Web Analytics
More
    Reklāma

    “Aranet” izziņo sensoru radiācijas starojuma līmeņa noteikšanai

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau esam padziļinātāk iepazinušies ar Latvijas uzņēmuma “SAF Tehnika” radītajiem bezvadu sensoriem “Aranet”, kuri mēra dažādus apkārtējās vides parametrus – temperatūru, gaisa mitrumu, gaismas intensitāti, CO2 daudzumu utml. Tagad šo sensoru klāstam pievienojas vēl viens – “Aranet” starojuma līmeņa mērītājs.

    Ierīce precīzi spēj noteikt jonizējošā starojuma (enerģija, ko ražo dabīgie un cilvēka radītie radioaktīvie materiāli) līmeni, nodrošinot reāllaika mērījumus, kas ir viegli nolasāmi e-tintes displejā. Līdzīgi kā citiem “Aranet” sensoriem arī šim ir vizuāla un skaņas signalizācijas sistēma, kas brīdina par neveselīgu starojuma līmeni.

    Reklāma

    Tāpat kā citi “Aranet” sensori arī šo būs iespēja savienot ar pavadošo lietotni “Aranet Home”. Tā ļauj padziļinātāk iepazīties ar iegūtajiem datiem, kuri tiks saglabāti 90 dienas, ļaujot redzēt vēsturiskos datus un, iespējams, ievērot kādas sakarības.

    Ierīce ir viegla, pārnēsājama, tāpēc ar to starojuma līmeni var izmērīt gan mājās un birojā, gan, atrodoties ceļā.

    Drīzumā Kursors.lv būs iespēja iepazīties ar plašāku šī “Aranet” sensora apskatu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vārds
    29.03.2024 19:11

    Figņa ne detektors. Izmanto PIN fotodiodi nevis Geigera skaitītāju līdz ar to uzticamība zema.

    Elektriķis
    30.03.2024 08:11
    Reply to  Vārds

    Apgaismo tautu, kādēļ “zema uzticamība”?

    Profs
    30.03.2024 08:51

    Man gan nav skaidrs kāpēc nevar uztaisīt vienu ierīci, kas visu analizē, nevis daudzas atsevišķas. Un vēl jau jautājums kādu sensoru izmanto – parasti ir viens sensors, ko dažādi ražotāji saliek savos produktos un tad reklamē kā labāko, lai gan atšķirību nav

    Kursors.lv
    30.03.2024 11:20
    Reply to  Profs

    Var, bet tad tā ierīce maksās 1000+ eiro un par tādu naudu to nepirksi.

    ms-sm
    30.03.2024 11:45

    LMT elpo vairs neELPO jo pasi LMT saprata ka brāķis. LMT tagad kopēs tele2/bite un apgrozijumu kapinas primitīvi dubultojot tarifus tā turpinot cits ES mobilais pieslēgums bus izdevīgāks par vietējo.

    kurs šīs ierices pārbauda, jo pat ar relatīvo mitrumu 2 ierices blakus uzrāda 55% un 80%, temperatura gan atšķiras kļūdas robežās?

    Last edited 27 days ago by ms-sm
    Reklāma