jūnijā “Nvidia” akciju vērtība tika sadalīta 10 pret 1, šādā veidā samazinot akcijas cenu. Investori šo brīdi gaidīja jau labu laiku, ņemot vērā, kādā tempā kāpj akciju vērtība. Kopš gada sākuma tā ir pieaugusi par 180%, savukārt “Nvidia” tirgus vērtība četru mēnešu laikā ir uzkāpusi par triljonu dolāru.

    Lielā mērā šo uzņēmuma straujo izaugsmi sekmē tā fokuss uz grafisko procesoru radīšanu MI darbināšanai. Vēlāk šajā gadā “Nvidia” plāno izlaist pasaulē jaudīgāko grafisko procesoru MI darbināšanai “Blackwell B200”, kas varētu maksāt no 30 000 līdz 40 000 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma