Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpinās Tesla kašķis ar zviedru arodbiedrībām un tās sūdzas policijā par Tesla rīcību

    Jaunākie raksti

    Zviedru arodbiedrības turpina nu jau krietni ieilgušo strīdu ar elektroauto ražotāju Tesla un sekojusi kārtējā konflikta eskalācija – Zviedrijas elektriķu arodbiedrība sūdzējusies policijā, ka Tesla veikusi neatļautus elektroinstalācijas darbus vienā no saviem uzlādes punktiem.

    Arodbiedrības pārstāvji saka, ka viņu rīcībā ir pierādījumi, ka Tesla veic šos darbus, bet kompānija to formāli nedrīkst darīt, jo tai nav nepieciešamo atļauju un tā nav reģistrēta Zviedrijas nacionālajā elektriskās drošības padomē. Ziņu aģentūra Reuters norāda, ka arodbiedrības problēma ir Tesla Supercharger uzstādīšana.

    Elektriķu arodbiedrības sarunu vaditājs Mikaels Petersons saka, ka Tesla ignorē Zviedrijas likumdošanu, tāpēc arodbiedrība nevar pieņemt nelegāli veiktus darbus. Zviedru arodbiedrības jau ilgu laiku cenšas piespiest Tesla noslēgt koplīgumu ar darbiniekiem, kas paredz dažāda saistības, sociālās garantijas un citas lietas. Šie līgumi ir pamatā visam zviedru darba tirgum, bet Tesla atteikusies tādu parakstīt un autoražotājs cenšas strādāt. Arodbiedrības no savas puses gan dara visu iespējamo, lai pēc iespējas vairāk apgrūtinātu Tesla dzīvi un piespiestu viņus parakstīt koplīgumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    n0@$$
    15.06.2024 16:57

    Malači Kursors izmet no teksta teikumus ,lai ļaunā izskatītos Tesla !!! Aplaudēju stāvus !!! Tas nekas, Zviedrijā Teslas tirgojās labi , darbinieki ,kas strādā Teslā apmierināti. Arodbiedrības mafija un heiteri žurnaļugas var stūrī paraudāt.

    Usinss
    16.06.2024 10:28
    Reply to  n0@$$

    Jā , tesla laba. Dirsā Tu vari kļūt par bagātāko cilvēku ar kompāniju, kura ir pārdevusi mazāk auto nekā uzņēmuma vērtība. Elons ar savu draugu smuki slauc sibsīdijas no ASV valdības caur NASA ar starlink projektu un Falcon raķetēm. Ir entie parēķini kas pierāda ka nefiga netiek ieteupīts ar to ka raķete atgriežas uz zemes sveika un vesela… bet you do you.

    Dainis
    16.06.2024 10:45
    Reply to  Usinss

    Tad jau tās privātās kompānijas ir pilnīgi idioti, kuras izmanto spacex pakalpojumus. Bet tev jau labāk zināt.

    Asaris
    17.06.2024 09:12
    Reply to  Usinss

    Nu ko tu te gānies vienu virsrakstu kaut kur izlasijis. Nav jau tā ka Tesla tikai mašīnas tirgo. Un noteikti ka Falcon izmanto tikai tapēc ka raķetes krāsa labi izskatās paceļoties.

    Nelabojams
    17.06.2024 09:37

    Klīst runas, ka tu Zviedrijā varot dabūt uz kakla tiesvedību un nepatikšanas, ja, piemēram, esi sev mājās nomainījis ūdens krānu. Jo, raugi, tu atņem darbu santehniķu arodriebības biedriem, bet modrais kaimiņš stāv darbaļaužu interešu sardzē. Neesmu īpašs Maska fans, bet šitos aptaurētos pagalam nemīlu.

    Bats
    17.06.2024 10:47
    Reply to  Nelabojams

    Koks ar diviem galiem. No vienas puses šķiet nejēdzība, ka pats nedrīkst nomainīt jaucējkrānu – tas prasa pāris instrumentus un 15min laika. No otras puses, nav iespējams izkontrolēt vai nomainīji pats vai pa kluso nomainīja nesertificēts, nodokļus nemaksājošs džamšuts par trešdaļu no nodokļus maksājoša santehniķa cenas. Viena cilvēka intereses te nesakrīt ar sabiedrības kopumā interesēm. Tas īsti nepielec pašam Maskam, kurš ir sašutis, ka kāda valsts uzdrīkstas viņam runāt pretī, iesaista savus nozīmīgos resursus, t.sk. sabiedrisko domu veidojošos medijos un labējās politiskajās partijās lai pret arodbiedrībām cīnītos. Mazāk attīstītā valstī šis varētu arī nostrādāt. Tesla pircējus arī savervētu bļaut ar plakātiem. Es pilnīgi redzu kā vietējie populisti lēktu Masku aizstāvēt un barotu kopstāstu ar šiem te stāstiem par jaucējkrāna nomainīšanu.

    Last edited 3 days ago by Bats
    Mārtiņš
    17.06.2024 11:21
    Reply to  Nelabojams

    Tāpēc Zviedrija ir tur kur tagad ir! Tur viss ir noregulēts vai top noregulēts. Ir kārtība kuru ievēro un viss notiek korekti jebkurā sfērā! Par to pašu ūdens krāna piemēru: Kā tev šķiet cik ļoti apdrošināšana “čakarēs” tevi, ja tev nebūs sertificēta krāna maiņa un cik ļoti nāks pretim, ja tev visi dokumenti būs kārtībā un apdrošināšanas gadījumu kompensēs!? Mēs, es un citi vēl esam un būsim šajā post padomju sabojātajā domāšanā. Mūsu smadzenes to nespēs dzīves laikā pārorientēt. Tam nepieciešams 100 gadi – pilna paaudžu nomaiņa! Katrs darbinieks dara savu sertificētu darbu!

    Skābene
    17.06.2024 12:52
    Reply to  Mārtiņš

    Zviedri ir tādi paši divkoši, kā visi citi! :) Uz papīra viss izcili, bet dzīvē ne tuvu nav perfekti. Kaut vai tas pats piemērs ar Jūrmalā sadegušajiem zviedru atkritumiem, kuru dēļ Zviedrijas vides ministram nācās publiski atvainoties!

    Elektriķis
    17.06.2024 13:22
    Reply to  Mārtiņš

    Mājās ēst gatavot var tikai sertificēti pavāri, citādi veselības apdrošināšana nedarbojas :)

    Skābene
    17.06.2024 17:03
    Reply to  Elektriķis

    Kā tu iedomājies taisīt ēst bez sanitārās grāmatiņas!? :)

    Ivars Dzerve
    17.06.2024 09:58

    Izskatās, ka streiks vairāk ietekmē Tesla lietotājus, kuri nevar veikt apkopes utt. Pārdošanas rādītāji kritušies tikai nedaudz, jo Tesla ir iemanījusies kaut kā iedabūt jaunās mašīnas pa kādiem apkārtceļiem.

    Reklāma