Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” iepazīstina ar nākamās paaudzes mākslīgā intelekta palīgu “Project Astra”

    Jaunākie raksti

    Nupat aizvadītajā “Google” ikgadējā izstrādātāju konferencē “I/O” tās meitasuzņēmuma “DeepMind” vadītājs Demis Hassabis prezentēja ļoti agrīnu versiju tam, kas, viņaprāt, kļūs par universālo palīgu. “Google” šo risinājumu nodēvējusi par “Project Astra”. Tas ir reāllaika, multimodāls mākslīgā intelekta (MI) palīgs, kas var redzēt pasauli, zina, kur, kas atrodas, atbild uz jautājumiem un palīdz paveikt gandrīz jebko.

    Hassabis norāda, ka Astra ir lī∂z šim tuvākā versija tam, kā vajadzētu darboties īstam reāllaika MI palīgam. Prezentācijas laikā viņš nodemonstrēja jaunā risinājuma spējas, parādot, kā “Google” Londonas birojā Astra spēj identificēt skaļruņa detaļu, palīdz atrast nozaudētas brilles, pārbaudīt programmēšanas kodu. Tas viss darbojas praktiski reāllaikā, un komunikācija ar šo MI palīgu notiek sarunvalodā. Cik saprotams, tad “Project Astra” ir integrēts “Google” virtuālajā palīgā “Gemini”.

    ReklāmaAdvertisement

    Astra ir tikai viens no daudzajiem jaunumiem saistībā ar “Gemini”. “Google” arī prezentēja jaunu MI modeli “Gemini 1.5 Flash”, kas ir ātrāk izpilda vienkāršos un parastos uzdevumus, piemēram, apkopo informāciju. Savukārt “Gemini Nano” ir MI modelis, kas domāts izmantošanai lokāli, piemēram, mobilajās ierīcēs un arī ātrāk izpilda komandas un sniedz vajadzīgo informāciju, saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma